Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 16 juli 2013
Leestijd: 1 minuut

iPhone 5S: uitgelekte specs en productieproblemen

Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple binnenkort de iPhone 5S aankondigen. Extreme Tech claimt dat Chinese leveranciers hebben gelekt welke onderdelen en vernieuwingen in de nieuwe iPhone komen. Foto’s wijzen vooral op veranderingen aan de binnenkant. Het gaat onder andere om een nieuwe camera, NFC en een nieuwe homeknop.

De camera van de 5S zou dual flash en een resolutie van 12 megapixels hebben. De nieuwe homeknop heeft een ingebouwde vingerafdruk-scanner en de iPhone krijgt volgende de bronnen ondersteuning voor NFC. Als laatste wordt een IGZO-scherm genoemd, dit is een schermtechniek die energiezuiniger is dan huidige schermen. De nieuwe homeknop met vingerafdruk-scanner zou echter voor productieproblemen zorgen.
A6-chip met vernieuwde grafische core
Volgens Extreme Tech gebruikt Apple een nieuwe versie van de A6-chip voor de iPhone 5S. Deze draait op een hogere kloksnelheid en heeft een nieuwe grafische core, te weten een quadcore PowerVR SGX544MP4. Ook wordt over 2GB RAM-geheugen gesproken.
Productieproblemen
Volgens bronnen van DigiTimes gaat de productie van de iPhone 5S niet vlekkeloos. Apple zou vooral met de ingebouwde vingerafdruk-scanner tegen productieproblemen aanlopen. Er zouden ook wat problemen zijn met de aansturing van het scherm. Door deze productieproblemen hebben de leveranciers van Apple moeite om genoeg iPhone’s te produceren, aldus de bronnen van DigiTimes.

De iPhone 5S wordt in september, samen met de definitieve versie van iOS 7 verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 5S: uitgelekte specs en productieproblemen
Sluiten