Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 juli 2013
Leestijd: 1 minuut

Tim Cook in onderhandeling met China Mobile over iPhone

Apple’s CEO Tim Cook is in China waar hij onderhandeling voert met de CEO van China Mobile, een van de grootste telecomproviders ter wereld. China Mobile bevestigde de ontmoeten tussen de twee CEO’s tegenover Reuters. China Mobile is momenteel de enige telco in China die de iPhone en iPad nog niet officieel aanbiedt.

De gesprekken vonden op dinsdag in Beijing plaats en focusten vooral op de zaken rond een samenwerking tussen Apple en China Mobile. Een deal tussen de twee bedrijven zou bijzonder gunstig zijn voor zowel Apple als de telco. Op het netwerk van China Mobile worden nu al veel iPhones gebruikt, ondanks dat de provider ze officieel niet verkoopt in combinatie met een abonnement.

Tim Cook en Xi Guohua (CEO China Mobile) werden door de lokale pers op de foto gezet.

China Mobile kampt momenteel met een lage adoptie van 3G. De meeste gebruikers van de providers maken nog gebruik van GPRS of EDGE. Als de telco de iPhone aan gaat bieden, kan dit snel veranderen. Ook voor Apple zou een deal met China Mobile een flinke boost van de iPhone-verkopen betekenen. De mogelijk op handen zijnde iPhone Lite lijkt ook interessant voor de Chinese markt waar de koopkracht van de gemiddelde consument langzaam begint toe te nemen.

Het wordt verwacht dat de Chinese overheid dit jaar frequenties voor een 4G-netwerk gaat uitgeven. De onderhandelingen willen overigens niet zeggen dat Apple en China Mobile bijna een deal hebben. Het is afwachten wat toekomstige ontwikkelingen gaan brengen. Het is inmiddels wel duidelijk dat China belangrijk voor Apple geworden is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook in onderhandeling met China Mobile over iPhone
Sluiten