Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 juli 2013
Leestijd: 1 minuut

Gratis iTunes-downloads in nieuwe Apple Store-app

Naar verluid gaat Apple morgen een grote update voor de Apple Store-app uitrollen. De app krijgt een nieuw design, dat meer moet aansluiten op App Store, iTunes Store, en iBookstore in iOS 6. De gedachte achter de app is het verhogen van de verkopen in de iTunes Store en van de iPhone in het algemeen.

Apple wil dit onder andere bereiken door via de Apple Store-app gratis content aan te bieden, hierbij kan gedacht worden aan Apps uit de App Store, muziek uit de iTunes Store of een boek uit de iBookstore. Dit past in de nieuwe verkoopstrategie die Tim Cook eerder deze maand in een geheime meeting aankondigde.

Een foto/screenshot van de nieuwe Apple Store-app.

De app moet de verkoop van content en bekendheid van de verschillende stores te verhogen. Welingelichten melden 9to5Mac dat de Apple Store-app ook meer bezoekers naar de Apple Store moet lokken. Zodra de Apple Store-app op een iPhone, iPad of iPod geïnstalleerd is, heeft Apple een direct saleskanaal naar de consument erbij.

Via de app kan het assortiment van een Apple Store gemakkelijk doorzocht worden en kunnen producten met één druk op de knop afgerekend worden. Apple Store-medewerkers zullen klanten ook aanmoedigen om de Appe Store-app te gaan installeren. Momenteel wordt slecht 20% van de iPhones verkocht via een Apple Store, dat percentage moet volgens Cook omhoog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gratis iTunes-downloads in nieuwe Apple Store-app
Sluiten