Dev-center: nieuwe statuspagina

Door: Jan David Hanrath - 8 reacties

Apple ontwikkelaars zitten als gevolg van een goedbedoelde hack al een week zonder Developer Center op de website van Apple. Dit betekent dat het niet mogelijk is om nieuwe apps in te dienen, je developer-abonnement te verlengen, provisioning-profielen aan te maken en wat dies meer zij.

Om na het bericht van afgelopen weekend iets meer licht in de duisternis te geven heeft Apple nu een statuspagina online gebracht waarin te zien is welke developer-diensten weer beschikbaar zijn. Apple voorziet namelijk een gefaseerde her-ingebruikname van de verschillende diensten.

We plan to roll out our updated systems, starting with Certificates, Identifiers & Profiles, Apple Developer Forums, Bug Reporter, pre-release developer libraries, and videos first. Next, we will restore software downloads, so that the latest betas of iOS 7, Xcode 5, and OS X Mavericks will once again be available to program members. We’ll then bring the remaining systems online.

Momenteel zijn iTunes Connect en de Bug Reporter weer online.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  seek

  Ze nemen het heel serieus, dus da’s goed. Ik vind het echter wel erg lang duren, veel developers zijn gehandicapt (kunnen geen devices toevoegen, certificaten aanmaken/updaten, …).

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Wat is precies het nut van dit soort posts? Wie het aangaat is door Apple immers toch al geïnformeerd?

 • Profielfoto
  Joranbusscher

  @marcel dat zou heel OMT overbodig maken, want het nieuws zou je immers al gehoord hebben van iphoneclub of andere apple gerelateerde media.

 • Profielfoto
  Rutger-cg

  Wat is precies het nut van dit soort posts? Wie het aangaat is door Apple immers toch al geïnformeerd?

  Wat is dan het nut van jou post? Zuurpruim..

 • Profielfoto
  petjez

  Goed nieuws juist lijkt me. Apple neemt z’n developers en klanten serieus.

 • Profielfoto
  marcelnijman

  @Joranbusscher: het verschil met nieuws op andere sites is dat dit bericht door Apple zelf aan de betrokkenen gestuurd is. Wie het moest weten wist het al. Wie het nog niet wist hoeft het ook niet te weten, want die kan er *niks* mee.

 • Profielfoto
  koen

  Een 14-jarige developer heeft een SMS-alert gemaakt voor wanneer de verschillende diensten weer beschikbaar zijn:

  http://dev-center-notifier.herokuapp.com

 • Profielfoto
  csteelooper

  Certificates, Identifiers & Profiles Now Available

  Apple

  We appreciate your patience as we work to bring our developer services back online. Certificates, Identifiers & Profiles, software downloads, and other developer services are now available. If you would like to know the availability of a particular system, visit our status page.

  If your program membership expired or is set to expire during this downtime, it will be extended and your app will remain on the App Store. If you have any other concerns about your account, please contact us.

  Thank you for bearing with us while we bring these important systems back online. We will continue to update you on our progress.