Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 17 juli 2013

Tip: houd je Desktop op orde zonder iets te doen

Is jouw Desktop met grote regelmatig een enorme warboel van foto’s, screenshots, mappen en wat dies meer zij? Dan hebben we misschien de oplossing. Lifehacker en Quantified Self specialist Martijn Aslander was onlangs te gast in OMT Live en had dé oplossing voor dit probleem: Hazel.

Hazel organiseert je Mac aan de hand van door jou opgestelde regels. Martijn neemt als voorbeeld torrents. Je kunt bijvoorbeeld een regel aanmaken die torrents ziet in jouw Downloads folder en deze automatisch verplaatst naar de juiste map en hem opent met het juiste programma. Of je laat Hazel oude screenshots op je Desktop automatisch verwijderen na 2 dagen. Of je Laat Hazel de crashlogs van apps automatisch verwijderen als deze aangemaakt worden. Of je laat Hazel bestanden met ‘factuur’ in hun bestandsnaam automatisch in de map ‘Facturen’ zetten. Of je laat Hazel alle mp3’s uit de Downloads folder automatisch importeren in iTunes. Of je laat Hazel van je liefdesbrieven automatisch een kopietje in Dropbox zetten. Of je laat Hazel foto’s die groter zijn dan  10 MB automatisch verkleinen door er een Automator script op los te laten. Of je laat Hazel een notificatie sturen als iemand een bestand in een gedeelde Dropbox map zet die groter is dan 500 Mb. Of je laat Hazel…

Enfin, laat Hazel dus voor je werken. Het nestelt zich in je Systeemvoorkeuren is heel eenvoudig in te stellen. Hazel is 14 dagen uit te proberen, kost daarna zo’n 21 euro en is te downloaden op de website van haar makers: Noodelsoft. We zijn benieuwd hoe creatief jij bent met Hazel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tip: houd je Desktop op orde zonder iets te doen
Sluiten