‘Google en Apple werken aan zakenrelatie’

Door: Raymon Mens - 7 reacties

In het verleden heeft Apple flink uitgehaald naar Google. Steve Jobs was bereid tot ‘nucleaire oorlogsvoering‘ om Android kapot te maken, omdat het een gestolen product zou zijn. Ook heeft Apple steeds meer Google-diensten vervangen door eigen of andere services.

Toch lijkt de relatie tussen de twee giganten aan de beterende hand, het stel werkt er in ieder geval hard aan om de conflicten die er zijn op te lossen. Er zouden het afgelopen jaar vele vergaderingen zijn geweest. Google-topman Eric Schmidt deed dit tijdens een interview uit de doeken.

Tijdens deze vergaderingen zouden Apple en Google gesproken hebben over een lange lijst met problemen. De precieze inhoud van die problemen wilde de Google-topman niet vertellen. Wel zouden de vergaderingen er tot hebben geleid dat de twee bedrijven nu een betere zakelijke relatie hebben.

Flinke klappen
De relatie tussen Apple en Google kreeg met de komst van Android een flinke klap. Eric Schmidt moest uit het bestuur van Apple opstappen om tegenstrijdige belangen te voorkomen. Apple reageerde door een aantal Google-diensten die standaard in iOS opgenomen waren te vervangen. Apple Maps deed zijn intreden, de YouTube-app verdween. Ook Google heeft het iOS-gebruikers niet altijd makkelijk gemaakt. In 2012 werd Exchange ActiveSync voor Gmail afgesloten, hierdoor is het synchroniseren tussen iOS en Gmail aanzienlijk moeilijker geworden.

Nog niet klaar
Het is nog niet bekend wat de vele vergaderingen hebben opgeleverd. Ondanks dat de twee bedrijven werken aan een betere zakelijke relatie, gaat Apple door met het vervangen van Google-diensten. Zo zoekt Siri zoekt in iOS 7 met Bing in plaats van met Google. Aan de andere kant is het in het belang van Google om zoveel mogelijk gebruikers toegang tot hun diensten te geven en is iOS als groot platform niet uit te sluiten.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  zepkleiker

  Dat Google gestopt is met ondersteuning voor ActiveSync heeft natuurlijk niets te maken met het afknijpen van iOS-gebruikers. Die zijn en blijven belangrijk voor Google, anders zou Google echt geen moeite investeren in het aanbieden van de andere diensten op iOS zoals Google Maps.
  .
  Het gedoe rondom ActiveSync had veel meer te maken met Microsoft en Windows Phone. Zie ook het gekrakeel rondom de YouTube-app voor Windows Phone een aantal weken geleden.

 • Profielfoto
  essiw

  siri zoekt met bing? Bing is waardeloos… hopelijk kan het snel naar google…

 • Profielfoto
  Brims

  siri zoekt met bing? Bing… ja dat zijn vrienden!:twisted:

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Bing??!!:mad:

 • Profielfoto
  MacDon

  Chandler Bing?;-)

 • Profielfoto
  Hermanko

  Deze twee bedrijven hebben zoveel gemeen. Veel ex-Apple werkers zijn nu Google werkers. Android is onder leiding van, een exApple iPhone ontwikkelaar, Andy Ruby groot geworden. Apple is voor volledige gesloten hard- en software integratie. Google geeft Android aan een ieder die het nodig heeft. En zo kunnen we nog een tijdje door gaan. Blijf met elkaar in gesprek, dat is beter dan ruzie..

 • Profielfoto
  Barend Mars

  De hand van Tim met Steve aan het roer was dit niet gebeurd