‘Foxconn neemt 90.000 werknemers aan voor productie iPhone 5S’

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Met nog enkele maanden te gaan tot de jaarlijkse lancering van een nieuw model iPhone, waarschijnlijk de 5S, voert Foxconn de productie op. Volgens berichten uit Taiwan neemt het bedrijf bij de fabriek in Shenzhen in hoog tempo nieuwe medewerkers aan om te werken aan de iPhone 5S.

De lancering van een nieuwe iPhone zorgt altijd voor meer vraag dan aanbod, hierdoor is het nodig om de fabrieken op vol tempo laten draaien. Volgens bronnen van de Taiwanese krant Focus Taiwan is het testen van het productieproces volledig voltooid en gaat Foxconn beginnen met de massaproductie van de iPhone 5S.

Arbeiders staan voor de Foxconn-fabriek in de rij.
Arbeiders staan voor de Foxconn-fabriek in de rij.

Foxconn maakt niet alleen in Shenzhen Apple-producten, ook in andere Chinese steden als Zhengzhou, Taiyuan en Chengdu staan fabrieken waar iPhones en iPads van de lopende band komen rollen. Het is onduidelijk of ook in deze andere fabrieken personeel aangenomen wordt.

De iPhone 5S is de opvolger van de iPhone 5 die vorig jaar geïntroduceerd werd. Waarschijnlijk zal de 5S in september of oktober gelanceerd worden. Volgens de laatste geruchten krijgt de nieuwe iPhone een dubbele LED-fliter, een snellere processor en mogelijk een vingerafdruk-scanner.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Maverick9898

  Think twice if you think the Chinese don’t like their working conditions at Foxconn;)!

 • Profielfoto
  seek

  Zeer effici├źnt (en gedwee) volk die Chinezen. Vraag me af of precisie productie op deze schaal mogelijk zou zijn in een Westers land.

 • Profielfoto
  seek

  Dubbele LED flitser is totaal niet interessant.

 • Profielfoto
  MEEUW

  De cijfers zijn altijd enorm, naast de enorme hoeveelheid medewerkers die er nu al werken, komen deze er nog bij?
  En hoe zit het met samsung, hebben die ook zoveel medewerkers om al die telefoons in elkaar te zetten(en geen leverings problemen bij lancering )?

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Het is zo slechte baas dat ze er in de rij staan

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  @poing samsung is niet groot en hoeft dat ook niet te zijn omdat ze ALLES VAN ANDERE BEDRIJVEN KOPIE├őREN.

 • Profielfoto
  Ce

  Volgens de Wiki heeft het Taiwanese moederbedrijf ruim 800.000 medewerkers en ze produceren voor alle grote electronicabedrijven, dus ook Apple en Samsung. Volgens grove schattingen produceren ze tussen de 30 en 40% van de consumenten electronica die jaarlijks wereldwijd verkocht wordt. Omzet is ruim 60 miljard. Geen kleine jongen dus.

 • Profielfoto
  Hydr├Ž

  Dat lijkt me een dynamisch personeelsbestand..

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  @poing

  1. Op vwo doet niemand zijn huiswerk, op school doet niemand zijn huiswerk, jij bent dus minstens 20+, dan heb je zeker opdc gedaan? Nee? Wrm ben je dan zo dom, te veel bier gedronken? Wijn dan?
  2. Samsung besteedt een groot deel aan een team om reclames te maken om apple te pissen
  3. Samsung besteedt een groot deel aan wasmachines, maar ook aan tv’s.
  4. Samsung manipuleert hun score’s.
  5. Samsung kopie├źrt alles dus ik weet niet WAT de mensen die daar werken daar doen, waarsch gwn bedrijven zoeken om te kopie├źren

  Misschien heb ik toch mijn huiswerk gedaan.

 • Profielfoto
  hanspoot

  Meeuw misschien iets minder drinken doen?

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Het is zo slechte baas dat ze er in de rij staan

  Deze mensen hebben weinig keuze. 99,9% Komt van het arme platteland en reizen 1000 km om werk te vinden wat ze thuis niet hebben. Die rij is dus niet lang omdat het zo’n ‘goede’ baas is maar omdat er zoveel arme mensen zijn in China. En net als hier worden de rijken steeds rijker en de armen steeds armer. In de grote steden langs de kust heb je kantoren/woontorens met alles erop en er aan, maar in het binnenland alleen droge bouwgrond.

 • Profielfoto
  FilX

  Ondanks dat mijn 3GS het nog prima doet (en hergebruikt zal worden door zoonlief) net een Fairphone besteld. Nog steeds niet 100% eerlijk, maar dat geven ze dan ook grif toe. Eindelijk een ontwikkelaar die niet bang is om het productie proces transparant en inzichtelijk te maken. En dan te bedenken dat ze maar met 9 mensen zijn !

  Think different: check de Fairphone !