Apple viert 1 miljard podcastabonnementen

Door: Koen van Tongeren - 4 reacties

Wie nog steeds denkt dat podcasting op z’n retour is zal zich toch eens achter de oren moeten krabben. Vandaag maakt Apple namelijk bekend het één-miljardste podcastabonnement te hebben geregistreerd.

Apple begon met het actief ondersteunen en promoten van podcasts in 2005. Op 28 juni van dat jaar kwam iTunes 4.9 met podcastondersteuning uit. Twee weken later startten we bij OMT (toen nog MacOSX.nl) met de One More Thing podcast. 8 jaar, 308 afleveringen en twee podcast awards later is de OMT podcast (waarschijnlijk) de langstlopende Nederlandstalige podcast in de iTunes Store.

Ondanks dit feit zijn we niet opgenomen in het lijstje ‘meest populaire Nederlandse podcasts allertijden en een collectie van nieuwe podcasts’ dat Apple voor de gelegenheid heeft opgesteld. Daar zijn, op een enkele uitzondering na, alleen bestaande radio- en tv-programma’s te vinden die ook als podcast worden aangeboden.

uitgelichte-podcasts

 

Op de OMT-redactie gaan wij ons verdriet verdrinken met een perenijsje om vervolgens onze ambities voor de toekomst bij te stellen. OMT Café wordt aan het publieke bestel gesleten en met OMT LIVE gaan we naar de commerciëlen. Zo zijn we bij het twee-miljardste podcastabonnement tenminste wél verzekerd van een plekje op Apple’s populariteitslijstje.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Naar de commerciëlen? Er komt toch een reclame in de podcast terecht he?

 • Profielfoto
  iPredict

  Ik hoop het beste voor jullie podcast. Ik heb er vaak van mogen genieten en de kwaliteit ervan overtreft veel andere podcasts (zoals de cultofmac podcast die als een doelloze theekrans klinkt)

 • Profielfoto
  Hydræ

  De Braziliaanse OMT Live. Het zijn net Jan David en Lucas:
  MacDrops

 • Profielfoto
  iGuy

  Niet getreurd, de 538 Dance Department podcast, die ooit ’s werelds populairste was (weet niet wat het nu is), staat er ook niet tussen:wink: