Patent omschrijft flexibele iWatch-accu

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Apple heef patent gekregen op een flexibele accu die mogelijk gebruikt gaat worden in de iWatch. Patently Apple publiceerde het patent dat het US Patent & Trademark Office vandaag publiek maakte. Het ontwerp bestaat uit een buigzaam accupack, dat makkelijk in een wearable apparaat geplaatst kan worden.

De accu kan met de vorm van een apparaat meebuigen en zo een hele oppervlakte bedekken. Dit zal in een smartwatch of connected polsband voor een aanzienlijk langere accuduur zorgen dan het plaatsen van één knoopcel op het grootste oppervlak. 

Een voorbeeld van de flexibele accu uit de patentaanvraag.
Een voorbeeld van de flexibele accu uit de patentaanvraag.

Het ontwerp bestaat uit een aantal verschillende cellen, zonnecellen worden niet uitgesloten. Deze cellen bevinden zich tussen een flexibele boven- en onderlaag. Door het toevoegen van een hechtmiddel isoleren deze lagen de cellen, maar kan het accupack wel naar de vorm van een apparaat gevormd worden.

De laatste tijd is er een sterke toename aan geruchten over een iWatch, een slim horloge dat Apple mogelijk dit najaar op de markt brengt. De naam iWatch is inmiddels door Apple in diverse landen als merk gedeponeerd. Het is nog niet duidelijk of, wanneer en in welke vorm van vermeende iWatch zal verschijnen. Het buigbare accupack doet vermoeden dat het geen bevestiging om een iPod nano achtig apparaat zal zijn, maar een geïntegreerd geheel. Een iPolsbandje.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  BartFolkers

  Apple lijkt steeds drukker bezig te zijn met iets ‘draagbaars’;)

 • Profielfoto
  s17574

  Al zou hij het najaar komen, dan zouden wij toch iets moeten hebben gehoord over de productie? of minimaal de proefproductie,..

 • Profielfoto
  KrijnB

  S17574: volgens mij ligt dat er vooral aan waar de iwatch wordt gemaakt. Alles wat in Azië wordt geproduceerd komt vroegtijdig op internet. Maar de rest niet. Zo hadden we nog geen enkele foto gezien van de iMac en macpro. Simpelweg omdat ze daar in Azië nog niet meegezogen waren

 • Profielfoto
  Bryan Lybeer

  @s17574: Waarom moet dat heb jij iets gehoord over de nieuwe Airport Extreme en nieuwe Time Capsule …

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Patent omschrijft flexibele iWatch-accu

  Apple heef patent gekregen op een flexibele accu die mogelijk gebruikt gaat worden in de iWatch.

  probeer alsjeblieft niet het telegraaf wannabe artikelen te schrijven….BAH

 • Profielfoto
  Bram van Dam

  @MEEUW ik snap niet wat je bedoelt..

 • Profielfoto
  bartvdv

  Tja, een stukje plakband, een paar met elkaar verbonden knoopcellen erop, nog een stukje plakband eroverheen en ik heb ook een flexible accu. Zo nieuw en vooruitstrevend lijkt het mij niet. Het zou pas vernieuwend zijn mocht de hele batterij kunnen geplooid worden.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ze moeten dit in de iPad smartcover stoppen.

 • Profielfoto
  essiw

  @1984, ik hoop juist niet dat een iWatch er zo uit gaat zien, dat zou ik ook slecht vinden van apple, kan je net zo goed een nano aan een bandje doen…

 • Profielfoto
  Petje

  Het lijkt bij dit patent er op dat de batterij dus in het polsbandje wordt verwerkt.
  Wel erg slim want dat houd de kast mooi dun.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik blijf het gevoel houden dat relatief weinig mensen écht zitten te wachten op dingen als smartwatches en Google-brillen…