Bob Mansfield krijgt andere functie

Door: Jan David Hanrath - 9 reacties

Senior Vice President (SVP) Technologies Bob Mansfield, de gezelligste man uit het Apple-management die ons regelmatig in filmpjes laat zien hoe knap Apple-producten in elkaar zijn gezet, krijgt een andere functie. Hij treedt terug uit het dagelijks management maar blijft werken aan ‘speciale projecten onder Tim Cook’.

Niet lang voor het vertrek van SVP Retail John Brewett en SVP iOS Software Scott Forstall had Mansfield aangekondigd met pensioen te zullen gaan. De stoelendans die het gevolg was van het ontslag van beide heren, zorgde ervoor dat Mansfield nog voor twee jaar als SVP Technologies zou aanblijven. Naar verluidt was vooral de relatie tussen Forstall en Mansfield verziekt en zou het vertrek van Forstall Mansfield nieuwe zin hebben gegeven.

Mansfield zou aanblijven als SVP Technologies tot november 2014. Wat de reden is dat hij nu van functie wisselt blijft gissen. Z’n rol als mannetje voor ‘speciale projecten onder Tim Cook’ kan een truc zijn om toegezegde aandelen te kunnen verzilveren die in de toekomst ‘vesten’. Om deze reden bleef Forstall ook nog even aan als ‘adviseur van Tim Cook’.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Oke doei dan nieuws is altijd vertraagd tenzij je er zelf bij bent

 • Profielfoto
  knekkie

  Dat is gewoon politiek correct voor je bent ontslagen/hebt ontslag genomen en we houden het stil tot je wat anders hebt gevonden.

 • Profielfoto
  jesper211232

  Ik laat dan meer even weten dat ik het top vind wat jullie doen!:)
  Al het apple nieuws bij elkaar verzamelen, en vervolgens mooi publiceren.
  Het misschien nog het belangrijkste het is gratis!(y)

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Oke ja een beetje laat. Maar goed wat jullie doen ik ben er Echt heel blij mee wat jullie doen;)

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Ik begin nu pas het nieuws te lezen van vandaag en heb dit bericht nog niet elders gelezen. Dus niet zeuren. Als je het al hebt gelezen op een andere nieuwssite open je deze pagina toch gewoon niet?

 • Profielfoto
  Twitfix

  @DNibbeling(y)

 • Profielfoto
  Zakske

  Dat is gewoon politiek correct voor je bent ontslagen/hebt ontslag genomen en we houden het stil tot je wat anders hebt gevonden.

  Ik denk niet dat hij persé een nieuwe baan nodig heeft, vorig jaar verdiende hij $85,5 miljoen bij Apple.

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Dus iedereen die nog wat aandelen wil verzilveren en er uit gaat krijgt nu een speciale plek onder Tim veel zeggend als Gay CEO of the year

 • Profielfoto
  koen

  Zelfs het personeel wordt platter bij Apple.