Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 juli 2013
Leestijd: 1 minuut

Gaat Belgische modeman aan iWatch werken?

Zojuist is bekend geworden dat Apple Paul Deneve, CEO van het befaamde Franse modehuis Yves Saint Laurent, aangenomen heeft. De Belg gaat werken aan “speciale projecten” en zal als vice president direct rapporteren aan CEO Tim Cook. Het is niet duidelijk welke speciale project onder verantwoordelijkheid van Deneve gaan vallen.

Aan Bloomberg meldt Apple wel dat de voormalig modeman in ieder geval niet Apple’s nieuwe head of retail wordt. De meest logische associatie tussen mode en technologie zou de iWatch zijn. Een horloge is zowel een mode-object als technologisch apparaat. Prima werkterrein voor iemand die ervaring met premium merken en een kijk op ‘wearable items’ heeft.

Deneve is geen onbekende bij Apple. Na zijn technische opleiding aan de Stanford University werkte hij in de jaren 90 ruim zeven jaar in de sales en marketing voor Apple Europa. Ook is de Belg actief als adviseur voor enkele kleine startups in Silicon Valley.

Eerst werd gedacht dat Deneve de taak van John Browett zou overnemen. Nadat de Senior Vice President van Apple’s retail-divisie vorig jaar de laan uitgestuurd werd, is een zoektocht naar zijn opvolger in gang gezet. Deze is echter tot op de dag van vandaag nog niet gevonden.

Om er een beetje in te komen, lijkt het ons leuk dat Deneve als eerste klusje een een nieuwe lijn iPod/iPhone sokken gaat ontwerpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gaat Belgische modeman aan iWatch werken?
Sluiten