Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 augustus 2013

Apple attendeert ontwikkelaars op nieuw icoonformaat in iOS 7

iOS 7 komt steeds dichterbij, op 10 september zal Apple hoogstwaarschijnlijk samen met de iPhone 5S en 5C de definitieve versie van het besturingssysteem aankondigen. App-iconen hebben in iOS 7 een iets ander formaat dan in iOS 6. Apple maakt ontwikkelaars die een app-update indienen daar vanaf vandaag op attent.

Diverse ontwikkelaars laten weten na het indienen van een app-update een e-mail te hebben ontvangen waarin ze gewezen worden op de nieuwe icoonformaten. Apple wil er op deze manier waarschijnlijk voor zorgen dat apps alvast voorbereid zijn op iOS 7.

Ontwikkelaars kunnen naast de ‘traditionele’ iOS 6-iconen ook iOS 7 varianten meeleveren bij het indienen van een app-update. Op iOS 6 is een icoon 114 bij 114 pixels, terwijl dat in iOS 7 120 x 120 pixels is. Voor iPad-apps geldt een formaat van 152 bij 152 in plaats van 144 bij 144 pixels. De afronding van de iconen is in iOS 7 ook iets anders dan in vorige iOS-versies.

De e-mail die ontwikkelaars ontvingen [screenshot via 9to5Mac]
Apple verplicht ontwikkelaars nog niet om de nieuwe iconen te gebruiken, de e-mail is slechts een vriendelijke herinnering. Zodra iOS 7 uitkomt, lijkt het verplicht bijwerken van iconen in een update ons een logische stap. Veel apps zullen bijgewerkt worden om bij de algehele ‘look and feel’ van iOS 7 te passen.

Ben je benieuwd of je die enkele pixels verschil in de iconen goed ziet? Check het dan op bioscoopformaat! Op 10 september is het tijd voor de OMT Live Keynote Party in bioscoop Cinerama te Rotterdam. Samen met Apple-fans kijk je de presentatie van de iPhone 5S, 5C en iOS 7 vanuit een comfortabele bioscoopstoel op groot formaat. Een Apple-feestje dat je niet mag missen.

Reageer op artikel:
Apple attendeert ontwikkelaars op nieuw icoonformaat in iOS 7
Sluiten