Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 23 juli 2013

OS X 10.9 Mavericks beta 4 beschikbaar

Apple houdt zich netjes aan z’n releaseschema door vandaag de vierde developer preview van OS X 10.9 Mavericks uit te brengen. Omdat Apple’s developer portal door de inbraak afgelopen week nog steeds gesloten is, zijn de release notes via e-mail verspreid onder ontwikkelaars.

Er zijn verbeteringen aangebracht in iCloud-settings en iCloud Keychain. Dit kan gevolgen hebben voor bestaande gegevens in de keychain, waardoor bijvoorbeeld een bestaand e-mailwachtwoord in Sleutelhangertoegang verwijderd moet worden, om verlost te worden van een wachtwoord popup in Mail. Wi-Fi-settings worden in deze versie nog niet gesynchroniseerd via iCloud Keychain.

De update in de Mac App Store

Veranderingen in OS X 10.9 preview 4

  • VMWare Fusion wordt nu ondersteund
  • Grafische corruptie in de Maps-app zou tot het verleden moeten horen
  • non-admins kunnen vanaf nu software updates uitvoeren in de Mac App Store. Deze setting is door admins aanpasbaar
  • op de nieuwste 2013 MacBook Air’s wordt de koptelefoon nu altijd gedetecteerd zonder herstart
  • machines herstarten niet meer incidenteel na vaak sluimeren

Volgens Apple kan alleen Adobe After Effects CS6 kan nog steeds niet overweg met deze preview van Mavericks.

Geregistreerde ontwikkelaars vinden OS X 10.9 Mavericks preview 4 in de Mac App Store onder Updates. Het is beta-software met fouten en rare gedragingen. Apple adviseert daarom met klem om deze release niet te gebruiken op productiemachines.

Heb jij een nieuwe feature ontdekt die wij nog niet genoemd hebben?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OS X 10.9 Mavericks beta 4 beschikbaar
Sluiten