Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 juli 2013
Leestijd: 1 minuut

Patent omschrijft flexibele iWatch-accu

Apple heef patent gekregen op een flexibele accu die mogelijk gebruikt gaat worden in de iWatch. Patently Apple publiceerde het patent dat het US Patent & Trademark Office vandaag publiek maakte. Het ontwerp bestaat uit een buigzaam accupack, dat makkelijk in een wearable apparaat geplaatst kan worden.

De accu kan met de vorm van een apparaat meebuigen en zo een hele oppervlakte bedekken. Dit zal in een smartwatch of connected polsband voor een aanzienlijk langere accuduur zorgen dan het plaatsen van één knoopcel op het grootste oppervlak. 

Een voorbeeld van de flexibele accu uit de patentaanvraag.

Het ontwerp bestaat uit een aantal verschillende cellen, zonnecellen worden niet uitgesloten. Deze cellen bevinden zich tussen een flexibele boven- en onderlaag. Door het toevoegen van een hechtmiddel isoleren deze lagen de cellen, maar kan het accupack wel naar de vorm van een apparaat gevormd worden.

De laatste tijd is er een sterke toename aan geruchten over een iWatch, een slim horloge dat Apple mogelijk dit najaar op de markt brengt. De naam iWatch is inmiddels door Apple in diverse landen als merk gedeponeerd. Het is nog niet duidelijk of, wanneer en in welke vorm van vermeende iWatch zal verschijnen. Het buigbare accupack doet vermoeden dat het geen bevestiging om een iPod nano achtig apparaat zal zijn, maar een geïntegreerd geheel. Een iPolsbandje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Patent omschrijft flexibele iWatch-accu
Sluiten