Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 augustus 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple koopt maker van energiezuinige chips, mogelijk voor iWatch

Passif Semiconductor, een klein bedrijf dat energiezuinige chips maakt, is overgenomen door Apple. Dit meldt The Wall Street Journal. Volgens WSJ werkt Passif onder andere aan chips die gebruik maken van Bluetooth 4.0 Low Energy. De reden van overname laat zich, na talloze geruchten over een smartwatch van Apple, raden.

Energiezuinige chips, zoals Passif deze maakt, worden vaak gebruikt in wearable electronics zoals polsbandjes die je hartslag meten en dit via Bluetooth doorgeven aan je telefoon. Het bedrijf werd in 2007 opgericht door twee studenten van de University of California en is gevestigd in Silicon Valley. Waarschijnlijk gaat Apple de techniek van Passif gebruiken in de geruchtmakende iWatch.

Passif Semiconductor in een bedrijvengids.

Het is onduidelijk hoeveel Apple voor de chipmaker betaald heeft. Het enige dat Apple kwijt wilde over de overname is dat het bedrijf uit Cupertino soms inderdaad kleine technologiebedrijfjes koopt. Over Passif is verder weinig bekend, het bedrijf heeft geen eigen website en het LinkedIn-profiel is zo goed als leeg.

Interessante patenten
Passif heeft een aantal patenten in handen die te maken hebben met het draadloos transporteren van signalen. Enkele patenten gaan vooral over geluidssignalen, maar één patent springt eruit. Patent 20110260839 omschrijft een uitvinden die het mogelijk maakt om met microgolffrequenties data te sturen. Het ontvangende apparaat heeft hiervoor geen batterij nodig, het haalt zijn energie uit andere aanwezig hoogfrequente signalen zoals draadloze netwerken of GSM-signalen. In de omschrijving zien we iets dat lijkt op een wearable apparaat.

Passif-patent dat passieve energietoevoer omschrijft.

Apple neemt de laatste tijd veel bedrijven over. Recent werden nog een OV-app en locatiedienst overgenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple koopt maker van energiezuinige chips, mogelijk voor iWatch
Sluiten