Google Maps voor iPad eindelijk te downloaden

Door: Lucas Raggers - 9 reacties

Sinds Apple Google heeft verjaagd als standaard kaartenlevernacier op iOS, moet de iPad het zonder native Google Maps app stellen. Maar daar komt nu verandering in. Google heeft haar maps app namelijk een flinke update gegeven. Versie 2 biedt eindelijk ondersteuning voor de iPad.

In Google Maps 2.0 word je op de hoogte gehouden van realtime verkeersinformatie, plan je makkelijk routes voor auto en openbaar vervoer en vind je veel informatie over points of interest. Download Google Maps nu in de App Store of lees na de break meer en bekijk een aantal screenshots.

Update: Het kwam ons ter ore dat Google Maps een verborgen functie ingebouwd heeft. Kaarten kunnen offline opgeslagen worden. Dit wordt gedaan door in het zoekvenster ‘Ok maps’ te typen en op zoek te drukken, de app zal dan de kaart offline opslaan. Dit werkt zowel op de iPhone als iPad.

foto 3
Gebouwen in 3D
foto 4
Klik je op een restaurant, dan krijg je alle informatie te zien
foto 2
Openbaar Vervoer
foto 1
Route plannen
Verkeersinformatie
Verkeersinformatie

 

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Sandermrt

  Wanneer komt OMT naar de ipad?

 • Profielfoto
  essiw

  Misschien handig om te vermelden dat dit iOS6 vereist en dus niet compatible is met de iPad1

 • Profielfoto
  bartje

  En je ziet nu beter inhoud van winkelcentra

 • Profielfoto
  Maikelw

  @essiw: Heel veel is niet meer compatible met mijn iPad 1, wat nog wel compatible is is tergend langzaam of crashed.

 • Profielfoto
  Xcode

  Wanneer komt OMT naar de ipad?

  OMT werkt prima via Safari op de iPad, in tegenstelling tot de web versie van Google Maps… dus deze update is zeer zeker welkom. Het nadeel is dat Streetview niet in de app zit, dat is erg jammer.

 • Profielfoto
  jochems

  Helaas nog steeds geen optie om een contactpersoon te selecteren vanuit het zoekveld.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  (..) Het nadeel is dat Streetview niet in de app zit, dat is erg jammer. (…)

  Streetview is nog altijd aanwezig in de app, maar is op een on handige manier niet direct te benaderen, je moet namelijk eerst een spelt plaatsen door met je vinger een straat in te drukken en dan op de spelt te tappen om naar een overzichts-scherm te gaan waar dan wel de street view knop is.

 • Profielfoto
  essiw

  @maikelw, heb ik geen of nauwelijks problemen mee, alleen crashende apps, maar dat was al zo toen de iPad1 nieuw was en ligt meer aan de apps dan aan de iPad. Maar vooral spellen zijn gewoon nog compatible met de iPad1;)

 • Profielfoto
  Xcode

  Streetview is nog altijd aanwezig in de app, maar is op een on handige manier niet direct te benaderen, je moet namelijk eerst een spelt plaatsen door met je vinger een straat in te drukken en dan op de spelt te tappen om naar een overzichts-scherm te gaan waar dan wel de street view knop is.

  H├ę, ik zie het nu… maar wat een gedoe zeg. Ik krijg het niet eens tevoorschijn wanneer ik een route heb ingepland. Mooie eerste stap dus, maar ze moeten terug naar de tekentafel.