Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 juli 2013
Leestijd: 1 minuut

Mac en iPod verkozen tot beste ontwerpen van afgelopen 100 jaar

Wat zijn de 12 beste ontwerpen van de afgelopen 100 jaar? Ter ere van World Industrial Design Day maakte CNN samen met aantal wereldwijde grootheden in productdesign een top 12 van beste ontwerpen van de afgelopen 100 jaar. Apple voert de lijst niet alleen aan, maar staat twee keer vermeld.

Op de zevende plaats is de iPod te vinden. Volgens Nick Rhodes, hoofd van de Industrial Design Master aan University of London, is de iPod een iconisch ontwerp dat duidelijk de voordelen van samenwerkende ontwerpers weergeeft. Een compleet integraal gemaakt apparaat dat een hele generatie definieert.

De eerste generatie iPod.

Op de eerste plaatst staat de Mac uit 1984. De Productontwerpers die CNN sprak zijn het erover eens dat Apple’s creatie uit 1984 de computerindustie op zijn kop zette. “De Mac combineerde geweldige software en hardware tot een ware beleving” – aldus Dick Powell, mede-eigenaar van ontwerpbueau SeymourPowell.

De eerste Mac, uit 1984.

Naast de Apple-producten staan ook ontwerpen als de roltrap, Vespa unisex-scooter en de T Ford in de lijst met de 12 beste productontwerpen van de afgelopen 100 jaar. Bekijk de gehele top 12 bij CNN.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Mac en iPod verkozen tot beste ontwerpen van afgelopen 100 jaar
Sluiten