Filmpje toont geassembleerde ‘iPhone Lite’

Door: Raymon Mens - 33 reacties

Als we de geruchten moeten geloven is Apple zo goed als klaar met het ontwerp van zijn eerste iPhone Lite die voor een midrange prijs verkocht zal worden. Een fimpje dat afgelopen weekend op het internet verscheen toont een deels geassembleerde iPhone Lite.

Analisten, reporters en lekken buitelen over elkaar heen met voorspellingen en onthullingen. Techdy legde de hand op gelekte onderdelen en assembleerde deze tot de geruchtmakende iPhone Lite. Vervolgens is er een video in Apple-stijl gemaakt. Het lijkt geen render te zijn. 
[jwplayer player=”1″ mediaid=”2572888″]

Volgens Techdy voelt het plastic van de iPhone Lite niet aan als goedkoop Samsung-achtig plastic. Het voelt zelfs stevig aan.

PR-stunt?
Het is lastig te beoordelen of dit ‘the real deal’ is. Techdy is een fabrikant van accessoires voor smartphones, het zou voor een bedrijf dat accessoires maakt relatief eenvoudig zijn om aan de hand van de gelekte foto’s een case te maken.

Android-kloon
Techdy blijkt een kloon van de vermeende budget-iPhone gemaakt te hebben. Het vermeende ontwerp is nagemaakt, de Apple-logo’s verwijderd en Android op de telefoon gezet. Het filmpje eindigde met een schaamteloze commercials voor de Android-kloon, dit hebben we eraf geknipt.

Nog dit jaar?
Het is mogelijk dat Apple de budget-iPhone nog deze herfst samen met de iPhone 5S zal aankondigen. De iPhone Lite zal een 4-inch scherm hebben en naar verwachting $350 kosten. Tim Cook beloofde tijdens een geheime bijeenkomst recent al ‘een leger aan nieuwe producten’.

De iPhone Lite is mogelijk gelekt en al nagemaakt. Apple zal blij zijn.

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  MattiBB

  Filmpje draait hier niet jammer genoeg, had wel willen zien hoe dat afgrijselijke dikke ding indruk op me zou maken….

 • Profielfoto
  HELEMAAL_NIKS

  Heeft iemand de link naar het filmpje?

 • Profielfoto
  Benjamin3691

  @MattiBB hij lijkt dikker op de preview van het filmpje. Hij ziet er fantastisch uit!

 • Profielfoto
  MattiBB

  Hmmm ok…. Ziet er op zich gaaf uit toch! Maar de o van Iphone in de bedrukking is volgens mij te rond…. It looks like another hoax….

 • Profielfoto
  knekkie

  Tjaa…

  Wat is het voordeel voor apple en de gebruiker met een product dat met de gedachte goedkoper in het hoofd is gemaakt?

  Volgens mij verkoopt apple meer dan genoeg budget vriendelijke telefoons door de vorige generatie goedkoper aan te bieden.

 • Profielfoto
  IOS dude
 • Profielfoto
  Ruben JB

  Bedank
  @IOS dude

 • Profielfoto
  bartvdv

  Samsung-achtig plastic…

  Dat is teveel eer voor Samsung, andere merken gebruiken namelijk hetzelfde soort plastic voor talloze andere toepassingen. Blijkbaar is Samsung dus toch een geduchte concurrent.

  @knekkie: Het voordeel voor Apple? Een smartphone – zelfs een iPhone – is tegenwoordig een banaal ding geworden waar bijna niemand nog de hoge prijzen voor wil betalen; zeker als er talloze alternatieven voorhanden zijn. De oudere modellen zijn zoals het woord al zegt… oud en wie wil daarmee gezien worden? Het is een feit dat Samsung en anderen knabbelen en grote happen nemen uit de gsm-markt, die stilaan de verzadiging bereikt. Dus Apple heeft er alle belang bij om een goedkopere telefoon op de markt te brengen. Al was het maar om hun winstcijfers op peil te houden. Want uit de iPhone markt halen ze nu net de grootste winsten.

 • Profielfoto
  donut

  Het ding ziet er uit als een iphone met een beschermhoes…. goedkoop

  ( maar dan : iedere iPhone bezitter stopt zo’n ding erom heen ergo het ziet er hetzelfde uit)

 • Profielfoto
  GilVV

  Wat gaat er gebeuren met de ipod touch? Zou die niet in prijs zakken?
  .
  De iphone lite zou $ 350 kosten = ong. € 275 terwijl een ipod touch € 329 kost (Belgische winkel).
  Waarom zou iemand dan de ipod touch kopen? ok ipod is 32gb en iphoneL 16gb en iphoneL zal aanzienlijk dikker zijn..
  .
  Als alles zo blijft denk ik dat de verkoop van ipod touch aanzienlijk gaat dalen omdat je met minder geld al een iphoneL zou kunnen kopen..

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik denk dat @NoPlasticPhones het hier niet mee eens zal zijn:wink:
  .
  Ik vind dit er wel leuk en speels uitzien zoals de Lumia lijn. Er is zeker wel markt voor kleurige plastic telefoons, dat wit en zwart wordt je ook een keer zat toch?
  .
  Als ik mijn geleende iPhone 5 in moet leveren in oktober en zelf iets moet aanschaffen ga ik zeker voor zo’n mid range iPhone.

 • Profielfoto
  Steve-vp

  Ik ben helemaal niet te vinden voor zo een iPhone ‘Lite’.
  Hij lijkt goedkoop, niet zo mooi als de gewone iPhone en ik betaal met plezier meer voor betere features dan een ‘Lite’. Nu dat is mijn mening die slaat op mezelf, mijn smaak en wat ik me kan ‘permitteren’.

  Dat is zo vaak een mening dat je hoort, die deel ik deels. Mensen denken vaak aan hunzelf, maar je moet ook aan landen denken waar mensen die (voor hen) super dure iPhone niet kunnen permitteren. Dus voor die landen is het wel iets erg groots volgens mij zo een ‘budget iPhone’. En daar ben ik dan wel voor, aangezien Apple toch soort van het Apple gevoel ook daar wil delen.

 • Profielfoto
  essiw

  Een filmpje plaatsen wat niet werkt op een standaard mac… gelukkig dat er nog aardige mensen zijn die een link hadden naar het originele filmpje…

 • Profielfoto
  seek

  Er is geen SIM tray.

 • Profielfoto
  RamonV

  Als ik het goed begrijp heeft dit bedrijf dus een plastic telefoon gemaakt, deze “budget iPhone” gedoopt en gelijk naar het laten zien ervan exact dezelfde telefoon laten zien alleen dan draaiend op Android? Denken ze serieus dat daar ook maar iemand in trapt?

 • Profielfoto
  sanderrr

  Laat dit alsjeblieft niet de budget telefoon zijn…

 • Profielfoto
  Ricardo Coleman

  Hoezo is het erg als hij er zo uitziet, is toch netjes en als je hi-end iPhone wil dan haal je die en laat je deze links liggen

 • Profielfoto
  jpauwels

  Volgens mij wordt de budget iPhone gewoon een 4s met een lichtning connector.

  Kan me niet voorstellen dat ze dit gaan uitbrengen

 • Profielfoto
  wouwout

  geweldige iphone, de prijzen van de huidige iphone 5 (en zelfs de 4s) zijn in de losse verkoop bizar en een belangrijke reden van het dalende marktaandeel van de iPhone. Ook in combinatie met abonnementen veel te duur.
  .
  Het gebruik van plastic is verfrissend, het ding lijkt alleen erg dik. Dat is jammer als dat in het echt ook zo lijkt. Dunnere randen en een iets dikker midden werkt optisch toch beter. Dat hadden de 3G en 3Gs toch ook?

 • Profielfoto
  marckq

  Ik denk niet dat dit een echte iPhone lite is. Eerder een goedkopen chinese kloon.
  Maar dat er een iPhone lite in aantocht is lijkt me na de laatste onthullingen over de nieuwe “verkoopstrategie” van Apple wel duidelijk. Als je de nieuwe iPhone lite aantrekkelijk maakt voor een nieuwe groep klanten, raken ze ook geinteresseerd in andere Apple producten.

 • Profielfoto
  SanderApple

  Een iPhone met android gaat er denk ik nooit komen, en de telefoon in dit filmpje lijkt wel op een iPhone 5 met hoesje. Toch leuk gemaakt!

 • Profielfoto
  Maxx1987

  Het is logisch dat Apple meer marktaandeel wil hebben en door een goedkopere iPhone uit te brengen gaat ze dat misschien ook wel lukken. Maar Tim Cook heeft tijdens de D11 gezegd dat Apple alleen kwaliteitsproducten op de markt willen brengen en dat hun goedkopere iPhone de voorgaande modellen zijn. Persoonlijk vind ik het ook niet bij Apple passen om een goedkopere iPhone uit te brengen, daarnaast vind ik het apart dat er weer een iPhone zou uitkomen met een plastic achterkant aangezien dit sinds de iPhone 4 niet meer gebruikt is voor een iPhone. Ik ben ook heel benieuwd naar de aankondiging van de volgende iPhone(s) dit jaar.

 • Profielfoto
  angieangsangie

  zo te zien ben ik dan happyer met mijn gewone Iphone, deze budget iphone ziet er naar mijn mening niet zo geweldig uit.

 • Profielfoto
  WillemZ

  “It’s all about Software” was ooit het statement van ene mijnheer Jobs.
  Daarin is het Apple gebeuren nog steeds sterk onderscheidend van Android.
  Apple maakt winst via de verkoop van hardware, waar de hoge kwaliteit van zowel software en hardware de juiste verkoopargumenten zijn.
  Maar ik hoop toch echt dat Apple de onderkant van de markt beter gaat bedienen. Voor veel mensen is 100 euro versus 400 euro een te groot verschil. Zonde om al die mensen aan de gruwels van Android over te laten…

 • Profielfoto
  mcloud

  ¨De budget iPhone is een van de vorigere modellen.¨

  Nee. Mensen willen niet een oud model kopen. De iPhone 4s is dacht ik nog 574 euro? De iPhone 4 begint bij 388 euro. Dan praten we ook nog over de 16gb modellen. Dit willen mensen niet. Die gaan niet 574 euro betalen voor een oudere iPhone 4s. Die willen iets nieuws. En dat het dan nog goedkoper is is dan ook nog mooi meegenomen. Dan heb je misschien nog her en der een iPhone 3GS voor misschien 200 euro maar kom op… die gaat niemand nou nog kopen.

  Ik vind dat Apple de juiste weg inslaat met de budget iPhone.

 • Profielfoto
  Steef Ams

  Het filmpje lijkt me duidelijk een reclame voor een nieuwe telefoon ‘BEAR’ genaamd. Doch, dan moet OMT wel het volledige filmpje plaatsen om dit te kunnen zien… (Dank IOS dude)

  Deels wordt deze BEAR vergeleken met de iPhone5, maar dan als goedkopere variant, doch met overeenkomstig formaat en design. Eenmaal het product op deze manier aan Apple gekoppeld vervangen ze de naam en komt het op zichzelf te staan, doch wel dicht bij Apple in de buurt, in de beleving van de kijker (of dit is het doel van het filmpje iig).

  Wel slim gedaan, niet de strijd aangaan met, maar jezelf presenteren als de goedkope versie van de leider. Met gepast respect een eigen positie opzoeken, en hierin niet willen concureren, maar juist de plaats expliciet innemen die de leider vacant laat. Heel mooi en slim gedaan.

  Zou bijna overwegen eens een kijkje te gaan nemen, puur en alleen al om de nieuwe benadering van de markt die uit het filmpje spreekt.

  PS: Wat zou een andere reden kunnen zijn voor iemand om veel tijd, energie en ook geld neem ik aan, te steken in een dergelijk filmpje?

 • Profielfoto
  remcojan

  Op zich is er wel een markt voor iPhone lite mits die inderdaad beter aanvoelt dan alle ander kunststof smartphones die nu op de markt zijn. En dat moet gewoon mogelijk zijn: als je ziet hoe Nikon budget DSLR van kunststof maakt t.o.v. hoe hun concurrenten dat doen dan kan je met kunststof een hele hoge kwaliteit bereiken.

 • Profielfoto
  IOS dude

  ach ja, als dit een telefoon is op basis van geruchten dan is het de best verkopende telefoon ooit want het volk vind namelijk de geruchten uit dus deze telefoon is dan ideaal…:)

 • Profielfoto
  Soulshaker

  @jarOMT
  https://vimeo.com/69703577

  Nice , die namaak word elk jaar steeds beter en beter:o

 • Profielfoto
  Davidv

  als ze niet met een nieuw model iPhone 5s/6 komen dan ga ik zeker weten dezen kopen, dan hou ik nog wat geld over voor volgend jaar als de iPhone 6 wel een nieuw design heeft.

  Ik vind deze iPhone (budget of niet) er best mooi uit zien

 • Profielfoto
  Davidv

  ik had alleen aan de onderkant die gaatjes laten doorlopen zo vallen de micofoon en de schroefjes niet zo op

 • Profielfoto
  Davidv

  de volume knoppen missen