Fix voor problemen MacBook Air Wi-Fi beschikbaar

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Apple kondigde vorige maand de nieuwe MacBook Air aan tijdens de WWDC. De nieuwe Air gaat een hele dag mee op accu, heeft sneller flashgeheugen en de nieuwe 802.11AC WiFi standaard. De nieuwe WiFi-chip bleek bij een aantal gebruikers problemen te geven.

De verbinding met het netwerk werd op willekeurige momenten verbroken. Ook had de nieuwe Air last van een fluctuerend geluidsvolume. Al deze problemen zijn opgelost in een software-update die Apple beschikbaar heeft gesteld. De update werkt alleen op OS X 10.8 Mountain Lion. Testers van een betaversie van OS X 10.9 Mavericks kunnen de update niet installeren.

De nieuwe MacBook Air en nieuwe Airport Extreme.
De nieuwe MacBook Air en nieuwe Airport Extreme.

Eerder schreven wij al dat Apple bezig was met het testen van de update. Na een kleine drie weken testen is de fix nu voor iedereen beschikbaar.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    MvdM

    Het verbaast me dat issues als het fluctuerende geluid bij een nieuw model uberhaubt optreden. Dat is toch zoiets standaards, dat kan toch bijna niet fout gaan zou je zeggen. Ok, misschien een andere chipset die het geluid verzorgt, maar dan nog verwacht je zulke rare issues niet.

  • Profielfoto
    bugboy

    Op WebWereld is een artikel te lezen waarin staat dat de trage verbindingen nog niet is opgelost.