Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 augustus 2013

‘Android-fabrikanten vrezen prijsverlaging iPad mini’

Naar verluidt zal Apple dit najaar niet alleen de iPhone 5S en 5C aankondigen, maar ook een nieuwe iPad-lijn lanceren. Er wordt door veel consumenten uitgekeken naar de iPad mini 2 met Retina-display. Patently Apple meldt dat Android-fabrikanten vrezen voor een prijsverlaging van de eerste iPad mini.

Het is een bekend gegeven dat Apple na de introductie van een nieuw model iPad of iPhone de oudere modellen blijft verkopen voor een gereduceerde prijs. De productiekosten voor de huidige iPad mini zouden momenteel rond de € 140 liggen, ruimte genoeg om na de introductie van de iPad mini 2 de prijs te verlagen naar € 260 tot € 280. Als Apple dit besluit neemt kan dit flinke gevolgen hebben op de verkoop van concurrerende tablets.

Onder andere Samsung en Amazon brachten kleine tablets uit.

Momenteel kost het basismodel iPad mini gemiddeld € 320, een hogere prijs dan de gemiddelde Android-tablet met een 7- of 8-inch schermformaat. De fabrikanten zouden vrezen dat na mate het prijsverschil kleiner wordt, consumenten vaker voor een tablet van Apple zullen kiezen. Dit zou een significante impact kunnen hebben op de tablet-markt.

Het is opmerkelijk te noemen dat de Android-fabrikanten waar Patently Apple mee sprak alleen de prijs als belangrijk concurrerend element zien. Door middel van het toevoegen van softwarematige features proberen fabrikanten van Android en Windows-tablets Apple immers publiekelijk de loef af te steken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Android-fabrikanten vrezen prijsverlaging iPad mini’
Sluiten