Boedel iCentre Uitgeest onder de hamer

Door: Raymon Mens - 24 reacties

Op zoek naar een leuk Apple-koopje? Dan is het misschien interessant om de veiling van de failliete boedel van iCentre Uitgeest in de gaten te houden. De vestiging en tevens hoofdkantoor in Uitgeest werd niet overgenomen door BAS Group, daarom wordt de boedel binnenkort aangeboden in een faillissementsveiling.

In opdracht van curator dhr. mr. drs. R. Mulder van Pot Jonker Seunke Advocaten N.V in Haarlem gaan vanaf vrijdag 16 augustus 2013 om 17:00 uur diverse Macbooks, iMacs, iPhones, iPads, iPods, sleeves, cases, headphones, audioapparatuur, accessoires, etc onder de hamer in twee online veilingen op BVA Auctions.

In veilingen zijn vaak producten voor een leuke prijs op de kop te tikken. Gezien het hier echter een online veiling betreft, en Apple-producten erg populair zijn, is het niet te verwachten dat iPads met honderden euro’s korting weg gaan. Enkele tientjes voordeliger moet wel lukken, zeker bij accessoires.

iCentre werd in juni failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem. De keten verkeerde al enige tijd in financiële problemen. Enkele dagen na het faillietsement nam Dixons (BAS Group) een groot deel van de winkels over.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Da Vinci

  We zullen er vast geen iPhone scoren voor een prikkie!:(

 • Profielfoto
  MEEUW

  Curators zijn dieven. Hoge kosten berekenen en zichzelf als eerste uit betalen.
  Afstraffen die gasten! Max salaris vaststellen.

 • Profielfoto
  MvdM

  Om nou een iPad te kopen die onder de hamer is geweest…
  Ben wel benieuwd naar de veilingen, zal tegen die tijd eens kijken.

 • Profielfoto
  AppelNL

  Houd er rekening mee dat er bij BVA altijd nog veilingskosten (16%) overeenkomt, en daarna nog 21% BTW… Stel je bied 100 euro dan komt er eerst nog 16% (16 euro bij). Dat is dan 116 euro en dan nog 21% BTW (24,36 euro).. Dan betaal je uiteindelijk 140,36 euro.

 • Profielfoto
  knekkie

  Whaha daar gaat je voordeel na de extra kosten.

  Kan je er net zo goed een nieuw in de winkel kopen. tijdens een opruiming of een anti btw weekeind van de media markt heb je dan veel meer voordeel.

 • Profielfoto
  stel maar

  Er zullen dan ook wel onderdelen beschikbaar zijn, die normaal gesproken bijna niet te krijgen zijn. Heb ik toen ook gedaan met de Machouse in Woerden. Ze moeten dan alleen niet door die handelaartjes opgeslokt worden.
  Werkende Mac’s is meestal de moeite niet waard, soms gaan ze zelfs duurder weg dan nieuw in de winkel.

 • Profielfoto
  AppelNL

  Klopt, ik zie op bva vaak dingen die veeeeeeel te duur worden verkocht! En iCentre uitgeest zou de nieuwe lijn macbooks nog niet hebben. Ze gingen failliet voor de nieuwe kwamen. Dus niet spannend lijkt mij;)

 • Profielfoto
  LdeV

  Een simlockvrije iPhone zou wel leuk zijn..:)

 • Profielfoto
  Appellover

  Verwacht geen koopjes,de veilingkosten en btw doen schrikken,en garantie tot aan de deur van het veilinggebouw.Bieders maken elkaar gek.

 • Profielfoto
  IGBA

  Curators zijn dieven. Hoge kosten berekenen en zichzelf als eerste uit betalen.

  Daar zit wel iets in, maar in dit geval is het toch vooral de directie van het bedrijf zelf die miljoenen aan bonussen uit de kas heeft gegraaid.

 • Profielfoto
  Remko

  Toch jammer en vreemd.
  Het is jaren mijn lokale Apple dealer geweest.
  Ik ben ‘toen nog 1x in Casticum geweest en kort daarna zijn ze naar uitgeest verhuist. Jammer

 • Profielfoto
  Athens1

  Niets op de veiling aanschaffen! Die Meeuw mag ik wel. Curatoren …..tja…

 • Profielfoto
  Handigeharry

  @MEEUW.

  Dit is werkelijk één van de meest ondoordachte reacties ooit.

  De curator komt in dienst van de schuldeisers redden wat er te redden valt. Moet de curator (die hiermee dus zijn geld verdient) zijn salaris pas uit laten betalen als de schuldeisers hun geld hebben? Nee, uiteraard niet. Dan zouden er nu geen curatoren meer zijn: er is immers nooit genoeg om iedereen schadeloos te stellen en de curator gaat zijn werk niet doen als zijn salaris onzeker is.

  Zeer dom dus om curatoren erop aan te vallen dat ze zichzelf eerst betalen: lijkt me logisch.

  Curatoren werken verder waarschijnlijk harder dan jij, vandaar dat ze dus ook meer verdienen dan jij: ook weer onvolwassen om ze op dat punt aan te vallen….

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Normaal kan je op een veiling dingen met flinke korting kopen. Dus in principe moet dat hier ook kunnen. Omdat Apple producten erg

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Omdat Apple producten erg populair zijn, zullen er meer mensen bieden, wat de prijs kan opdrijven. Je zou wel erg dom zijn als je voor een paar tientjes voordeel per MacBook of iPhone iets op een veiling koopt.

 • Profielfoto
  brinkey

  Online veilingen zijn zo populair dat koopjes jagen er meestal niet inzit. Inderdaad betaal je soms meer op de veiling dan in de winkel.
  De enige keren dat ik mazzel heb gehad was bij samengestelde pakketjes van software, daar bleek nog wat meer bij te zitten dan verwacht.

  En inderdaad curatoren verdienen goed, maar hebben dan ook helaas in deze tijden een nuttige functie.

 • Profielfoto
  XBL

  Voor apparatuur niet echt de moeite. Zeker als de garantie beperkt wordt (in principe kan je nog wel via Apple de garantie regelen, maar ik weet niet welke datum zij als verkoopdatum gaan aanhouden).

  De rest van de boedel zal ook verkocht worden, dus ik verwacht ook nog de nodige tafeltjes e.d. Wellicht dat er nog wat hippe Apple logo’s oid verkocht gaan worden.

  @MEEUW:
  Vanwaar jouw haat tegen curatoren? Ik ben niet zo bekend met wat ze verdienen, maar het is nogal logisch dat ze eerst zichzelf uitbetalen. Voor zover ik weet worden ze door een rechtbank aangewezen, dus ik weet niet hoe het salaris vast gesteld wordt, maar het lijkt mij logisch dat de schuldeisers daar wel een zegje in mogen doen. Als dat laatste niet zo is, dan zouden ze dat wel moeten aanpassen.

 • Profielfoto
  defores

  Curator zal wellicht ook hogere lasten hebben, veel verdienen betekent niet altijd je veel overhoud. Daarbij zullen ze wellicht ook continue moeten blijven scholen en dat kost ook een hoop centen.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Misschien handiger om eerst te verdiepen voor men wat zeg.
  Daar laat ik het dan ook bij.

  @Xbl een curator verdien minimaal tegen de 200 euro per uur.

  @Handigeharry hahaha speciaal aangemeld om je eigen vak te verdedigen ;)….

 • Profielfoto
  brinkey

  Misschien wat beter onderbouwen voor iets te roepen. Daar laat ik het dan ook maar bij….

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Echt enorm jammer dat iCentre Uitgeest dicht is. Ben daar zeker 15 jaar klant geweest. Vroeger kende ik daar bijna iedereen. Altijd prima service. Blijft dom die zaak dicht te doen omdat er in deze regio geen enkele andere Apple dealer is.

 • Profielfoto
  pimoomen

  Waarom biedt men op veilingen niet gewoon vanaf 1 euro, met verhogingen van 2 euro ofzo… Ik snap niet dat de bedragen soms met honderden euros omhoog gaan, of dat het eerste bod 300 euro is, begin gewoon lekker laag, rond de 10 ofzo??

 • Profielfoto
  pimoomen

  En dit: Let op! Indien in de laatste vijf minuten voor het sluiten van een kavel nog een bod wordt uitgebracht dan wordt de openingstijd met vijf minuten verlengd.
  Dat is toch raar?

 • Profielfoto
  Jan Pikant

  Geen iPhones. Geen iPads. Geen Macbook / Macbook Air / Macbook Pro.

  Wel duizenden accessoires. Een een bergje iMac / Mac Mini.