WhatsApp krijgt iCloud-ondersteuning, nu te downloaden

Door: Lucas Raggers - 24 reacties

Whatsapp heeft zojuist een update uitgebracht van haar chat app. Versie 2.10.1 heeft in het oog springende features die het leven van iMessage een stukje zuurder maken. Zo kun je nu meer foto’s delen, je chatgeschiedenis bewaren op iCloud en met nog meer mensen tegelijk chatten.

De meest in het oog springende feature is de mogelijkheid om meer dan één foto te versturen. Hiervoor heeft het een nieuwe interface gebouwd waarbij je tot maximaal 10 foto’s in een klap kunt delen in chats. Door het verslepen van de thumbnails kun je de volgorde bepalen. Want uiteindelijk verstuurt hij de foto’s als losse berichten achter elkaar en niet als een gallery. Een gemiste kans, wat ons betreft.

iCloud backups
Vanaf nu hoef je bij het opnieuw installeren van WhatsApp niet bezorgd te zijn dat je liefdesbrieven, bewijslast of foto’s kwijt bent. Bij de instellingen kun je nu aangeven dat WhatsApp dagelijks, wekelijks of maandelijks een backup moet maken van je chats. Foto’s gaan mee in de backup, filmpjes niet. Mensen met een beperkte hoeveelheid dataverkeer per maand dienen verstandig met deze optie om te gaan.

Eerste jaar gratis, daarna betalen
Whatsapp is voortaan gratis te downloaden in de App Store, de app kost niet langer 89 cent. Na het eerste jaar moet echter 89 cent betaald worden voor een jaar whatsapp. Gebruikers die de chatdienst al voor de update van 16 juli op hun telefoon hadden staan, kunnen whatsapp gratis blijven gebruiken.

Tot slot kun je vanaf nu met 50 mensen praten in een groepschat in plaats van de al riante 30.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  iDavey

  Leuk, maar ik wil een iPad-versie, synchroon met mijn iPhone, zodat ik verder kan appen op mijn iPad als ik daarmee bezig ben. Net zoals met iMessage

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik gebruik het niet. Alle vrienden waarbij ik de behoefte voel te chatten, hebben iMessage.

 • Profielfoto
  chrispis

  @idavey mensen die vragen worden overgeslagen.

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Leuke update vandaag net 200 foto verzonden naar 1 persoon was een heel werkje

 • Profielfoto
  pim939

  Handig! Maar ik vind wel dat er een functie in moet komen om de foto’s niet in de cloud te bewaren.

 • Profielfoto
  GastonM

  Die iPad- of desktopversie zal er waarschijnlijk nooit komen. Dit omdat WhatsApp niet via accounts werkt, maar via het telefoonnummer van de gebruiker. Dat is nou juist één van de redenen waarom WhatsApp zo groot is geworden. Simpel en geen gedoe met gebruikersnamen en wachtwoorden. Een iPad- of desktopversie zou dit ecosysteem verstoren.

  Als het er dan toch van gaat komen, moet WhatsApp zijn hele systeem omgooien en dat zie ik persoonlijk niet zo snel gebeuren.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  @Gastje8
  Toch kan het kennelijk wel, want met RingCredible gaat het ook eenvoudig op de iPad, ook al hebben die dan weer geen kaas gegeten van een goede interface: die is echt foeilelijk!

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @gastje8: precies… Vaak wordt iMessage en what’sapp als concurrenten gezien. Terwijl iMessage gewoon iChat 2.0 is en what’sapp een concurrent van sms en mms.

 • Profielfoto
  thvanarkel

  En nog steeds een lelijke interface, hopelijk gaan ze dit wel aanpassen voor iOS 7.

 • Profielfoto
  Carlo66

  komt wat moois en beters aan…https://heml.is

 • Profielfoto
  GastonM

  @thvanarkel,

  WhatsApp kennende gaan daar nog wel een paar maanden overheen na de publieke release van iOS 7. Tot die tijd zullen we nog tegen de ouderwetse iOS 6-interface moeten aankijken, maar dat geldt ongetwijfeld voor het gros van alle apps.

 • Profielfoto
  Rickje

  @gastje8: precies… Vaak wordt iMessage en what\’sapp als concurrenten gezien. Terwijl iMessage gewoon iChat 2.0 is en what\’sapp een concurrent van sms en mms.

  Leuk gezegd, maar niet geheel waar. Jou SMS komt immers als iMessage bericht aan bij de ander, wanneer diegene eveneens iMessage heeft ingeschakeld op zijn of haar mobiel. Voordeel is dat je iMessage aan meerdere accounts kunt koppelen (waaronder Apple ID) en op die manier het in iMessage(iChat) kunt instellen.

 • Profielfoto
  Macnido

  Als je een back-up maakt dan zie je de radartjes van het instellingen ikoontje draaien. Leuk detail.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Zou mooi zijn als je met Whatsapp een foto in volle resolutie kan delen met iemand anders. Dit lukt zelfs niet met WIFI aan.

 • Profielfoto
  la1974

  @NoPlasticPhones

  Goed om te weten. Bedankt!

 • Profielfoto
  MEEUW

  Hoe kan je whats app account eigenlijk blockeren op moment dat je phone gestolen is ?

 • Profielfoto
  INCTRL

  Door je nummer te blokkeren misschien? Lijkt mij logisch dan dat ook de Whatsapp niet meer werkt.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Wie heeft Whatapp nog nodig? Sms is gratis en iMessage is mooier

 • Profielfoto
  Afroman

  Verschrikkelijke fanboy talk hierboven

 • Profielfoto
  iKnijff

  Door je nummer te blokkeren misschien? Lijkt mij logisch dan dat ook de Whatsapp niet meer werkt.

  Dat is niet waar volgens mij. Na het aflopen van mijn abonnement kon ik gewoon blijven Whatsappen met m’n oude nummer. Het lijkt erop dat je je eenmalig aan moet melden met een geldig nummer en je daarna onbeperkt (?) kunt blijven Whatsappen.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Als ik een backup wil maken dan wordt er niets ge-upload naar iCloud. De status blijft op 0% staan. Ik kan de backup ook niet stoppen. Heeft iemand een suggestie?

 • Profielfoto
  Prozei

  De belangrijkste feature in de update staat niet in het artikel vermeld. Er is nu een API Waarmee andere apps berichten, foto’s en video’s via whatsapp kunnen sturen.

 • Profielfoto
  INCTRL

  De belangrijkste feature in de update staat niet in het artikel vermeld. Er is nu een API Waarmee andere apps berichten, foto\’s en video\’s via whatsapp kunnen sturen.

  En dan worden de foto’s ook weer 80% gecomprimeerd zeker?

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Als het nou ook zou werken op mijn iPod…