‘iOS 7 populairste iOS-beta ooit’

Door: Raymon Mens - 22 reacties

iOS 7 is nu al een hit, als wordt gekeken naar het gebruik van de beta althans. Vergeleken met iOS 6 wordt iOS 7 bijna twee keer zoveel gebruikt. Dit blijkt uit cijfers van OnSwipe dat een vergelijking maakte tussen de traffic op hun website met de iOS 6 beta vorig jaar, en de iOS 7 beta van dit jaar.

Op 1 juli 2013 draaide 0.28% van alle iPads die een bezoek brachten aan  de websites onder beheer van OnSwipe op iOS 7. Op 17 juni bestond het aandeel iPhones met iOS 7 uit 0.77% van de bezoekers. Op vergelijkbare dagen vorig jaar draaiden 0.19% van de iPad-bezoekers de iOS 6 beta. Onder de iPhone-bezoekers was de iOS 6 beta goed voor 0.38% van de bezoekers.
ios7ipadbeta2
Ondanks dat de cijfers procentueel klein zijn, is er bijna een verdubbeling waar te nemen. OnSwipe CEO Jason Baptiste zegt tegen Techcrunch dat ontwikkelaars erg enthousiast over iOS 7 zijn en daarom meer tijd doorbrengen met het ontdekken en testen van de beta.

Een andere verklaring voor de toename van het gebruik is dat het relatief eenvoudig is om als niet-ontwikkelaar iOS 7 beta te installeren. Ondanks dat het sterk afgeraden wordt, zullen veel gebruikers nieuwsgierig zijn naar iets radicaal nieuws en het graag willen proberen.

Apple kondigde iOS 7 aan tijdens de WWDC 2013, momenteel is de nieuwste iOS-versie in testfase. Volgende week wordt een nieuwe beta verwacht. Apple zal iOS 7 waarschijnlijk in september uitbrengen, dit samen met de iPhone 5S.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Is ie er ook voor de iPhone 3GS?

 • Profielfoto
  LeonB

  Je hebt minimaal een iPhone 4 nodig. Maar zelfs die kan het nauwelijks aan.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Als ik een tweede iPhone had, had ik hem wel ff geprobeerd. Maar ik moet gewoon bereikbaar zijn en draai daarom nooit beta software op producten die ik vast gebruik.

 • Profielfoto
  Ni3l55

  @LeonB,

  Ik heb de iOS 7 bèta op mijn iPhone 4 draaiend en het werkt soepel.

 • Profielfoto
  Ruud Sillessen

  Een andere verklaring voor de toename van het gebruik is dat het relatief eenvoudig is om als niet-ontwikkelaar iOS 7 beta te installeren??

  Wie weet hoe dit werkt? Ik heb me ooit als ontwikkelaar geregisteerd, maar moet dat nog een upgrade van 99e nemen… Weet iemand hoe dit zonder (dus als niet ontwikkelaar) kan??

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Je kan als niet betalend developer/niet-developer makkelijk de iOS 7 bèta draaien op een niet geregistreerd iDevice (UDID activatie)

  Maar dat kunnen we je niet vertellen, hoe en waar je de bèta download, regels van OMT.

 • Profielfoto
  Tweng

  maar google kan je dat zeker wel !

 • Profielfoto
  donut

  en is het wat die iOS7?

  ( de meest populaire ios beta ooit die in juni 2013 is uitgebracht !!!!!- zegt het voort)

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Was ios 6 beta vorig jaar ook al zo makkelijk te dowloaden zonder dev account?

 • Profielfoto
  wwgnr

  Een andere reden is…. Wat dacht je van het feit dat dit sinds het eerste iOS de grootste verandering is geweest = meeste reden om het te downloaden en alvast gebruiken.

 • Profielfoto
  Kas Waaijer

  Wanneer komt ios 7 voor iPad 2 uit??

 • Profielfoto
  koen

  Hoogstwaarschijnlijk in September.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Als ik een tweede iPhone had, had ik hem wel ff geprobeerd. Maar ik moet gewoon bereikbaar zijn en draai daarom nooit beta software op producten die ik vast gebruik.

  De enige juiste strategie, waarde Baron.

 • Profielfoto
  the_one

  beta1 van iOS7 was de meest onstabiele beta die ik ooit gedraaid heb. Ik ben daarom terug naar iOS6, vanwege de bereikbaarheid.
  Jammer:(
  Ik ben een iPhone4-gebruiker overigens

 • Profielfoto
  queenfan

  Hoop dat beta 3 bij mij voor minder crashes zorgt, regelmatig heb ik dit probleem bij verschillende programma’s.

  Even snel een foto maken b.v. is vaak niet mogelijk en moet ik een reset doen, had na mijn gevoel hier niet zo veel last bij beta 1.

 • Profielfoto
  bramhilhorst

  @ queenfan
  Bij mij hetzelfde, veel apps crashen ook bijvoorbeeld de Podcast-app van Apple zelf. Heb m’n iPhone 5 weer teruggezet naar iOS 6.1.4 omdat ook belangrijke apps niet meer werkte. Hoop dat beta 3 beter is, dan nog maar een poging doen want er zitten veel handige functies in

 • Profielfoto
  RvG

  Weet een van jullie waarom iOS 7 niet naar de iPod touch 4g komt. Want hij werd een paar maanden geleden nog verkocht en hij heeft de zelfde specificaties als de iPhone 4.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Bij mij zijn de ervaringen omgekeerd. Beta 1 van iOS 7 werkte heel stabiel en vrijwel perfect. Alleen af en toe een app die wat vreemd deed. Bij Beta 2 crashen bijna alle apps met regelmaat, schakelt de iPhone regelmatig zelf uit of moet herstart worden bij volledig vastlopen. Geen onverdeeld genoegen dus als je geen ontwikkelaar of tester bent. En niet aan te raden om “zomaar even uit te probere'”. Ik hoop wel op meer stabiliteit in Beta 3 en een limiet op het aantal emails dat binnengeladen wordt, want dat vind ik wel het vreemdste gemis, waardoor duizenden emails kunnen binnenladen op je iPhone:)

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Helemaal met @Queenfan en @BramHilhorst eens: Beta 2 is duidelijk minder stabiel. Ook Navigon draait nu bijvoorbeeld niet meer (en wel onder 1), zodat ik nu navigeer met Kaarten. Minder mooi dan Navigon, maar het werkt gelukkig wel!. Hanging on;-)

 • Profielfoto
  Boike12

  Helemaal met @Queenfan en @BramHilhorst eens: Beta 2 is duidelijk minder stabiel. Ook Navigon draait nu bijvoorbeeld niet meer (en wel onder 1), zodat ik nu navigeer met Kaarten. Minder mooi dan Navigon, maar het werkt gelukkig wel!. Hanging on

  Zou Apple dit niet gewoon expres hebben gedaan?:smile:

 • Profielfoto
  queenfan

  @

  , @

  en @

  Staat me bij dat de beta 2 van ios 5 en ios 6 ook minder waren dan de 1e, alsof ze het express doen:twisted:

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  iOS was de bom voor slechtzienden, maar ik vraag me serieus af of dat met ingang van iOS 7 nog geldt.