Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 29 juli 2013

Bob Mansfield krijgt andere functie

Senior Vice President (SVP) Technologies Bob Mansfield, de gezelligste man uit het Apple-management die ons regelmatig in filmpjes laat zien hoe knap Apple-producten in elkaar zijn gezet, krijgt een andere functie. Hij treedt terug uit het dagelijks management maar blijft werken aan ‘speciale projecten onder Tim Cook’.

Niet lang voor het vertrek van SVP Retail John Brewett en SVP iOS Software Scott Forstall had Mansfield aangekondigd met pensioen te zullen gaan. De stoelendans die het gevolg was van het ontslag van beide heren, zorgde ervoor dat Mansfield nog voor twee jaar als SVP Technologies zou aanblijven. Naar verluidt was vooral de relatie tussen Forstall en Mansfield verziekt en zou het vertrek van Forstall Mansfield nieuwe zin hebben gegeven.

Mansfield zou aanblijven als SVP Technologies tot november 2014. Wat de reden is dat hij nu van functie wisselt blijft gissen. Z’n rol als mannetje voor ‘speciale projecten onder Tim Cook’ kan een truc zijn om toegezegde aandelen te kunnen verzilveren die in de toekomst ‘vesten’. Om deze reden bleef Forstall ook nog even aan als ‘adviseur van Tim Cook’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bob Mansfield krijgt andere functie
Sluiten