Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 3 juli 2013

‘iOS 7 populairste iOS-beta ooit’

iOS 7 is nu al een hit, als wordt gekeken naar het gebruik van de beta althans. Vergeleken met iOS 6 wordt iOS 7 bijna twee keer zoveel gebruikt. Dit blijkt uit cijfers van OnSwipe dat een vergelijking maakte tussen de traffic op hun website met de iOS 6 beta vorig jaar, en de iOS 7 beta van dit jaar.

Op 1 juli 2013 draaide 0.28% van alle iPads die een bezoek brachten aan  de websites onder beheer van OnSwipe op iOS 7. Op 17 juni bestond het aandeel iPhones met iOS 7 uit 0.77% van de bezoekers. Op vergelijkbare dagen vorig jaar draaiden 0.19% van de iPad-bezoekers de iOS 6 beta. Onder de iPhone-bezoekers was de iOS 6 beta goed voor 0.38% van de bezoekers.

Ondanks dat de cijfers procentueel klein zijn, is er bijna een verdubbeling waar te nemen. OnSwipe CEO Jason Baptiste zegt tegen Techcrunch dat ontwikkelaars erg enthousiast over iOS 7 zijn en daarom meer tijd doorbrengen met het ontdekken en testen van de beta.

Een andere verklaring voor de toename van het gebruik is dat het relatief eenvoudig is om als niet-ontwikkelaar iOS 7 beta te installeren. Ondanks dat het sterk afgeraden wordt, zullen veel gebruikers nieuwsgierig zijn naar iets radicaal nieuws en het graag willen proberen.

Apple kondigde iOS 7 aan tijdens de WWDC 2013, momenteel is de nieuwste iOS-versie in testfase. Volgende week wordt een nieuwe beta verwacht. Apple zal iOS 7 waarschijnlijk in september uitbrengen, dit samen met de iPhone 5S.

Reageer op artikel:
‘iOS 7 populairste iOS-beta ooit’
Sluiten