Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 31 juli 2013

Filemaker trekt stekker uit Bento

Filemaker maakt vandaag bekend te zullen stoppen met de ontwikkeling van Bento. De Mac-applicatie kwam begin 2008 op de markt als een eenvoudige versie variant op Filemaker’s database-software en was voornamelijk bestemd voor thuisgebruikers en kleine bedrijfsomgevingen.

In een persbericht geeft Filemaker aan dat de toenemende populariteit van FileMaker voor iOS de oorzaak is van het besluit om met Bento te stoppen. Welliswaar was er een Bento-app voor iOS beschikbaar, maar de FileMaker Go-app bood veel meer mogelijkheden en was net zo eenvoudig in het gebruik. Door te focussen op FileMaker-apps voor iOS, Mac en Windows wil het bedrijf beter aansluiten op de behoeftes van gebruikers.

FileMaker, Inc. is increasing its focus on FileMaker Product Line software. Thanks to the ease of creating iPad and iPhone solutions, our customers’ use of FileMaker on iOS is growing rapidly. Our increased focus will create an even better experience for these customers.

As part of our sharpened focus, we will stop further development of the Bento consumer products.

Bento is op de markt gebracht als een programma waar eenvoudig databases mee gebouwd konden worden. Het eenvoud in gebruik betekende echter dat een aantal functies miste, zoals het publiceren van databases online of het samenwerken in één database vanaf verschillende computers. FileMaker Pro bood deze functies wél maar was ingewikkelder in het gebruik. In de meest-recente versie is het programma echter laagdrempeliger en gebruiksvriendelijker geworden. Dat is de doodsteek geworden voor Bento, zo blijkt nu.

Vanaf 1 oktober 2013 zullen de Bento-apps niet meer beschikbaar zijn in de Mac en iOS App Store. Filemaker belooft wel om technische ondersteuning te blijven bieden tot 1 augustus 2014.

Ga jij Bento missen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Filemaker trekt stekker uit Bento
Sluiten