Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 16 juli 2013
Leestijd: 1 minuut

‘Apple wil Kinect-maker kopen’

Volgens een lokale Israëlische krant is Apple in onderhandeling met PrimeSense, het bedrijf dat onder andere de techniek achter Kinect van Microsoft heeft ontwikkeld. Apple zou 213 miljoen Euro willen betalen voor de maker van 3D-sensoren. De twee bedrijven waren in 2010 al eens in onderhandeling.

Het Israëlische bedrijf maakt voornamelijk sensors (3D) objecten kunnen waarnemen en verwerken. Het bekendste voorbeeld is Kinect dat Microsoft in zijn Xbox gebruikt. De technologie van PrimeSense kan niet alleen mensen herkennen, maar kan ook precieze bewegingen registeren en 3D-objecten van ruimtes maken. De techniek zou bijvoorbeeld in een iPhone of TV toegepast kunnen worden. Er gaan al langer geruchten over een televisie van Apple.

Apple en PrimeSense onderhandelden in 2010 al over een samenwerking. De onderhandelingen mislukten destijds omdat Apple exclusiviteit en zwaar jurdische procedures wilde. Nu, drie jaar later, proberen de bedrijven het opnieuw. Het is mogelijk dat Apple niet wil onderhandelen over een samenwerking, maar PrimeSense simpelweg wil kopen, dat kost minder moeite. De twee bedrijven wilden niet reageren op de geruchten.

Zie jij een nuttige toepassing van deze technologie in een huidig of toekomstig Apple-apparaat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple wil Kinect-maker kopen’
Sluiten