Apple attendeert ontwikkelaars op nieuw icoonformaat in iOS 7

Door: Raymon Mens - 24 reacties

iOS 7 komt steeds dichterbij, op 10 september zal Apple hoogstwaarschijnlijk samen met de iPhone 5S en 5C de definitieve versie van het besturingssysteem aankondigen. App-iconen hebben in iOS 7 een iets ander formaat dan in iOS 6. Apple maakt ontwikkelaars die een app-update indienen daar vanaf vandaag op attent.

Diverse ontwikkelaars laten weten na het indienen van een app-update een e-mail te hebben ontvangen waarin ze gewezen worden op de nieuwe icoonformaten. Apple wil er op deze manier waarschijnlijk voor zorgen dat apps alvast voorbereid zijn op iOS 7.

Ontwikkelaars kunnen naast de ‘traditionele’ iOS 6-iconen ook iOS 7 varianten meeleveren bij het indienen van een app-update. Op iOS 6 is een icoon 114 bij 114 pixels, terwijl dat in iOS 7 120 x 120 pixels is. Voor iPad-apps geldt een formaat van 152 bij 152 in plaats van 144 bij 144 pixels. De afronding van de iconen is in iOS 7 ook iets anders dan in vorige iOS-versies.

De e-mail die ontwikkelaars ontvingen [via 9to5Mac]
De e-mail die ontwikkelaars ontvingen [screenshot via 9to5Mac]
Apple verplicht ontwikkelaars nog niet om de nieuwe iconen te gebruiken, de e-mail is slechts een vriendelijke herinnering. Zodra iOS 7 uitkomt, lijkt het verplicht bijwerken van iconen in een update ons een logische stap. Veel apps zullen bijgewerkt worden om bij de algehele ‘look and feel’ van iOS 7 te passen.

Ben je benieuwd of je die enkele pixels verschil in de iconen goed ziet? Check het dan op bioscoopformaat! Op 10 september is het tijd voor de OMT Live Keynote Party in bioscoop Cinerama te Rotterdam. Samen met Apple-fans kijk je de presentatie van de iPhone 5S, 5C en iOS 7 vanuit een comfortabele bioscoopstoel op groot formaat. Een Apple-feestje dat je niet mag missen.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Vond de nieuwe YouTube app al een iOS7-stijl hebben

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  @dj bazzie wazzie Die app is dan ook een week geleden ge-updated.

 • Profielfoto
  klonic

  Die naam iPhone 5C slaat toch nergens op? Het zou 5S C moeten zijn. Kan iemand me uitleggen hoe dat bij de 6 en 6S wordt? Is het dan 6 & 6B, 6S & 6C?

 • Profielfoto
  mymac

  @ klonic, jouw idee slaat eerder nergens op. 5S is de betere versie van de 5. Het C model komt onder de S. Een 5S C zou duiden op een variant van de 5S, niet op een lager geplaatst model.

 • Profielfoto
  Steef Ams

  Vreemde vraag misschien, maar uit welke bron komt die ‘c’ eigenlijk? Is er ergens binnen Apple een lek geweest waarin een telefoon zo werd genoemd? Is er ergens een begin aan te wijzen van waar deze benaming is ontstaan? Of komt het voort uit heel veel vage verwijzingen en weet niemand werkelijk van waar en heeft iedereen het ‘van horen zeggen’?

  Ik ben persoonlijk nog niet overtuigd van het feit dat er een extra telefoon geintroduceerd gaat worden. Vind het nogal voorbarig van OMT om nu telkens in artikelen te stellen dat er een 5s en een zogenaamde 5c geintroduceerd worden. Maar dit is voor OMT geen probleem, want blijkt de zogenaamde 5c niet geintroduceerd te worden, dan herschrijft de redactie, geheel in stijl en traditie van OMT, de artikelen zodat de fouten braaf verdwijnen. Natuurlijk zonder hier melding van te maken, dat spreekt voor zich, anders is het niet meer in de jounalistieke stijl die OMT nastreeft en voorstaat en diehet graag zijnnstagiares aanleert en waarover ze iedere discussie mijdt en doodzwijgt.

  (Bepaalde zaken werken als zuur en blijven als zuur werken….)

 • Profielfoto
  McZibit

  @klonic

  …tijd voor medicatie!!..

 • Profielfoto
  McZibit

  @ Steef Ams

  ..Onder welke zwerfkei kom jij vandaan gekropen en hoe lang heb je daar gebivakkeerd? Laatste 6mnd.verstoken geweest van de laatste ins & outs op de bible belt …?!

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  Hoeveel “”gelekte “” (dusniet) fotos van die 5c zijn nou binnen? 1 of 2? En iedereen gelooft het gelijk? Het staat NIET voor china cheap of colour…

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Er komt een 5C. Anders is dit wel een briljante hoax.
  Ik hoop dat er naast dat afschuwelijke “champagne” ook, zoals sommige bronnen melden, een grafiet versie komt. Ben na al die jaar wel klaar met zwart. En wit en champagne… Meh die zijn wat meer voor mijn vriendin bestemt.

 • Profielfoto
  Hydræ

  App icons zijn toch vectors?

 • Profielfoto
  Steef Ams

  @McZibit Ben wel in de buitenlucht geweest hoor, de afgelopen maanden, maar ik heb gewoon nog nergens een directe link kunnen ontdekken tussen Apple en een iPhone 5c. Ik doel dan in eerste instantie over de benaming. Waar komt die vandaan! Lijkt er meer op dat deze in het gewoel van geruchten en hysterie is ontstaan zonder dat iemand weet waar de bron zich bevindt. Iedereen heeft het van horen zeggen.

  Of er werkelijk een ander, goedkoper, model iPhone komt, daar ben ik nog niet van overtuigd. De enkele foto’s e.d. maken weinig indruk op mij. Het blijft voor mij even mogelijk als nmogelijk. Mijn opmerking heeft vooral te maken met de stelligheid waarmee OMT spreekt over de komst van de zogenaamde 5c, voor die stelligheid is mijns inziens geen grond en er wordt ook nergens onderbouwing gegeven, behalve dan hun eigen artiekelen gebaseerd op geruchten en vol gegis en veronderstellingen. Bij de afgelopen artiekelen is de 5c steeds stelliger gepresenteerd, en dat stoort mij nu eenmaal.

  Maar genoeg off topic, straks worden de berichten weer verwijderd, zonder opgaaf van reden of mededeling in de draad.

  On topic: Ja, ik denk dat ik het heel erg ga merken, dat andere formaat, meer pixels. Ik ben echt heel benieuwd, erg spannend!

 • Profielfoto
  Hypertallih

  Alsjeblieft geen glans meer dat in iOS 6 was.

  Wil alleen maar flat design zien. Misschien dat ik vanplaats de iPhone 5S en Samsung Gelaxy S5 een iPhone 5C haal. Plastic maakt me geen poep uit, En ik heb vanaf de iPhone 3GS een iPhone gehad en heb dan weer een iPhone 4S gekocht.

  Ik blijf wel een iPad fan nog steeds, Apple is innovatie, daarom wil ik die tablet.

 • Profielfoto
  typonerd

  Wat een woord; Apple ‘attendeert’…:-)

 • Profielfoto
  Matthi_V

  Ik doel dan in eerste instantie over de benaming. Waar komt die vandaan!

  Een maandje terug was er een foto gelekt van iPhone verpakkingen met “iPhone 5C” erop, daar komt de naam vandaan;)

 • Profielfoto
  McZibit

  @INCTRL

  …en zo geschiedde… Hoezo “wishful thinking”!!!

 • Profielfoto
  koen

  Inderdaad wishful thinking.

  En het leukste van al die geruchten vind ik altijd de mensen die na afloop van een event serieus teleurgesteld zijn omdat product X of Y helemaal niet is aangekondigd. Terwijl daar al wel weken van te voren door allerlei deskundigen over is gesproken.

 • Profielfoto
  Steef Ams

  @Matthi_V van die foto was toch aangetoond dat deze geshopt was? Dat bedoelde ik dus, allemaal gegis en geruchten enz., maar geen bewijs.

 • Profielfoto
  klonic

  @ mymac
  Dus de c variant zou dan 1s per twee jaar worden vernieuwd? Ik vind het lochisch dat bij de 5e generatie een 5C (cheap?) komt
  5S, 5SC
  6, 6C
  6S, 6SC
  Waarbij de C dus gewoon de lightversie van de normale iPhone is.
  Zoals ik al vroeg, hoe wordt de C versie van de iPhone 6 en 6S nu onderscheiden? Zoals ik het nu zie wordt het dus
  6, 6C
  6S, 6C, dat is dus twee keer het zelfde…

  @ McZibit
  Wat is dat nou weer voor een domme opmerking (‘tijd voor medicatie’)?

 • Profielfoto
  INCTRL

  @INCTRL

  …en zo geschiedde… Hoezo “wishful thinking”!!!

  LOLOL

 • Profielfoto
  bartvdv

  Is er eigenlijk al consencus over waar de ‘S’ voor staat ?

 • Profielfoto
  McZibit

  @bartvdv

  …Who gives a f*ck anyway??…

 • Profielfoto
  DaveFlash

  iPhone 5S, S = Speed
  en
  iPhone 5C, C = Cheap!

 • Profielfoto
  Denief

  Iphone Nano kan misschien ook?

 • Profielfoto
  sonthuy

  De ferme taal van de topman zal ongetwijfeld aankomen bij onder andere Apple en Samsung. Kashio stelt dat Casio goed voorbereid is op de smartwatch-markt. Velen zullen het bedrijf vooral van de rekenmachine’s kennen, toch maakt het Japanse elektronicabedrijf ook al enige tijd Bluetooth-horloges.v nâng ngực tự nhiên | nâng ngực có an toàn không