Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 5 augustus 2013

Apple krijgt morele steun uit foute hoek

Vroeger, toen Apple nog een klein Apple-tje was, leek het bedrijf weinig kwaad te kunnen doen. Elk nieuw product werd met veel enthousiasme ontvangen op tech-websites. Hoe anders is dat nu. Apple heeft nieuwswaarde, maar voornamelijk als er negatieve berichten te verzinnen zijn. Dat is niet alleen ons opgevallen, maar ook een invloedrijke Amerikaanse presentator. Of ‘wij’ Apple-fans daar echter blij mee moeten zijn…

Niemand minder dan aartsconservatief Rush Limbaugh heeft het in zijn radio-talkshow opgenomen voor Apple. Limbaug, die vooral bekend staat om zijn (extreem-)rechtse en conservatieve mening over buitenlanders, vrouwen, homo’s, wapenwetten en de overheid, vermoedt een complot van linkse bloggers dat zich tegen Apple gekeerd heeft. 

Rush Limbaugh beweert dat negen van de tien tech-bloggers Apple-haters zijn. Zij vinden Apple net zo slecht als de republikeinse partij en zelf zijn fan van Google en Samsung, net als van de Democraten, zo redeneert hij. Limbaugh verbaast zich tegelijkertijd over de professionele uitstraling van deze techblogs. “Sommige blogs hebben zelfs websites”, lijkt hij oprecht verbaasd te concluderen.

Volgens Limbaugh is er maar een klein groepje bloggers dat het daadwerkelijk voor Apple durft op te nemen (waarschijnlijk bedoelt hij Daring Fireball en The Loop), al moet hij schoorvoetend toegeven dat ook zij waarschijnlijk democratische hippies zijn, net als de anti-Apple-site.

Waar Limbaugh al deze wijsheid vandaan heeft blijft, zoals we van hem gewend zijn, een raadsel. Reken daarbij het feit dat alle drie Apple’s oprichters overtuigd Democraat waren/ zijn en het publiek geheim dat Apple’s top goed bevriend is met hooggeplaatste figuren in Obama’s regering en je hebt wéér een voorbeeld van Rush Limbaugh die met zijn complottheorie verstrikt is geraakt in zijn eigen reality distorion field.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple krijgt morele steun uit foute hoek
Sluiten