Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 2 augustus 2013

Apple-logo de basis voor iOS 7 kleuren?

Toen iOS 7 op 10 juni voor het eerst aan het publiek werd getoond was er veel lof, maar ook veel commentaar. Met name de icoontjes moesten het ontgelden. Sommige ontwerpers vermoedde dat ze waren ontworpen door verschillende teams, omdat de vormtaal zo verschillend is.

Veel mensen met een mening over vormgeving hopen bij elke nieuwe beta-release die Apple uitbrengt op andere icoontjes. Tot en met de vierde beta-versie heeft Apple echter nog niets aangepast.

Nu komt ontwerper Jordan Halvorsen met een mogelijke verklaring die de samenhang tussen de logo’s vergroot: de kleuren zijn misschien wel afgeleid van het oude regenboog Apple-logo, dat Steve Jobs in 1977 door Rob Janoff liet ontwerpen.

Het originele Apple logo en een aantal iOS7 icoontjes

Het lijkt een plausibele verklaring, totdat je je realiseert dat het Apple logo bestaat uit alle primaire (rood, blauw en geel) en secundaire (het resultaat van twee gemengde primaire kleuren: paars, oranje en groen) kleuren, waarmee je vrijwel het hele kleurenspectrum afdekt. Niet heel gek dus van Jony Ive om van een regenboog uit te gaan, maar misschien brengt deze historische lading verlichting voor getormenteerde en in Apple teleurgestelde ontwerpers.

bron: The Fox is Black

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple-logo de basis voor iOS 7 kleuren?
Sluiten