Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 augustus 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple koopt datacompressie-bedrijf

Apple heeft de Zweedse startup AlgoTrim gekocht. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met het maken van codecs en technologie met betrekking tot het comprimeren van beelden. Apple kan dit in de toekomst inzetten om efficiënter media te streamen naar bijvoorbeeld de iPhone en iPad.

Apple bevestigde de overname tegenover Techcrunch. De iPhone-maker nam deze zomer al een flink een aantal bedrijven over. De voorkeur van Apple lijkt uit te gaan naar kleine, innovatieve startups. AlgoTrim liet in 2012 voor het laatst van zich horen, het bedrijfje maakte toen voor een Japanse telco een JPEG-compressie die tot zes keer effectiever is dan de traditionele LigJPEG-standaard.

AlgoTrim is (nu nog) gevestigd in een bedrijvenverzamelgebouw in Zweden.

AlgoTrim bestaat sinds 2005, het belangrijkste product dat gemaakt wordt is de Code Compression Library. Deze wordt onder andere gebruikt om firmware voor mobiele telefoons te comprimeren zodat updates effectiever te distribueren zijn. Uit een omschrijving op de website van het bedrijf blijkt dat vooral Android-fabrikanten deze technologie gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple koopt datacompressie-bedrijf
Sluiten