Apple Store app krijgt update, gratis content blijft uit

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Eerder deze week meldden wij dat de Apple Store-app naar verluidt een grote update met gratis content uit de iTunes, iBook en App Store zou krijgen. De update is gisteravond uitgebracht, maar niets wijst op de aanwezigheid van gratis content die gebruikers zou moeten verleiden om de app vaker te gebruiken.

De update is wat minder groot dan gedacht. Het uiterlijk van de app is, in tegenstelling tot eerder geruchten, ook onveranderd gebleven. Het is echter mogelijk dat Apple de gratis content nog niet geactiveerd heeft, de ‘uitgelicht’ sectie van de app kan door Apple zonder updates veranderd worden. Mogelijk is het een kwestie van een knop omzetten.

Tijdens een geheime bijeenkomst vorige maand wees Tim Cook medewerkers op een nieuwe strategie die erop is gericht om meer iPhones en iPads via Apple Stores te verkopen ipv via telefoonproviders. De Apple Store app zou een essentiële tool kunnen worden om dit voor elkaar te krijgen.

In Rusland lukt het Apple al om meer iDevices buiten de providers om te verkopen. Uit de kwartaalcijfers die gisteren bekend zijn gemaakt blijkt dat 80% van telefoons in Rusland via winkels i.p.v. via carriers verkocht worden. Apple heeft inmiddels een online store in Rusland en naar verluidt komt er nog dit jaar een fysieke store bij in het land.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Niels

  Is de app alleen beschikbaar in landen waar ook een fysieke Apple store is of ook in landen zonder zoals België ?

 • Profielfoto
  MickvJ

  Grappig dat wanneer die zogenaamde “grote veranderingen” uitblijven de geruchten even rechtgeluld worden: “het moet waarschijnlijk alleen nog geactiveerd worden”. Volgens mij neemt Apple ons gewoon in de maling door even snel een niks zeggende update uit te brengen…:lol:

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik kan het niet onderzoeken omdat ik geen Belgische Apple ID heb. Je kan in de App Store zoeken naar ‘Apple Store’ (zo heet de app) en als je die niet kan viden is die er niet voor landen zonder fysieke Apple Store.

 • Profielfoto
  Thibaut DK

  Het klopt, ikzelf kom uit België en met mijn Belgische account kan ik de app niet vinden :/

 • Profielfoto
  iSponge

  Neem aan dat je dan bij de Apple store ook abonnementen kan afsluiten/verlengen van elke provider? Of verkopen ze alleen simlock vrije iPhones?
  Bij bv. een Phonehouse krijg je korting op een nieuw toestel als je je abonnement weer voor 2 jaar verlengt, als Apple dit ook doet wil ik best naar een Apple store voor een nieuwe iPhone anders blijf ik wel bij m’n lokale telefoonwinkel…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  In de Apple Store kan je ook abonnementen afsluiten en verlengen.

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Was het niet zo dat Russische providers worden tegengewerkt en geen iPhones meer mogen verkopen? Dan lukt het al snel om meer iDevices buiten de providers om te verkopen.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Toch vind ik het niet des Apple om gratis content weg te geven. Waar komt dat gerucht eigelijk vandaan?

 • Profielfoto
  WpV

  In Rusland verkoopt nog slechts 1 carrier de iPhone dus dit soort cijfers zeggen helemaal 0,0