Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 juli 2013
Leestijd: 1 minuut

VLC Player is terug op iOS

Na twee jaar van afwezigheid, is VLC terug op iOS. De populaire mediaplayer maakt vandaag zijn comeback in de App Store, meldt MacStories. In 2011 werd de mediaspeler uit de App Store verwijderd door een geschil met een ex-ontwikkelaar om de broncode.

VLC werkt zowel op de iPhone als iPad. Op OS X en Windows is VLC een veelgeprezen mediaspeler omdat deze praktisch alle formaten kan afspelen. De app is vrijdag in de App Store verschenen en is volledig open source. VLC is in de Nederlandse App Store via deze link beschikbaar.

Bekend uiterlijk
De nieuwe VLC Player voor iOS krijgt een bekend uiterlijk, er is niet veel aan veranderd in de afgelopen twee jaar. De focus heeft volgens een van de ontwikkelaars vooral gelegen op de achterliggende code. De app is nu volledig multithreaded.

Nieuwe functies
Enkele nieuwe functies zijn het streamen van video en audio uit een dropbox-map en Wi-Fi connect uploading, dit moet het makkelijker maken om mediabestanden tussen de desktop en iOS te delen. Uiteraard zijn alle functies als ondertiteling, meersporige audio, video-filters en een equalizer voor geluid en beeld aanwezig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VLC Player is terug op iOS
Sluiten