‘Ultrabook-fabrikanten vrezen Apple’

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Recent heeft Apple een patent aangevraagd op een nieuwe uitvinding die een USB-poort en SD kaart-slot combineert. Dit stelt Apple in staat om nog dunnere laptops te maken. Ultrabook-fabrikanten zouden momenteel echter al moeite hebben een goed antwoord op de MacBook Air te geven.

DigiTimes meldt dat Ultrabook-fabrikanten zich zorgen maken over de technologische voorsprong die Apple met het patent kan boeken. Apple kreeg vorig jaar al patent op het wigvormige ontwerp van de MacBook Air, slecht nieuws voor de Ultrabook-makers die proberen hun Windows 8 MacBook Air-achtigen te slijten.
combinedusbpoort

Recent becijferde marktonderzoeker NPD dat de MacBook Air heeft momenteel ongeveer 56% van de Noord-Amerikaanse Ultrabook-markt in handen heeft. De rest is in handen van diverse spelers in de Ultrabook-markt.

Door het combineren van een USB-poort en SD kaart-lezer kan Apple zijn MacBook Air nog dunner maken of de vrijgekomen ruimte voor andere doeleinden gebruiken. De recent gelanceerde nieuwe MacBook Air geeft concurrerende ultrabooks het nakijken op gebied van accuduur. Werk aan de winkel voor Dell, HP, Acer en andere Ultrabook-makers.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Het ding ziet er wel niet uit…

  dunner hoeft echt niet van mij >

  sterker, lichter, langere batterijduur en wat ik vooral wil in macbookairs…

  4G !

 • Profielfoto
  knekkie

  Een nog platteren MacBook AIR of de Air krijgt nu nog meer aansluitingen omdat ze op deze manier weer ruimte over hebben.

  Dit zouden ze uiteraard ook in andere hardware toe kunnen passen. -> nex gen iPad

 • Profielfoto
  macstremist

  MacBook Airs gaan geen simkaartslot krijgen. Dat zou de iPad teveel kannibaliseren.

 • Profielfoto
  Buzz

  Gek dat ze zich blijkbaar zorgen maken over zoiets relatief onbenulligs als een gecombineerde USB/SD-kaart slot, terwijl er met geen woord wordt gerept over de veel betere batterijtechnologie en integratie van OS X en de hardware. Dat lijken me toch veel grotere, vrijwel onoverkomelijke problemen voor de concurrentie.

 • Profielfoto
  knekkie

  MacBook Airs gaan geen simkaartslot krijgen. Dat zou de iPad teveel kannibaliseren.

  Volgens mij kannibaliseert elk Apple product een ander apple product. Liever je eigen producten kannibaliseren dan dat de competitie het doet. Ik zie trouwens niet in waarom 3G in een laptop een iPad in de weg zit. 3G 2 wifi via je telefoon kan ook internet geven aan je hardware en dat heeft de iPad 3G ook niet in de weg gezeten.

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Ja das vervelend hadden ze het zelf maar moeten bedenken.

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Ik heb 200x liever een Mac dan een HP of Acer neem aan dat dit voor veel meer mensen opgaat dus logies dat ze zich zorgen maken

 • Profielfoto
  essiw

  Ik snap het nog steeds niet… waarom steeds dunner wanneer je er ook meer/grotere batterijen/accu’s in kan zetten, ik vind het verbazingwekkend dat laptops maar een aantal uur mee gaan…

 • Profielfoto
  iPredict

  Waarom zeurt men over de accu? Zullen we niet even genoegen nemen met de 9 en 12u batterij voor respectievelijk de 11″ en 13″ mba? Vind maar eens een laptop die zonder uitbreidings batterij in de buurt komt… En tegelijkertijd zo licht is.

 • Profielfoto
  remcojan

  Dat zou de iPad teveel kannibaliseren.

  Het lijkt me dat ze op een MBA meer verdienen dan op een iPad….

 • Profielfoto
  quincyt

  MacBook Air blijft absoluut een prachtig product. Vrijwel de mooiste op de markt. Alleen is die brede bezel rond het scherm me zo’n doorn in het oog. Hoe deze rand in de behuizing van het scherm ligt vind ik vreemd staan en het maakt de MBA breder en dieper dan nodig. Dat is één van dingen die ik erg kan waarderen aan bijvoorbeeld de Dell XPS 13. De dunne bezel en het 1080p scherm (wat ik erg prettig vind op zo’n klein scherm formaat).

 • Profielfoto
  essiw

  @iPredict, omdat accuduur belangrijker is dan hoe licht of dun een laptop is.

 • Profielfoto
  ocramarco

  Apple kreeg vorig jaar al patent op het wigvormige ontwerp van de MacBook Air, slecht nieuws voor de Ultrabook-makers die proberen hun Windows 8 MacBook Air-achtigen te slijten.

  Wat slecht zeg dat dit toegekent word, zo basale vorm. Ze zijn echt gek geworden daar in de USA.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Waarom zou dat slecht nieuws moeten zijn voor Windows 8?

  Asus en HP hebben al wigvormige laptops uitgebracht. Wat is de relevantie dan van dat wigvormig ontwerp?

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Apple kreeg vorig jaar al patent op het wigvormige ontwerp van de MacBook Air, slecht nieuws voor de Ultrabook-makers die proberen hun Windows 8 MacBook Air-achtigen te slijten.

  Wat slecht zeg dat dit toegekent word, zo basale vorm. Ze zijn echt gek geworden daar in de USA.

  Ja, je kunt daar alles wat los en vast zit patenteren. Dat systeem daar maakt vooral de starters kapot want die kunnen geen rechtszaak betalen. En hoezo is het een ‘uitvinding’ als je USB en SD combineert? Dan kun je alles wel gaan combineren en roepen dat je wat uitgevonden hebt. (Een MacBook met een ingebouwd tosti ijzer b.v. voor onderweg…)