Apple vindt interactief wachtsysteem voor telefoongesprekken uit

Door: Raymon Mens - 14 reacties

Je kent vast het zinnetje “er zijn nog drie wachtenden voor u” wel. Bij iedere helpdesk die je belt moet je vaak wel even wachten tot je iemand te spreken krijgt. Een iPhone bevat ook een functie om een gesprek in de wacht te zetten, handig als je tijdens een gesprek nog een telefoontje krijgt.

Een iPhone is dus eigenlijk een klein callcenter. Een nieuw patent wijst erop dat Apple ook een wachtsysteem heeft ontworpen. Het betreft een interactief wachtsysteem dat content kan laten zien aan degene die in de wacht staat. De gebruiker kiest zelf welke content hij met bellers wil delen. Dit kunnen foto’s, muziek, vooraf opgenomen berichten of je locatie zijn.
holdpatent
Het patent is vandaag door het US Pattent and Trademark Office openbaar gemaakt, maar al in het derde kwartaal van 2011 aangevraagd. Als uitvinders worden Donald Pitschel, Imran Chaudhri, Freddy Anzures en Marcel van Os vermeldt. Het is onzeker of het interactieve wachtmenu in iOS geïmplementeerd zal worden.

Via: PatentlyApple

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  wouters97

  geniaal !

 • Profielfoto
  Rickje

  Geniaal? Ik dacht meer aan ‘boeiuhh’. Ik wacht wel gewoon ff tot de ander beschikbaar is.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind niks zo irritant als wanneer je iemand aan het bellen bent, hij zegt “wacht even, ik krijg een ander gesprek” en jou in de wacht zet. Bij zo iemand krijg je ook geen in-gesprek toon als hij aan het bellen is, zodat je denkt dat hij niet te bereiken is. Daarom staat extra gespreksmogelijkheid bij mij altijd UIT. Alleen voor kleine bedrijven etc kan deze vinding handig zijn, anders alleen irritant.

 • Profielfoto
  nicj56

  Dit ziet er wel goed uit… Ben ook niet kapot in de wacht staan, maar toch.

 • Profielfoto
  1984

  fijn als je geen mensen meer wilt horen of zien

 • Profielfoto
  Qapla

  “Een iPhone is dus eigenlijk een klein callcenter”
  Right..

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik heb al een gelijkaardige functie in mijn iPhone 5? Als ik een tweede oproep krijg krijg ik de mogelijkheid om die persoon op ‘hold’ te zetten of meteen over te schakelen naar het nieuwe gesprek. Hoe komt het dat dit nu ‘nieuw’ is?

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  @Targaryen
  Lees het nou nog een keer, maar deze keer wel duidelijk.

  Ik weet het niet hoor. Beelden die je kan delen, alsof iedereen ff naar zijn of haar scherm gaat kijken als die op hold staat.
  Als dit echt komt, wordt het zeker weer een iPhone-exclusive-ding.

 • Profielfoto
  TRML

  Als iemand zijn gesprek met jou in hold zet voor een ander gesprek is dat erg onbeschoft vind ik. Hetzelfde als je op een feestje met iemand praat en een ander dringt zich ertussen en neemt het gesprek over. Je weet dan meteen met wat voor een persoon je te maken hebt.

  Ik pleit gewoon voor één gesprek en laat die ander dan maar lekker terug bellen.

 • Profielfoto
  H.deweg

  Stel je toch eens voor dat in de 5 minuten die je moet wachten er geen content is! Wat gebeurt er dan met je, aaah dan is je leven leeg en volstrekt zinloos.

 • Profielfoto
  MacTS

  Als iemand zijn gesprek met jou in hold zet voor een ander gesprek is dat erg onbeschoft vind ik.

  Ook onbeschoft: je staat in een winkel of hotel aan de balie. De telefoon gaat en de verkoper of receptionist(e) neemt zonder excuses aan te bieden het toestel op en gaat uitgebreid de beller te woord staan.

 • Profielfoto
  puccini

  Ik zie de nut helemaal niet van deze vinding, tenzij het voor de tel.providers is ontworpen nu kunnen de providers dubbel geld vangen voor het gesprek wat gaande is en degene die in de wacht staat.
  Als iemand in gesprek is hoor je dat vanzelf en kun je later gewoon terug bellen!

 • Profielfoto
  Aanrecht

  In Amerika is iemand in de wacht zetten heel erg normaal. Zelfs bij vrienden en/of familie. Aangezien Apple in eerste instantie voor Amerika ontwerpt is het dus niet vreemd dat zoiets bedacht wordt.

 • Profielfoto
  ORCA-group

  Dit is waarschijnlijk vooral op zakelijke gebruikers gericht. Wij zien veel klanten die thuiswerkers hebben en die moeten uiteraard ook van een wachtfunctie gebruik kunnen maken. Met dit patent kan Apple haar zakelijke gebruikers meer service bieden, en hun klanten beter op de hoogte houden.

  Gijs Weterings