Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 23 juli 2013

Apple viert 1 miljard podcastabonnementen

Wie nog steeds denkt dat podcasting op z’n retour is zal zich toch eens achter de oren moeten krabben. Vandaag maakt Apple namelijk bekend het één-miljardste podcastabonnement te hebben geregistreerd.

Apple begon met het actief ondersteunen en promoten van podcasts in 2005. Op 28 juni van dat jaar kwam iTunes 4.9 met podcastondersteuning uit. Twee weken later startten we bij OMT (toen nog MacOSX.nl) met de One More Thing podcast. 8 jaar, 308 afleveringen en twee podcast awards later is de OMT podcast (waarschijnlijk) de langstlopende Nederlandstalige podcast in de iTunes Store.

Ondanks dit feit zijn we niet opgenomen in het lijstje ‘meest populaire Nederlandse podcasts allertijden en een collectie van nieuwe podcasts’ dat Apple voor de gelegenheid heeft opgesteld. Daar zijn, op een enkele uitzondering na, alleen bestaande radio- en tv-programma’s te vinden die ook als podcast worden aangeboden.

 

Op de OMT-redactie gaan wij ons verdriet verdrinken met een perenijsje om vervolgens onze ambities voor de toekomst bij te stellen. OMT Café wordt aan het publieke bestel gesleten en met OMT LIVE gaan we naar de commerciëlen. Zo zijn we bij het twee-miljardste podcastabonnement tenminste wél verzekerd van een plekje op Apple’s populariteitslijstje.

Reageer op artikel:
Apple viert 1 miljard podcastabonnementen
Sluiten