Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 juli 2013
Leestijd: 1 minuut

Samsung zet geit tegen Apple in

In een poging om de harten van de bevolking van IJsland te winnen, grijpt Samsung naar bivakmutsen, geiten en appels. In een nieuwe commercial benadrukt de Koreaanse smartphone-fabrikant dat de iPhone geen IJslands ondersteunt, de nieuwste Galaxy-telefoon verstaat deze taal wel.

Apple is vaker het doelwit in commercials van concurrenten. In de Samsung-commercial zien we een neergeslagen IJslander die wat aan een appel friemelt. Een onderschrift verschijnt: “Get a phone that understands you”. In het volgende shot is de IJslander helemaal gelukkig met zijn Galaxy en doen geiten en dansers met bivakmutsen hun intrede op een dubstep muziekje.
http://www.youtube.com/watch?v=uhM-DuM2WgE
De bivakmutsen passen in een volgende scene op de geit, terwijl de IJslander al bellend zijn dubstep dansje voortzet.

Tijd voor een factcheck. Dat Siri geen IJslands kan verstaan is een feit, maar wat blijkt: Ook Samsung’s Siri-variant S-Voice kan alleen Engels, Frans, Spaans, Koreaans, Italiaans en Duits. Mogelijk werken alleen de erg beperkte voicecommando’s in het IJslands. So much for “get a phone that understands you”.

Moeten al die teleurgestelde IJslanders straks toch maar weer hun appel oprapen en de geit schaap terug op stal zetten? Mehhhh.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung zet geit tegen Apple in
Sluiten