Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 juli 2013

Vlaamse iPhone overleeft val uit luchtballon

Vandaag haalt de OMT-redactie een verfrissend komkommernieuwtje bij onze zuiderburen. In Gent kreeg een iPhone-bezitter achtereenvolgens de schrik van zijn leven, de slappe lach, een bezorgd gevoel en tot slot de verrassing. De ingrediënten voor dit verhaal: een luchtballon, een iPhone 4 en het dak van een pizzeria.

Samen met een stel collega’s uit Nederland maakte de 35-jarige Dieter afgelopen zaterdagavond een ballonvaart boven Gent. De pittoreske stad werd vanuit de lucht vastgelegd met Dieter’s iPhone 4, tot het toestel plotseling uit zijn handen glipte en bijna 600 meter naar beneden viel. Dieter en zijn collega’s moesten in eerste instantie hard lachen om deze onhandigheid, maar dat verstomde snel toen hij zich realiseerde dat 140 gram aan glas en staal van 600 meter hoogte hard kan aankomen op de grond. 

Na de landing van de ballon begon Dieter meteen met zoeken. Dat zijn actie het einde van zijn iPhone betekende was duidelijk, maar hij hoopte dat er verder geen slachtoffers gevallen waren. Tot zijn verbazing bleek de iPhone echter nog steeds een signaal uit te zenden. Daardoor kon het toestel via Find My iPhone gelokaliseerd worden… op het dak van een pizzeria in het centrum van Gent.

Met hulp van de lokale brandweer werden Dieter en zijn iPhone na een paar uur weer herenigd. Tot zijn stomme verbazing werkte het toestel niet alleen nog perfect, maar was het ook aan de buitenkant nog puntgaaf. Het scherm was niet gebroken en er was geen krasje op de iPhone te zien. Dit terwijl alleen de achterkant beschermd werd met een dun plastic hoesje.

Zo zie je maar, zelfs zonder hufterproof rubber heeft je iPhone nog overlevingskansen bij een flinke val.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vlaamse iPhone overleeft val uit luchtballon
Sluiten