Russische providers dumpen iPhone

Door: Raymon Mens - 20 reacties

De drie grootste Russische telecom providers bieden niet langer iPhones aan, bestaande klanten met een iPhone kunnen bij verleningen van hun abonnement ook geen nieuwe iPhone meer uitzoeken. Reden dat de Russische providers met de iPhone stoppen zouden de strikte voorwaarden, hoge marketingkosten en importheffingen zijn.

De providers,Ā MTS, VimpelCom en Megafon hebben een marktaandeel van ruim 80%. VimpelCom heeft overigens meteen een nieuwe overeenkomst met Samsung gesloten, de Koreanen boden gunstigere voorwaarden dan Apple. De iPhone blijft in Rusland verkrijgbaar via de Online Apple Store. Bovendien zou Apple bezig zijn een Apple Store in Moskou te bouwen. Als laatste kunnen Russen zich wenden totĀ Svyaznoy, een grote retailer die nu als enige winkel de iPhone verkoopt.

De iPhone is in Rusland sinds deze week alleen nog bij retailer Svyaznoy te koop.
De iPhone is in Rusland sinds deze week alleen nog bij retailer Svyaznoy te koop.

Ondanks de alternatieven wordt verwacht dat het marktaandeel van Apple in Rusland door deze beslissing zal zakken. De iPhone is in het land van PoetinĀ nog steeds een populair toestel, maar wordt vooral door de welgestelden gekocht als luxe-object.

Het marktaandeel van de iPhone stond in het voormaligeĀ Sovjet-land al enige tijd onder druk, afgelopen jaar zakte het vanĀ 9% in Q1 2012 naar 8.4% in dezelfde periode dit jaar.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  mrchablis

  Het marktaandeel van Apple zakt overal.

 • Profielfoto
  essiw

  Misschien zakt het marktaandeel, maar zakt de omzet/winst ook? of stijgt die juist ten opzichte van andere bedrijven? Je kan namelijk heel makkelijk je marktaandeel verhogen door spotgoedkope telefoons te verkopen.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dat weten we op 23 juli essiw.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Als AppleFanBoy doet het pijn in mijn hart. Zolang ik mijn iPhone 4s 64gb in leven kan houden (zelf de home button en de batterij al vervangen) kies ik voor een iPhone. Zodra ik geen keus meer heb en ik een nieuw toestel echt nodig heb zal ik voor een Samsung of HTC toestel gaan. Ik vind het ronduit belachelijk dat je een abonnement van ā‚¬40+ moet hebben en je nog honderden euro’s voor je toestel moet betalen. En dat wetende dat Apple het rijkste concern op deze aardkloot is en bakken verdient in de AppStore. De Apple liefde is behoorlijk aan het bekoelen van mijn kant…..

 • Profielfoto
  Xcode

  Tsjah… het verbaast mij nog dat andere providers dit niet doen. Apple roept het over zichzelf af. Aan de andere kant, Apple is de enige fabrikant die niet buigt voor de eisen van telecomaanbieders… en die zijn ook niet heilig.

 • Profielfoto
  ramrod

  @ koolenboer

  ff off topic , heeft die batterij vervangen geholpen , heb het idee dat die van mijn 4s ook wel erg snel leeg is …?

  Thx

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Tja, ik heb vrienden in Wit-Rusland en degenen van hen met een iPhone hebben ‘m allemaal in TsjechiĆ« gekocht. De beschikbaarheid (of eerder verkrijgbaarheid) van de iPhone is in die landen matig.

 • Profielfoto
  koolenboer

  @ramrod
  Het is iets better. Maar verwacht geen wonderen van een batterij wissel. Ik heb hem puur gewisseld omdat hij toch open moest voor een nieuwe home button te plaatsen.

 • Profielfoto
  THX-1138

  en daarnaast is de iPhone weinig vernieuwend, ziet er altijd hetzelfde uit. Een soort T-Ford onder de smartphones inmiddels.

 • Profielfoto
  Xcode

  en daarnaast is de iPhone weinig vernieuwend, ziet er altijd hetzelfde uit. Een soort T-Ford onder de smartphones inmiddels.

  Niet helemaal waar, de iPhone is ook in het wit beschikbaar.:wink:

 • Profielfoto
  Ce

  @Xcode. Ik heb grote twijfel of het Apple is die niet buigt voor de eisen van de telecom aanbieders of de telecom aanbieders die niet voor Apple willen buigen. Apple staat bekend om hun bikkelharde onderhandelingen.

 • Profielfoto
  oblomov

  Hmm… de strikte voorwaarden!

  Misschien dat de Russen met Apple niet kunnen sjoemelen!

 • Profielfoto
  nebilem

  Ik merk dat ik ook niet meer zenuwachtig word van Apple’s nieuwe product lanceringen. De magie is er wel vanaf.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Tja, ik heb vrienden in Wit-Rusland en degenen van hen met een iPhone hebben ā€˜m allemaal in TsjechiĆ« gekocht.

  Nu is Belarus internationaal ook een stuk geĆÆsoleerder dan Rusland, niet alleen als het gaat om Apple producten. Apple heeft formeel geen winkel daar. Je zal er ongetwijfeld iPhones kunnen kopen, maar dat zal een stuk duurder zijn dan daarbuiten. De mensen die het toch wel kunnen betalen, hebben vaak ook de luxe (en de connecties) om het land te verlaten. De luxe producten kopen ze dan ook liever daar.

 • Profielfoto
  serum

  Mooi om te lezen dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Dacht al dat ik te kritisch werd. Marginale verbeteringen en het OS begint is ondertussen ook wel flink achterhaald. De prijs blijft daarintegen flink stijgen. Alsof ze aan het testen zijn hoe ver de gebruikers willen gaan. (incl telecomproviders) als iedereen de prijzen hoog houdt, zal het wel normaal zijn. Een jaar of wat terug kreeg je flinke cadeaus van de providers. Dit tijden zijn we ruim voorbij. Tegenwoordig krijgen de providers maandelijks flinke cadeaus van ons. IOS7 biedt weer wat features met een pasteltint jus, maar nog steeds veel van hetzelfde. Bepaalde features zijn wel weer knap afgekeken van Android.

  Het baanbrekende is er echt wel vanaf.

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Jony verzint wel een oplossing.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik blijf gewoon bij mijn iPhone en moet er niet aan denken met een Samsung rond te lopen.
  Nou ja…binnenkort krijg ik van mijn werk een Samsung voor werktelefoontjes. Dus kan ik echt vergelijken. Maar ik ben en blijf een Ć©chte Apple gebruiker. Altijd het handigst in gebruik, vind ik.

 • Profielfoto
  oblomov

  Mooi om te lezen dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Dacht al dat ik te kritisch werd. Marginale verbeteringen en het OS begint is ondertussen ook wel flink achterhaald. De prijs blijft daarintegen flink stijgen. Alsof ze aan het testen zijn hoe ver de gebruikers willen gaan. (incl telecomproviders) als iedereen de prijzen hoog houdt, zal het wel normaal zijn. Een jaar of wat terug kreeg je flinke cadeaus van de providers. Dit tijden zijn we ruim voorbij. Tegenwoordig krijgen de providers maandelijks flinke cadeaus van ons. IOS7 biedt weer wat features met een pasteltint jus, maar nog steeds veel van hetzelfde. Bepaalde features zijn wel weer knap afgekeken van Android.

  Het baanbrekende is er echt wel vanaf.

  Sjonge, sjonge, het valt ook niet mee. Wat een zeur ben jij.

 • Profielfoto
  serum

  @oblomov;

  Ren jij er maar lekker met je blinddoekje voor achteraan met je armpjes omhoog van intrinsiek geluk ! Als je daar blij van blijft, is het toch prima?

 • Profielfoto
  oblomov

  @serum

  Jij valt van de ene overdrijving in de andere. Als ik schrijf dat je zeurt, betekent niet dat ik een Apple fanboy ben.