Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 juli 2013
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Apple TV beta gebruikt Bluetooth 4.0, kan iTunes muziek kopen

Gisteren bracht Apple naast iOS 7 beta 4 ook een nieuwe beta van Apple TV uit. Versie 5.4 bevat twee interessante nieuwe features. Door het gebruik van Bluetooth 4.0 wordt een NFC-achtige manier van instellen voor eerste gebruik mogelijk, ook kan nu muziek uit de iTunes Store via de Apple TV gekocht worden.

Voorheen moest een Apple TV bij het eerste gebruik ingesteld worden door middel van de bijgevoegde afstandsbediening. In de nieuwe beta kan ook een iPhone of iPad gebruikt worden om de Apple TV in te stellen, hierbij wordt gebruik gemaakt van Bluetooth 4.0-techniek. 

De Apple TV laat zich nu ook via Bluetooth 4.0 instellen.

De nieuwe mogelijkheden zijn erg handig gezien bij het instellen van een Apple TV een aantal wachtwoorden ingevoerd moeten worden, bijvoorbeeld van het Apple ID en het WiFi-netwerk waar de Apple TV mee moet verbinden. Via een iPhone of iPad invoeren van deze gegevens is een stuk handiger dan pielen via de meegeleverde afstandsbediening. Op het scherm is te zien dat de functie niet met een iPhone 4 of iPad 2 werkt, een indicatie dat het geheel met Bluetooth 4.0 werkt.

Muziek kopen via Apple TV
De tweede nieuwe feature is een logische uitbreiding. Voorheen was het alleen mogelijk om film en series in iTunes via de Apple TV te kopen, in die nieuwe beta is het ook mogelijk om muziek te kopen. De Apple TV bevat nu een interface die ongeveer dezelfde indeling heeft als de iTunes Store op een Mac of iPad. Er kunnen albums bekeken en voorbeluisterd worden.

De iTunes Music Store is in de nieuwe beta ook op de Apple TV te raadplegen.

Bluetooth 4.0 ipv NFC
Een aantal andere fabrikanten van Smart TV-apparaten gebruiken momenteel NFC om het instellen en koppelen van apparatuur te vereenvoudigen. De functionaliteit die nu in de Apple TV is opgenomen verraadt dat Apple een duidelijke voorkeur heeft voor Bluetooth 4.0 in plaats van NFC.

Luister voor een uitgebreide uitleg en discussie over NFC en Bluetooth 4.0 naar de meest recente aflevering van het OMT Café in onze podcast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuwe Apple TV beta gebruikt Bluetooth 4.0, kan iTunes muziek kopen
Sluiten