Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 juli 2013

iOS 7 bèta hint naar vingerafdruksensor in nieuwe iPhone

De zojuist beschikbaar gestelde bèta van iOS 7 mag dan weinig nieuwe functionaliteit toevoegen, de software blijkt wel te hinten naar een nieuwe generatie iOS-toestellen met biometrische sensoren. Een lezer van 9to5Mac heeft aanwijzingen voor vingerafdrukherkenning gevonden in de code van iOS 7 bèta 4.

De aanwijzingen zijn gevonden in een deel van de code voor VoiceOver. Hierin staan zinnen die ter instructie aan de gebruiker voorgelezen kunnen worden door een iOS-apparaat. De bewuste zinnen die in de code gevonden zijn bevatten verwijzingen naar een vingerafdruksensor in de homeknop.

bplist00‘_”enroll.tutor.image.label.left.hand_fingerprint.image_#enroll.tutor.image.label.right.hand_fingerprint.status_hPhoto of a person holding an iPhone with their left hand while touching the Home button with their thumb_;A fingerprint that changes colour during the setup process._iPhoto of a person holding an iPhone with their right hand while touching the Home button with their thumb_Recognition is

Berichten over vingerafdruksensoren in iOS-apparaten zijn niet nieuw. Een jaar geleden kocht Apple het bedrijf AuthenTec, dat gespecialiseerd was in biometrische herkenning, waaronder vingerafdruktechnologie. Onlangs verscheen nog een gerucht dat de volgende generatie iPhone vertraging op zou lopen vanwege problemen met de sensor.

Waar Apple de vingerafdrukherkenning voor wil gebruiken is niet bekend maar laat zich raden. Allereerst kan een dergelijke sensor het mogelijk maken om de gegevens op een iPhone, iPod touch of iPad af te schermen zonder de noodzaak voor de gebruiker om een passcode in te stellen. Ook zou hiermee authenticatie gegeven kunnen worden bij betalingen (bijvoorbeeld in de App Store) of bij toepassingen binnen PassBook.

Reageer op artikel:
iOS 7 bèta hint naar vingerafdruksensor in nieuwe iPhone
Sluiten