‘Android-fabrikanten vrezen prijsverlaging iPad mini’

Door: Raymon Mens - 25 reacties

Naar verluidt zal Apple dit najaar niet alleen de iPhone 5S en 5C aankondigen, maar ook een nieuwe iPad-lijn lanceren. Er wordt door veel consumenten uitgekeken naar de iPad mini 2 met Retina-display. Patently Apple meldt dat Android-fabrikanten vrezen voor een prijsverlaging van de eerste iPad mini.

Het is een bekend gegeven dat Apple na de introductie van een nieuw model iPad of iPhone de oudere modellen blijft verkopen voor een gereduceerde prijs. De productiekosten voor de huidige iPad mini zouden momenteel rond de € 140 liggen, ruimte genoeg om na de introductie van de iPad mini 2 de prijs te verlagen naar € 260 tot € 280. Als Apple dit besluit neemt kan dit flinke gevolgen hebben op de verkoop van concurrerende tablets.

ipadminienanderetablets
Onder andere Samsung en Amazon brachten kleine tablets uit.

Momenteel kost het basismodel iPad mini gemiddeld € 320, een hogere prijs dan de gemiddelde Android-tablet met een 7- of 8-inch schermformaat. De fabrikanten zouden vrezen dat na mate het prijsverschil kleiner wordt, consumenten vaker voor een tablet van Apple zullen kiezen. Dit zou een significante impact kunnen hebben op de tablet-markt.

Het is opmerkelijk te noemen dat de Android-fabrikanten waar Patently Apple mee sprak alleen de prijs als belangrijk concurrerend element zien. Door middel van het toevoegen van softwarematige features proberen fabrikanten van Android en Windows-tablets Apple immers publiekelijk de loef af te steken.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Zou mooi zijn.

 • Profielfoto
  Martijn Scholten

  Ze staan al te trillen op hun beentjes met die minderwaardige tablets! Of niet dj?

 • Profielfoto
  McNismo

  Al dat andere is allemaal troep van de bovenste plank!

 • Profielfoto
  iPredict

  Hmmmm… Het verlangen naar de mini begon niet bij het feit sat de reguliere iPad te groot is, maar vanuit vraag naar een goedkopere iPad. Zou een goedkopere iPad mini 1 niet de verkoop van de mini 2 saboteren?

 • Profielfoto
  McNismo

  Fisher price-rommel!

 • Profielfoto
  bartvdv

  Ach, dan verlagen de Androids ook in prijs. En kan Apple misschien, heel misschien, het verlies uit het tweede kwartaal goedmaken; Android kende een groei van 163% in het marktaandeel van de tablets. Ik ben benieuwd.

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Fisher price-rommel!

  Apple is ook niet altijd degelijk, hoor. Tenzij ik de pech heb dat ik altijd het maandagochtendproduct heb: MacBook waarbij er metalen plugjes uit de lader ontbraken, waardoor laden moeizaam ging; iMac waarin kort nadat de garantie verlopen was vlekken op het scherm ontstonden; een iPad waarvan het scherm hypergevoelig is geworden, waardoor de iPad regelmatig op tilt lijkt te slaan.

 • Profielfoto
  Hydræ

  De Android concurrenten vinden alleen de prijs dus belangrijk. Stel je voor dat gebruikers het gemak en plezier ontdekken van goed browsen en goede apps en eenvoud van synchronisatie…
  Laatst verbaasde ik me over alle typenummers van consumenten electronica. Zeg maar eens tegen een verkoper Mag ik de TX-L42B6ES van u? Dat klinkt toch heel anders als Mag ik de ipad mini 2 van u?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …En kan Apple misschien, heel misschien, het verlies uit het tweede kwartaal goedmaken….

  .
  De meeste fabrikanten hebben natte dromen van het ‘verlies’ dat Apple maakt.

 • Profielfoto
  Di May

  @ Mr. Dragon :

  Ik vrees dat je een beetje een pechvogel bent.
  Ik Apple ( van het werkwoord Applen ) al 22 jaar, en o ja, heb ook hier en daar een mankementje moeten meemaken. Maar al bij al viel dat nogal mee om dat bij 2 van de enkele er eerstdaags iemand aan huis kwam om het niet cooperatieve onderdeel part te vervangen.

 • Profielfoto
  GrannySmith

  @wensink, @Martijn Scholten, @McNismo;

  Nog een lange weg te gaan tot volwassen gedrag niet waar? Hoe oud zijn jullie? Kom op zeg met dat soort bijdragen…

  Ik denk dat er geen enkele Android producent zit te trillen op de stoel over dat wat Apple doet. Immers; Apple wordt aan alle kanten ingehaald in deze markt. De grotere aanbieders zoals Samsung en Asus hebben zelf ook marketing afdelingen. En die zitten niet alleen Amerikaanse sites af te struinen om te lezen wat Apple doet… productontwikkeling start minimaal een jaar voordat een product op de markt komt. En niet pas als Apple een wind laat.

  Ik weet zeker dat Samsung al lang weet wat ze moet doen als Apple prijzen verlaagt. Samsung laat aan alle kanten zien te weten wat marketing en productontwikkeling is…

 • Profielfoto
  Joerian

  Fisher price-rommel!

  Apple is ook niet altijd degelijk, hoor. Tenzij ik de pech heb dat ik altijd het maandagochtendproduct heb: MacBook waarbij er metalen plugjes uit de lader ontbraken, waardoor laden moeizaam ging; iMac waarin kort nadat de garantie verlopen was vlekken op het scherm ontstonden; een iPad waarvan het scherm hypergevoelig is geworden, waardoor de iPad regelmatig op tilt lijkt te slaan.

  Dat is erg lullig maar over de iPad.. ik heb t ook met mijn iPod. Maar dat komt door een verkeerde namaak oplader. Misschien is dat t probleem?

 • Profielfoto
  Festen

  Het is opmerkelijk te noemen dat de Android-fabrikanten waar Patently Apple mee sprak alleen de prijs als belangrijk concurrerend element zien.

  “Hello, this is Patently Apple speaking, a website dedicated to everything Apple”
  “Aaaaah, Apple, we know Apple. But solly, we only make Andloid.”

  “No, we just call to check some information. Tell me, what would you do if Apple cuts the price of the current Apple Mini, when the Mini 2 is launched?”
  “Oooh, we would be vely aflaid if Apple lowels the plice. Oul business would be clushed. Please don’t tell Tim Cook, ok?”

  “That’s all we wanted to hear, thank you!”
  “Oh, ok. Bye-bye!”

  En zo kwamen de diepste business-strategies van Android fabrikanten op straat te liggen, zeer geloofwaardig ook dat ze leeglopen tegenover een Apple website.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @GrannySmith: helemaal mee eens. De voorsprong die Apple had en haar uniekheid in multitouch product is alweer achterhaald maar veel Apple fans kijken meestal niet bepaald objectief naar de concurrenten. AppStore mag misschien wel veel meer Apps hebben maar android’s store heeft veel meer bruikbare Apps.

 • Profielfoto
  1984

  Apple moest haast wel
  De nieuwe Nexus 7 heeft een Full HD zeveninchdisplay (1.920 x 1.200 pixels) met een beeldverhouding van 16:10. Dat is een flinke opdoffer voor de iPad Mini, met zijn beeldresolutie van 1.024 x 768 pixels, maar de kleine Apple-tablet heeft een iets groter scherm dan de Nexus 7 (7,9 inch).
  Conclusie
  Als we het zo op papier bekijken, heeft de nieuwe Google Nexus 7 op vrijwel alle fronten een flinke voorsprong. Maar specificaties alleen vertellen niet het hele verhaal. Eerst willen we de Nexus 7 grondig testen voordat we een definitief oordeel vellen. Apple zal bovendien binnenkort met een nieuwe kleine iPad op de proppen komen, al is het moeilijk te voorspellen wanneer dit zal gebeuren
  http://www.pcmweb.nl/nieuws/nieuwe-nexus-7-vs-ipad-mini.html

 • Profielfoto
  Zakske

  De nieuwe Nexus 7 heeft een Full HD zeveninchdisplay (1.920 x 1.200 pixels) met een beeldverhouding van 16:10. Dat is een flinke opdoffer voor de iPad Mini, met zijn beeldresolutie van 1.024 x 768 pixels, maar de kleine Apple-tablet heeft een iets groter scherm dan de Nexus 7 (7,9 inch).

  Idd. Bij The Verge hebben ze de nieuwe Nexus 7 van Google al getest, en die krijgt een 9 / 10 (exact dezelfde score als de iPad mini). Alleen kost de Nexus 7 slechts $229. Dus zelfs al zou Apple de prijs van de mini fors verlagen, dan nog heb je een prima Android tablet met een extreem goed scherm voor een prijs die fors lager ligt dan de oude iPad mini.

  Het is gewoon erg lastig voor Apple om deze race te winnen…

 • Profielfoto
  Max_G

  Nexus 7, phablets, alles met GPS, veelal met uitbreidbaar geheugen en verwisselbare batterijen, scherpe prijzen en een steeds beter wordend Android OS. En Windows 8 mobile en die Lumia’s etc. zijn ook aantrekkelijker aan het worden… Ik denk dat Apple er hard aan moet gaan trekken de komende tijd! En da’s goed voor ons!

 • Profielfoto
  jackybe67

  Zakske,

  alleen dat de vorige Nexus bij velen na een half jaar niet meer vooruit te branden was.

  Als je een toestel tegen kostprijs op de markt zet, dan is het niet moeilijk dat je zo’n prijsverschillen krijgt.

 • Profielfoto
  Zakske

  alleen dat de vorige Nexus bij velen na een half jaar niet meer vooruit te branden was.

  One of the common complaints late in the life of the original Nexus 7 was slow storage I/O performance, leading to an inconsistent user experience. After a fresh flash, the Nexus 7 was speedy and performant, but after months of installing applications and using the tablet, things began slowing down. This was a friction point that many hoped would be fixed in the new Nexus 7 (2013) model, which it was. There’s even more to the story though, it turns out Google has fixed that storage I/O ageing problem on all Nexus devices with the Android 4.3 update.

  Klopt, dat was inderdaad een veelgehoord probleem.

  Maar dat ligt niet aan de kwaliteit van de hardware, het is gewoon een ordinaire bug in het OS. Android 4.3 lost dat op, zelfs voor de oude versie van de Nexus 7.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Wow, 1 jaar nodig hebben om een bug te fixen.:-)

  Vind het heel jammer dat het tegenwoordig alleen maar over spec’s draait. Als je ziet dat een quad core in de nieuwste S4 het vloeiend schollen nog niet verhelpt, waar spreken we dan over.

  Wat betreft de Mini, blijf ik het huidige scherm nog altijd heel goed vinden al is een retina natuurlijk altijd welkom.

 • Profielfoto
  phd1975

  Het maakt niet uit wat de prijs is. Mij gaat het om het bedieningsgemak. En daarin is Apple gewoon ijzersterk. Het maakt mij dus niet uit hoeveel beter die Nexus 7 is, het is geen Apple IOS.

 • Profielfoto
  Zakske

  Mij gaat het om het bedieningsgemak. En daarin is Apple gewoon ijzersterk. Het maakt mij dus niet uit hoeveel beter die Nexus 7 is, het is geen Apple IOS.

  In het begin was Android inderdaad een slap aftreksel van iOS, maar vandaag de dag liggen de verhoudingen toch echt anders. Android krijgt tegenwoordig vaak een 9/10 voor het OS, terwijl iOS het moet stellen met een 8. Je ziet in iOS 7 ook plots dingen opduiken die van Android geleend zijn, gewoon omdat hun implementatie beter was.

  Waar Apple wel nog steeds in excelleert is het ecosysteem, met andere woorden het aantal apps en de kwaliteit ervan die specifiek voor de iPad zijn ontwikkeld. Daarin zal Apple wel nog enige tijd onverslaanbaar zijn, maar ook daar maakt Android vooruitgang.

  Ik vind het allemaal prima; hoe meer concurrentie, hoe liever. Concurrentie houdt een bedrijf scherp, en zorgt voor betere prijzen / producten voor de consument.

  Voorbeeld: Google heeft gisteren de prijs van de Nexus 4 (kreeg een 8,3 bij The Verge) verlaagd naar $199 (simlock-vrij!).

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik vind de titel wel alleszeggend: Android Fabrikanten (meervoud) vrezen prijsverlaging iPad (enkelvoud)…laat iedereen lekker kiezen of afzeiken wat ie wil, uiteindelijk kom je toch weer terug op gebruikersgemak, design en naadloze integratie van hard- en software. En wie dat niet voldoende vindt, gaat voor 80 Euro een Intertoy-pad halen. Geweldig toch?

 • Profielfoto
  Maikelw

  Laat maar lekker vrezen. Van de week een tab 7 opgehaald voor rond de 170 euro, toppertje.

  Als dat betekend dat de rest beter zijn best moet doen om te blijven verkopen, super, dan is de volgende alleen maar beter.

 • Profielfoto
  1984

  ‘Android-fabrikanten vrezen prijsverlaging iPad mini’ schreef Raymon

  Ontwikkelaars geven verder in het onderzoek aan liever apps te maken voor Androidtablets dan voor de iPad. Driekwart geeft aan voor Androidtablets te willen ontwikkelen en bij de iPad is dat ‘slechts’ 69 procent. schreef Colin