‘Dit jaar geen Retina iPad mini’

Door: Raymon Mens - 16 reacties

Een tekort aan Retina-schermen op 7,9-inch formaat zorgt er volgens Economic Daily News voor dat een iPad mini met Retina-display vertraagd is tot begin 2014. Apple zou van plan zijn geweest de iPad mini met Retina-scherm dit najaar uit te brengen.

Ondanks dat een Retina-versie mogelijk niet gaat lukken, zal Apple volgens de Chinese krant alsnog een nieuwe versie van de iPad mini uitbrengen. Deze zal vermoedelijk vooral interne verbeteringen bevatten zoals bijvoorbeeld een nieuwe processor en een iets grotere accu. Het scherm van de niet-Retina iPad mini blijft dezelfde resolutie als de iPad 2 houden.
ipadmini-3

De Retina-versie van de iPad mini zal volgens Economic Daily News dezelfde resolutie krijgen als de ‘gewone’ iPad met Retina display. Verwacht wordt dat Apple dit najaar de iPad 5 tezamen met een nieuwe iPad mini aan zal kondigen. De iPad 5 zal waarschijnlijk dunner en lichter zijn, ook zal deze nieuwe iPad een ontwerp hebben dat lijkt op dat van de iPad mini. Eerder lekte hier al foto’s van uit.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  mslik

  Balen ik heb juist de aanschaf van de huidige iPad mini uitgesteld omdat ik er graag 1 wil met Retina.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Ik begrijp niet wat er zo belangrijk is aan een retinascherm. En daarom alleen een aankoop uitstellen zou ik al helemaal niet doen. Dus balen ?

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ja jammer, ik had ook graag de Retina met kerst in huis gehad!
  Weer wachten, is wel een ding aan het worden bij Apple, eerst de iMac. Nu de iPad mini retina.

 • Profielfoto
  wouwout

  Vind het toch wel knap hoe Apple lak heeft aan de concurrentie, die dit jaar overgaat op full HD schermen voor 7 a 8 inch tablets (dat zijn overigens nog steeds goed geïnformeerde geruchten).
  .
  Aan de andere kant: Apple maakt niks zelf, maar koopt in. Zouden concurrenten a la Samsung de schermen niet willen leveren en/of eigen tablet bevoordelen?
  .
  Tenslotte: het niet goed kunnen schalen van iOS is hier een nadeel. 1080p op 7,9 inch is waarschijnlijk makkelijker in te kopen voor Apple. En ziet er prima uit. Maar het moet bij iOS 4 x de resolutie van de huidige mini zijn. Jammer is dat toch.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Wouwout…

  Er is wel meer jammer aan de keuzes van Apple. Geweldig product hoor de iPad maar er zit zoveel meer potentie in die Apple onbenut laat.

  Retina is de minst belangrijke stap voorwaards die ze kunnen maken.

 • Profielfoto
  wensink

  Weer wachten, is wel een ding aan het worden bij Apple, eerst de iMac. Nu de iPad mini retina.

  Je vergeet de Mac Pro;)

  Dat wordt dan ook wel een heel goed scherm als ze een 7.9 inch scherm met de resolutie van een retina 9.7 inch scherm gaan maken, ben benieuwd.

 • Profielfoto
  mslik

  Ik begrijp niet wat er zo belangrijk is aan een retinascherm. En daarom alleen een aankoop uitstellen zou ik al helemaal niet doen. Dus balen ?

  Hoi,

  Ja eigenlijk wel. Heb al een iPad met retina, en ik heb een paar dagen een Mini kunnen lenen. En ik vond het wat storend eigenlijk. Dus ik heb toen besloten om even te wachten tot er een retina scherm komt. Is toch meer voor erbij:)

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Nou dan wordt het dus nog langer wachten op een mini jammer

 • Profielfoto
  azertyuiop

  Ik wil vandaag een iPad Mini gaan halen.
  Is dat verschil echt zo groot want heb wel een iPhone 5?

 • Profielfoto
  mslik

  Ik wil vandaag een iPad Mini gaan halen.
  Is dat verschil echt zo groot want heb wel een iPhone 5?

  Hoi,

  Dat durf ik niet helemaal te zeggen. Gevoelsmatig denk ik van niet, omdat je van een kleiner scherm afkomt. Let op, het scherm is prima van de Mini hoor, dat is geen enkel probleem. Maar omdat ik weet dat ik ga switchen van Ipad naar Mini en terug zeg maar (hangt helemaal er vanaf waar ik ben, mini gaat mee naar het werk) denk ik dat ik me ga storen dat zaken op de iPad beter eruit zien dan op de mini.

  Test hem gewoon een keer in de winkel met je iPhone erbij.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik had al niet gerekend op een iPad Mini retina. En misschien komt dat helemaal niet door tekort aan beeldschermen maar door beleid op dit gebied. Het lijkt mij dat retina ook duurder wordt? Of hoeft dat niet?

 • Profielfoto
  Hans V R

  Balen inderdaad. Retinascherm is een voordeel van omvang. Onbegrijpelijke marketing beslissing om dat er niet meteen in te zetten. Ook ik wacht af. En voor degeen die zich afvraagt waarom dat balen is: ga een kijken naar de pixels op de iPad met en zonder retinascherm. Als het je dan nog niks zegt kun je er zonder te balen eentje met gewoon scherm nemen.

 • Profielfoto
  azertyuiop

  Zal morgen wel eens naar een Apple reseller gaan om te kijke naar het verschil.

 • Profielfoto
  Caszz

  Anders gewoon je armen strekken, zie je de pixels ook niet:razz:

 • Profielfoto
  azertyuiop

  Haha goed plan

 • Profielfoto
  mymac

  Jammer. Ik lees erg veel op mijn mini (vrijwel dagelijks toch wel de nodige paragraven) en het leest minder comfortabel dan mijn iPhone 5 of iPad 3 die ik eerst had.
  Het gewichtsverschil is voor mij de grootste reden geweest om te switchen, maar ik sta te juichen als er een retina scherm in wordt gestopt.