Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 juli 2013

Nieuwe video toont unibody ‘iPhone Lite’

Een YouTube-video die gisteren online is gezet toont een uitgebreide ‘hands on’ met het chassis van een vermeende iPhone Lite. De ook wel budget iPhone genoemde telefoon blijkt een combinatie van het plastic van de iPhone 3GS en het ontwerp van de iPod touch. Dit vormt een ontwerp van unibody plastic.


In de video wordt verteld dat de iPhone Lite waarschijnlijk de iPhone 4 en 4S zal vervangen in de iPhone-lineup. De getoonde telefoon is iets dunner dan de iPhone 4 en 4S en heeft net als de iPhone 5 een 4-inch scherm. Het ontwerp doet aan een iets dikkere iPod touch met daarin telefooncomponenten denken.

Ondanks dat het onzeker is of dit een echt chassis is dat afkomstig is van een productielijn, kloppen diverse elementen wel met eerder gelekte foto’s. De bevestigingselementen voor de printplaten zitten op dezelfde plaats en het chassis bevat een merkje dat overeenkomt met de eerdergenoemde foto’s.

De geruchtmakende goedkopere iPhone werd voorheen ‘budget-iPhone’ genoemd. De telefoon zal naar verwachting echter niet erg budget zijn. Analisten verwachten dat het toestel een midrange prijs zal krijgen, zo rond de $350. Daarom is ‘iPhone Lite’ een betere naam.

Eerder dit jaar ontkende Apple bij monde van Phil Schiller nog het bestaan van een budget-iPhone, maar de deuren voor een midrange iPhone staan nog op een kier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe video toont unibody ‘iPhone Lite’
Sluiten