Oplossing Wi-Fi probleem nieuwe Macbook Air komt eraan

Door: Raymon Mens - 8 reacties

De nieuwe MacBook Air wordt alom geprezen. De accuduur is ongeëvenaard en het flashgeheugen erg snel. Toch is er één probleempje; een boel gebruikers klagen over een erg vervelend probleem met de WiFi-chip. De verbinding met een draadloos netwerk zou om de zovele tijd wegvallen.

Zoals verwacht, heeft Apple een firmware-update gemaakt die deze problemen moet gaan oplossen. Via het Appleseed-programma wordt deze update momenteel bij enkele gebruikers getest. Deze gebruikers hebben een uitnodiging gekregen om de MacBook Air WiFi Update 1.0 te installeren.
Appleseed-wifi

De nieuwe MacBookAir heeft nieuwe, snelle Wi-Fi mogelijkheden volgens de 802.11AC standaard, deze maakt verbindingen tot 1 Gigabit per seconde mogelijk. De chip die hiervoor verantwoordelijk is, blijkt voor problemen te zorgen. Zelfs met de nieuwe Airport Extreme van Apple valt de verbinding weg. Hoewel dit soort problemen niet vaak voorkomen, zijn er in het verleden soortgelijke situaties geweest. Deze zijn meestal met een software-update opgelost.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Hydræ

  Een firmware update gaat al onze problemen oplossen!:smile:

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik weet het volgende bericht al:

  “Oplossing Wi-Fi probleem nieuwe Macbook Air komt er bijna aan”

 • Profielfoto
  Frank1964

  De planning was om er eentje aan te schaffen, maar ik wacht nog even…..eigenlijk is de MacBook Pro ook niet echt verkeerd…. zeker niet nu ik er 16 Gb in heb …

 • Profielfoto
  jeroentje

  ik heb hem nu een dikke week in huis nog steeds geen problemen ondervonden

 • Profielfoto
  stefsegers

  @jeroen, vind je het scherm niet een beetje klein om mee te werken?
  Als fotograaf zou ik liever een kleinere laptop mee nemen voor het gewicht, maar ben zo bang dat het scherm te klein is? (heb nu 15″)

 • Profielfoto
  bassbug

  Heb mijn Air vandaag binnen.
  Mooi!
  Nog geen problemen ondervonden met wifi.

  @Stef:
  Moest even wennen aan het scherm. Heb ook een oudere 15″ Macbook Pro.
  Maar de resolutie is hetzelfde, alleen fysiek wat kleiner scherm.

 • Profielfoto
  SMac

  Had net 2 weken een nieuwe macbook air in huis:cry:

  moest het toch even melden:mad:

 • Profielfoto
  jeroentje

  @stefsegers nee hoor ik heb nu m’n derde 11 inch, ik twijfel wel elke keer om een 13 inch te kopen maar nooit spijt van gehad.(nu ook niet)

  hij is heerlijk portable, ik kan me als fotograaf voorstellen dat je een groter scherm wilt. Ik heb voor thuis werk een 27 inch i7 iMac dus niks te klagen.