Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 juli 2013

‘Ultrabook-fabrikanten vrezen Apple’

Recent heeft Apple een patent aangevraagd op een nieuwe uitvinding die een USB-poort en SD kaart-slot combineert. Dit stelt Apple in staat om nog dunnere laptops te maken. Ultrabook-fabrikanten zouden momenteel echter al moeite hebben een goed antwoord op de MacBook Air te geven.

DigiTimes meldt dat Ultrabook-fabrikanten zich zorgen maken over de technologische voorsprong die Apple met het patent kan boeken. Apple kreeg vorig jaar al patent op het wigvormige ontwerp van de MacBook Air, slecht nieuws voor de Ultrabook-makers die proberen hun Windows 8 MacBook Air-achtigen te slijten.

Recent becijferde marktonderzoeker NPD dat de MacBook Air heeft momenteel ongeveer 56% van de Noord-Amerikaanse Ultrabook-markt in handen heeft. De rest is in handen van diverse spelers in de Ultrabook-markt.

Door het combineren van een USB-poort en SD kaart-lezer kan Apple zijn MacBook Air nog dunner maken of de vrijgekomen ruimte voor andere doeleinden gebruiken. De recent gelanceerde nieuwe MacBook Air geeft concurrerende ultrabooks het nakijken op gebied van accuduur. Werk aan de winkel voor Dell, HP, Acer en andere Ultrabook-makers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ultrabook-fabrikanten vrezen Apple’
Sluiten