Apple krijgt morele steun uit foute hoek

Door: Koen van Tongeren - 37 reacties

Vroeger, toen Apple nog een klein Apple-tje was, leek het bedrijf weinig kwaad te kunnen doen. Elk nieuw product werd met veel enthousiasme ontvangen op tech-websites. Hoe anders is dat nu. Apple heeft nieuwswaarde, maar voornamelijk als er negatieve berichten te verzinnen zijn. Dat is niet alleen ons opgevallen, maar ook een invloedrijke Amerikaanse presentator. Of ‘wij’ Apple-fans daar echter blij mee moeten zijn…

Niemand minder dan aartsconservatief Rush Limbaugh heeft het in zijn radio-talkshow opgenomen voor Apple. Limbaug, die vooral bekend staat om zijn (extreem-)rechtse en conservatieve mening over buitenlanders, vrouwen, homo’s, wapenwetten en de overheid, vermoedt een complot van linkse bloggers dat zich tegen Apple gekeerd heeft. 

Rush Limbaugh beweert dat negen van de tien tech-bloggers Apple-haters zijn. Zij vinden Apple net zo slecht als de republikeinse partij en zelf zijn fan van Google en Samsung, net als van de Democraten, zo redeneert hij. Limbaugh verbaast zich tegelijkertijd over de professionele uitstraling van deze techblogs. “Sommige blogs hebben zelfs websites”, lijkt hij oprecht verbaasd te concluderen.

Volgens Limbaugh is er maar een klein groepje bloggers dat het daadwerkelijk voor Apple durft op te nemen (waarschijnlijk bedoelt hij Daring Fireball en The Loop), al moet hij schoorvoetend toegeven dat ook zij waarschijnlijk democratische hippies zijn, net als de anti-Apple-site.

Waar Limbaugh al deze wijsheid vandaan heeft blijft, zoals we van hem gewend zijn, een raadsel. Reken daarbij het feit dat alle drie Apple’s oprichters overtuigd Democraat waren/ zijn en het publiek geheim dat Apple’s top goed bevriend is met hooggeplaatste figuren in Obama’s regering en je hebt wéér een voorbeeld van Rush Limbaugh die met zijn complottheorie verstrikt is geraakt in zijn eigen reality distorion field.

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  SanderApple

  Goed artikel OMT, ik merk ook steeds vaker op dat er veel negatieve teksten over Apple verschijnen. Maar laat ze lekker gaan, zo wordt Apple weer exclusief en loopt niet iedereen met een Apple product.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Limbaugh is een heel eind voorbij gestoord, maar wel redelijk gevaarlijk omdat er veel gestoorde mensen zijn die zijn waarheid klakkeloos aannemen als de enige echte.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Negatieve aandacht is ook aandacht. Niet zo zeuren allemaal. Madonna en Lady Gaga zijn er schathemeltje rijk van geworden. Who cares?

 • Profielfoto
  AppelJuice

  Erg goed die negatieve publiciteit, dan wordt het kaf van het koren gescheiden onder de voornamelijk iDevice gebruikers massa.;)

 • Profielfoto
  Hddruiter

  Apple fan is extreem en Apple hater is extreem. Beide niet goed! Het zijn maar bedrijven en producten. Zolang die bedrijvende juiste producten leveren houd ik van ze. Bedrijven ergens voor staan verrijken je leven en daar gaat het om! Als je een iPhone koopt voor de ‘heb’ of om met de trend mee te gaan ben je verkeerd bezig. Net zo als je een tafeltje van 5 euro koopt bij de Ikea, omdat het goedkoop is. Ik houd van Apple, Google, Samsung, Ikea en Logitech!

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Zo te zien vinden SanderApple en AppelJuice het jammer dat ze nu niet elitair kunnen doen met hun Apple-spul. Voor jullie hoop ik inderdaad dat jullie over een tijdje weer vol trots lekker hautain kunnen pronken met jullie Apple-spulletjes en -stickers tegenover ‘minderbedeelden’ zonder Apple-spul.

  Ik hoop tegelijkertijd wel dat de rest van de wereld minder oppervlakkig is …;-)

 • Profielfoto
  jackybe67

  Franklinvv,

  ga lekker trollen op NU.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Franklinvv,

  ga lekker trollen op NU.

  Niet nodig. Daar wordt het fanboyisme al door anderen tegengewerkt.:P

 • Profielfoto
  Geedee

  Zo te zien vinden SanderApple en AppelJuice het jammer dat ze nu niet elitair kunnen doen met hun Apple-spul. Voor jullie hoop ik inderdaad dat jullie over een tijdje weer vol trots lekker hautain kunnen pronken met jullie Apple-spulletjes en -stickers tegenover \’minderbedeelden\’ zonder Apple-spul.

  Ik hoop tegelijkertijd wel dat de rest van de wereld minder oppervlakkig is …;-)

  Lees ik enige jaloezie?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Lees ik enige jaloezie?

  Heb ik reden om jaloers te zijn met een MacBook Pro en Air, iPad 4, iPhone 5 (en randapparaten zoals een Time Capsule)? Oooooh wacht, je gaat er natuurlijk vanuit dat als iemand geen fanboy of überhaupt niet per definitie pro-Apple is ook meteen geen Apple-apparaten koopt? Boefje!;) Dan zal ik wel de spreekwoordelijke uitzondering zijn zeker …

 • Profielfoto
  Geedee

  Wel gek toch om zoveel Apple-spullen te kopen als je niet pro bent of koop jij alleen maar iets als je eerder anti bent en laat je per definitie die dingen waarvoor je pro bent liggen?
  Ik vrees dat ik niet meer kan volgen en trek mij dus wijselijk terug uit deze zinloze discusssie.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik vind het Apple nieuws op Amerikaanse sites nog vrij objectief, daarentegen betrap ik sites als Nu.nl er soms op dat ze er meer plezier uit halen om negatief Apple nieuws te publiceren. Hoge bomen vangen veel wind, dus dat geldt tegenwoordig ook voor Apple. Echter kan ik me totaal niet vinden in het ‘complot van linkse bloggers’, Apple wordt gebruikt door mensen uit het gehele politieke spectrum… dus mensen die graag negatieve berichten over Apple de wereld in helpen zijn eerder mensen met een PC en Android telefoon/tablet.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Voor velen is slecht nieuws, Nieuws. Apple wordt nu zoveel gebruikt, dat het bijzondere er vanaf is. Je merkt het aan de vele grijze: ik heb nix te doen dan zeuren.. reacties ook bij OMT.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Wel gek toch om zoveel Apple-spullen te kopen als je niet pro bent of koop jij alleen maar iets als je eerder anti bent en laat je per definitie die dingen waarvoor je pro bent liggen?
  Ik vrees dat ik niet meer kan volgen en trek mij dus wijselijk terug uit deze zinloze discusssie.

  Mijn broer vindt het ook gek, maar hij is ook een Apple-fanboy in mijn ogen al lacht hij me vaak uit om hoeveel Apple-hardware ik heb terwijl ik vaak ook kritiek heb op Apple.:) Ik koop gewoon een product als ik het product goed vind (of het nu van Apple is of niet), en niet omdat het merk erachter mijn hart sneller laat kloppen. En ik ga vervolgens al helemaal niet een merk verdedigen als een soort kruisvaarder of hopen dat ik over 2 jaar tot de elite behoor omdat ik Apple-spullen heb. Nogmaals: ik koop een product omdat IK het een goed product vind.

  (Voor de volledigheid: ik heb ook een Nexus 4 en een Nexus 7 (1e generatie).)

 • Profielfoto
  jackybe67

  Had al lang in de gaten dat jij een Google-fanboy bent.:-)

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Had al lang in de gaten dat jij een Google-fanboy bent.:-)

  Die krijgen er van mij in discussies ook vaak genoeg van langs. Zeker omdat ik het fijner vind om voor iOS te developen dan voor Android en Apple daar weer in voorop loopt.;) Maar kritiek op Google hoef ik hier niet te leveren, want daar loopt het wel altijd van over hier …

 • Profielfoto
  AppelJuice

  tsja denk maar wat je wilt, ik ben gewoon al heel lang een tevreden Apple gebruiker en daarbij alle stickers zijn nog ongebruikt…
  Je mag ze hebben voor op je fiets, segway, kliko, focus, 325, schoolagenda of om guitig op je Dell te plakken, kies maar;)

 • Profielfoto
  zepkleiker

  tsja denk maar wat je wilt, ik ben gewoon al heel lang een tevreden Apple gebruiker en daarbij alle stickers zijn nog ongebruikt…
  Je mag ze hebben voor op je fiets, segway, kliko, focus, 325, schoolagenda of om guitig op je Dell te plakken, kies maar;)

  Niet nodig, ik heb zelf ook een hoop velletjes ongebruikte stickers.:)

 • Profielfoto
  jackybe67

  On topic :

  Het is gewoon zo dat elk detail van Apple enorm wordt uitvergroot. Een bruggetje verkeert in Maps en de hele wereld staat op zijn kop. Een fout in Google Maps, geen probleem. Misbruik in een fabriek waar Apple ook producten laat maken, staat er gegarandeerd in de hoofding dat het misbruik gebeurt in “Apple fabriek”. De rest van de industrie zwijgt en geeft geen commentaar. Als Apple vecht voor zijn innovaties zijn ze arrogant, doet Samsung dit, vinden we met zen allen dat dit terecht is.

  Laatst nog artikels gelezen hoe Google liegt over verkochte aantallen van de Nexus7 in Japan of de valse benchmarks en omkopen van bloggers door Samsung en bijna niemand die commentaar heeft.

  Maar ja, ben dan ook een fanboy hé. Wat weten wij nu hiervan. Het zijn alleen de Android gebruikers die objectief kunnen zijn.

 • Profielfoto
  jackybe67

  En laat mij duidelijk wezen, ga ook niet altijd akkoord met hetgeen Apple doet. Maar een wereld waar alleen Google het voor het zeggen zou hebben, en daar begint het meer en meer op te lijken, lijkt mij nu ook niet de meest ideale vooruitgang.

  We kunnen alleen maar hopen dat Apple sterk genoeg gaat zijn en ons nog weet te verrassen met mooie producten en dat de patenten strijd nu eens eindelijk mag ophouden. Ook al heeft Apple gelijk, het doet hun imago zeker geen goed.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  On topic :

  Het is gewoon zo dat elk detail van Apple enorm wordt uitvergroot. Een bruggetje verkeert in Maps en de hele wereld staat op zijn kop. Een fout in Google Maps, geen probleem. Misbruik in een fabriek waar Apple ook producten laat maken, staat er gegarandeerd in de hoofding dat het misbruik gebeurt in “Apple fabriek”. De rest van de industrie zwijgt en geeft geen commentaar. Als Apple vecht voor zijn innovaties zijn ze arrogant, doet Samsung dit, vinden we met zen allen dat dit terecht is.

  Laatst nog artikels gelezen hoe Google liegt over verkochte aantallen van de Nexus7 in Japan of de valse benchmarks en omkopen van bloggers door Samsung en bijna niemand die commentaar heeft.

  Dat benchmarkverhaal is echt heel treurig inderdaad. En het geeft ook aan dat Android-gebruikers zich compleet op de verkeerde punten focussen: specs. Wat heb je nu aan specs alleen? Het gaat erom wat je met een toestel kúnt en hoe het toestel aanvoelt tijdens gebruik. Benchmarks zeiden niks, en nu blijkt dat ze nog minder dan niks zeggen.

  Maar ja, ben dan ook een fanboy hé. Wat weten wij nu hiervan. Het zijn alleen de Android gebruikers die objectief kunnen zijn.

  Nee hoor, ik ken genoeg objectieve Apple-gebruikers. Net zoals er ook meutes Android-fanboys zijn die denken op alles te moeten pissen wat naar fruit ruikt. Aangezien ik me in beide developer-scenes begeef kom ik fanboys van beide kampen in grote getalen tegen.:)

 • Profielfoto
  zepkleiker

  En laat mij duidelijk wezen, ga ook niet altijd akkoord met hetgeen Apple doet. Maar een wereld waar alleen Google het voor het zeggen zou hebben, en daar begint het meer en meer op te lijken, lijkt mij nu ook niet de meest ideale vooruitgang.

  Daar ben ik het mee eens. Niets tegen in te brengen.:)

 • Profielfoto
  jackybe67

  (y) franklinvv

 • Profielfoto
  XX-ray

  Kan iemand deze thread sluiten? Dit heeft werkelijk niks te maken met Apple… Misschien kunnen we een (Anti)AppleFanboy-blog starten?

 • Profielfoto
  jackybe67
 • Profielfoto
  zepkleiker

  Een heel intressant opiniestukje :

  http://appleinsider.com/articles/13/08/05/samsungs-vetoed-push-for-an-itc-ban-against-apple-inc-in-pictures

  LEZEN !!!:-)

  Ik snap ook absoluut niet hoe Samsung kan eisen dat Apple een licentie neemt op een onderdeel waarvoor de producent al een licentie heeft afgenomen. Dat lijkt me onwettig? Als dat echt zo is hoop ik dat dat flink gaat backfiren voor Samsung dan.

 • Profielfoto
  F0nsie

  Ik snap ook absoluut niet hoe Samsung kan eisen dat Apple een licentie neemt op een onderdeel waarvoor de producent al een licentie heeft afgenomen. Dat lijkt me onwettig? Als dat echt zo is hoop ik dat dat flink gaat backfiren voor Samsung dan.

  Dit ging om de producten waarvoor Apple geen licentie had. In de producten na de iPhone 4 en de iPad 2 3G zaten Qualcomm chips, die zelf al een licentie bij Samsung hebben.

 • Profielfoto
  jackybe67

  F0nsie,

  op de vorige van Infineon zat ook licentie !!!!

  Zou toch het artikel maar eens lezen.

 • Profielfoto
  bestbier

  Weg buitenlanders, vrouwen, homo’s, wapenwetten en de overheid!

  Limbaugh for President! Haha

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Misschien omdat Apple ieder bedrijf om de meest kul redenen voor de rechter sleept? En omdat Apple-fanboy´s een van de meest trieste ¨wezens¨ op deze planeet zijn?

  Wie zich hierin herkent mag zich schamen.

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  @The Redesigner Ik presenteer u, de grootste idioot op OMT!!!

 • Profielfoto
  The Redesigner

  @The Redesigner Ik presenteer u, de grootste idioot op OMT!!!

  Jou reactie is zo kinderlijk, zinloos en inhoudsloos dat ik de prijs ¨Grootste Idioot van OMT¨ aan jou doorgeef. Want jij verdient hem eerder dan mij.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Hoe je in vredesnaam een bedrijf als Apple kan politiseren, de ene of de andere kant op, is mij een groot raadsel.

  Wat al HELEMAAL treurig is, is dat mensen ‘pro-Apple’ of ‘pro-Android’ of wat dan ook zijn. Hoe triest ben je als je je leven definieert door een stuk plastic gelijmd op een ander stuk plastic?
  Koop wat je leuk vindt en laat andere mensen lekker wat anders kiezen;)!

 • Profielfoto
  GeertGB

  Met de opmerking “uit foute hoek” begeeft OMT zich op politiek vlak dan wel is OMT overtuigd van haar eigen morele gelijk. Dat vind ik dan weer fout.

 • Profielfoto
  MacPadawan

  Met de opmerking “uit foute hoek” begeeft OMT zich op politiek vlak dan wel is OMT overtuigd van haar eigen morele gelijk. Dat vind ik dan weer fout.

  “Limbaug, die vooral bekend staat om zijn (extreem-)rechtse en conservatieve mening over buitenlanders, vrouwen, homo’s, wapenwetten en de overheid ..”

  Dit vind jij een positieve instelling?

 • Profielfoto
  throttlemeister

  “Limbaug, die vooral bekend staat om zijn (extreem-)rechtse en conservatieve mening over buitenlanders, vrouwen, homo’s, wapenwetten en de overheid ..”

  Dit vind jij een positieve instelling?

  Het probleem is dat Limbaug nauwelijks extreem rechts is, binnen het Amerikaans politieke spectrum. Dat ligt namelijk nogal een beetje anders daar als dat het hier is.

  De gemiddelde rechtse VVD Nederlander komt namelijk niet veel verder dan het centrum qua opvattingen in de VS. En iedereen die iets minder rechts is als de VVD hier, is daar gewoon links. En de opvattingen van de PvDA (centrum links hier), zijn daar extreem links. En dan hebben we het nog niet eens over de SP…

  Als je dan als redactie je Nederlandse politieke visie projecteert op de Amerikaanse terwijl deze totaal niet te vergelijken zijn en dan een oordeel aanmatigt, dan klopt de opmerking van GeertGB best wel.

 • Profielfoto
  GeertGB

  Met de opmerking “uit foute hoek” begeeft OMT zich op politiek vlak dan wel is OMT overtuigd van haar eigen morele gelijk. Dat vind ik dan weer fout.

  “Limbaug, die vooral bekend staat om zijn (extreem-)rechtse en conservatieve mening over buitenlanders, vrouwen, homo’s, wapenwetten en de overheid ..”

  Dit vind jij een positieve instelling?

  Het zijn precies deze discussies waarvan ik denk dat de lezers van OMT er geen behoefte aan hebben, maar die wel met dergelijke artikelen en stellingname uit worden gelokt.