Gratis iTunes-downloads in nieuwe Apple Store-app

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Naar verluid gaat Apple morgen een grote update voor de Apple Store-app uitrollen. De app krijgt een nieuw design, dat meer moet aansluiten op App Store, iTunes Store, en iBookstore in iOS 6. De gedachte achter de app is het verhogen van de verkopen in de iTunes Store en van de iPhone in het algemeen.

Apple wil dit onder andere bereiken door via de Apple Store-app gratis content aan te bieden, hierbij kan gedacht worden aan Apps uit de App Store, muziek uit de iTunes Store of een boek uit de iBookstore. Dit past in de nieuwe verkoopstrategie die Tim Cook eerder deze maand in een geheime meeting aankondigde.

Een foto/screenshot van de nieuwe Apple Store-app.
Een foto/screenshot van de nieuwe Apple Store-app.

De app moet de verkoop van content en bekendheid van de verschillende stores te verhogen. Welingelichten melden 9to5Mac dat de Apple Store-app ook meer bezoekers naar de Apple Store moet lokken. Zodra de Apple Store-app op een iPhone, iPad of iPod geïnstalleerd is, heeft Apple een direct saleskanaal naar de consument erbij.

Via de app kan het assortiment van een Apple Store gemakkelijk doorzocht worden en kunnen producten met één druk op de knop afgerekend worden. Apple Store-medewerkers zullen klanten ook aanmoedigen om de Appe Store-app te gaan installeren. Momenteel wordt slecht 20% van de iPhones verkocht via een Apple Store, dat percentage moet volgens Cook omhoog.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik begrijp de wil van Apple om zo veel mogelijk in de Stores te kopen voor hun eigen cijfers, maar wat ik niet begrijp is dat iemand het makkelijk vindt om op een enorm klein schermpje een aankoop te doen in de Apple Store. Als je iets koopt, neem je toch even de tijd en ga je er even voor zitten? Alsof je onderweg in de trein denkt, nou die iMac koop ik wel even dan!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Maverick9898, de Apple Store-app werkt complementair aan een fysieke Apple Store. Je kan er idd ook producten in kopen, maar hij werkt ook goed binnen in een fysieke Apple Store

 • Profielfoto
  Aerea

  @Maverick9898 zelf vind ik die app heel fijn en handig. Ik onderzoek wel online wat ik wil hebben en zo, maar dan voer ik het in die app in en heb ik het in twee tikken besteld (plus invoeren wachtwoord), makkelijker kan niet.

 • Profielfoto
  Spongebob

  Kan er me iemand vertellen hoe deze App exact heet? Zo een Apple store app is bij mij gewoon onvindbaar in de app store van mijn iPhone. Vreemd.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Omdat je in Belgie woont Spongebob (hoop dat je niet even irritant bent als de echte) en er alhier nog geen ‘echte’ Apple Store is…

 • Profielfoto
  pim939

  de app heet gewoon apple store

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Wat een verrassing! De tijd hier is ookal 9:41 am. Zoals bij elke afgebeelde Apple apparaat op hun site. Ik vraag me af waarom.