Tim Cook in onderhandeling met China Mobile over iPhone

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Apple’s CEO Tim Cook is in China waar hij onderhandeling voert met de CEO van China Mobile, een van de grootste telecomproviders ter wereld. China Mobile bevestigde de ontmoeten tussen de twee CEO’s tegenover Reuters. China Mobile is momenteel de enige telco in China die de iPhone en iPad nog niet officieel aanbiedt.

De gesprekken vonden op dinsdag in BeijingĀ plaats en focusten vooral op de zaken rond een samenwerking tussen Apple en China Mobile. Een deal tussen de twee bedrijven zou bijzonder gunstig zijn voor zowel Apple als de telco. Op het netwerk van China Mobile worden nu al veel iPhones gebruikt, ondanks dat de provider ze officieel niet verkoopt in combinatie met een abonnement.

Tim Cook en Xi Guohua (CEO China Mobile) werden door een lokale krant op de foto gezet.
Tim Cook en Xi Guohua (CEO China Mobile) werden door de lokale pers op de foto gezet.

China Mobile kampt momenteel met een lage adoptie van 3G. De meeste gebruikers van de providers maken nog gebruik van GPRS of EDGE. Als de telco de iPhone aan gaat bieden, kan dit snel veranderen. Ook voor Apple zou een deal met China Mobile een flinke boost van de iPhone-verkopen betekenen. De mogelijk op handen zijnde iPhone Lite lijkt ook interessant voor de Chinese markt waar de koopkracht van de gemiddelde consument langzaam begint toe te nemen.

Het wordt verwacht dat de Chinese overheid dit jaar frequenties voor een 4G-netwerk gaat uitgeven. De onderhandelingen willen overigens niet zeggen dat Apple en China Mobile bijna een deal hebben. Het is afwachten wat toekomstige ontwikkelingen gaan brengen. Het is inmiddels wel duidelijk dat China belangrijk voor Apple geworden is.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Apple Focus

  Lijkt me logisch dat ze 4g gaan gebruiken.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Goed nieuws! Zal de verkoop van iphones wel goed doen.

 • Profielfoto
  Leroyservices

  Eindelijk dat ze 4G gaan gebruiken want internet is niet vooruit te branden hier…

 • Profielfoto
  krieky

  Als dat 4G netwerk net zo slecht werkt als het 3G netwerk van China Unicom heb ik er weinig vertrouwen in. Het is toch van de zotte dat je in een land als China nog steeds geen normaal mobiel internet hebt? Zelfs in Thailand en Vietnam is het stukken beter geregeld.
  Daar komt nog eens bij dat je maar in een klein gedeelte van Beijing glasvezel kunt krijgen, daarbuiten is bijna alles maximaal 2MBit..

 • Profielfoto
  Ne0

  Daar is die iPhone 5C(hina) voor…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Krieky: raar dat ze in een land als China nog geen snel mobiel internet hebben in grote delen van het land? Heb je wel ’s op de kaart gekeken hoe groot China is? Verder is 90% van de bevolking in China straatarm. Misschien 10% in de grote steden en handelszone hebben wel geld. En hogere leden van de communistische partij natuurlijk. Voor de rest is het een derde wereldland, ondanks alle handelswinsten.

 • Profielfoto
  Minoe

  MacAanZee : klopt wat jij zegt want in 2009 was ik op rondreis in China en Shanghai kent zowat iedereen omdat het een miljoenenstad is maar 20 km verder leeft men nog steeds zoals 200 jaar geleden en daar gebeurt alles nog met os en kar ! als men daarvoor al geld heeft … daar heeft men zelfs nog nooit van het internet gehoord – en is men al tevreden als men dagelijks Ć©Ć©n warme maaltijd naar binnen krijgt maar iemand die nog nooit verder dan ItaliĆ« Spanje of Turkije is geweest kan zich dat nauwelijks voorstellen als men zich dagelijks moet zien te redden met 1 $ per dag of nog minder !!! dat is de realiteit in China en dat zal nog jaren lang het geval zijn op het platteland wat het grootste gedeelte is van China