‘Apple registreert merknaam iWatch’

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Volgens Bloomberg heeft Apple de merknaam ‘iWatch’ vast laten leggen in Japan. Het persbureau meldt dat Apple de aanvraag op 3 juni heeft ingediend. De aanvraag is vorige week openbaar gemaakt. De aanvraag is in Japan gedaan, het is niet bekend of de iPhone-maker het merk ook in andere landen wil registreren.

In Europa gaat het lastig worden om de merknaam ‘iWatch’ te registreren. De Italiaanse┬ájuwelenmaker┬áGrimoldi heeft het merk al sinds 2008 in handen. Ook de Vlaamse Media Maatschappij heeft het merk ook in 2006 geregistreerd en voert momenteel actief oppositie tegen gebruik van het merk iWatch door andere bedrijven. De registratie wordt gezien als bewijs dat Apple bezig is met een slim horloge.

Merken kunnen prima naast elkaar bestaan, zolang ze maar niet in dezelfde categorie vallen. Zo is Ajax een schoonmaakmiddel, maar ook een voetbalclub uit Amsterdam. De Vlaamse Media Maatschappij heeft het merk geregistreerd voor een video on demand-dienst. Als Apple het iWatch-merk in Europa wil gaan gebruiken, zal dit overgenomen moeten worden van de Italiaanse juwelenmaker, die dit merk momenteel niet actief lijkt te gebruiken.

Volgens Bloomberg heeft Apple momenteel zo’n 100 ontwerpers aan het slimme horloge werken. Eerdere geruchten spreken van een lancering in 2014, terwijl Bloomberg verwacht dat Apple haar slimme draagbare gadget nog dit jaar op de markt brengt. Sony heeft inmiddels een Android-smartwatch op de markt gebracht. Ook Foxconn zou bezig zijn met een slim polsbandje.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Het begint in ieder geval in de buurt te komen

 • Profielfoto
  s17574

  Hoelang van tevoren heeft Apple de merknaam van de iPhone en de iPad vast gelegd? misschien kunnen we daar iets uit opmaken.

 • Profielfoto
  Hydr├Ž

  De Pebble schijnt het ook lekker te doen, dus wie weet. Zeg nou zelf wie wil er niet met een kekke Apple watch rondlopen?

 • Profielfoto
  NeXT

  Je gaat je bijna afvragen wat dan het bestaansrecht van de iPod nano moet zijn naast een iWatch? En belangrijker nog, waarom zou er een bandje aan moeten zitten? Wie weet is het net zo praktisch als hanger, dashboard button voor in de auto of als sensor in alle denkbare hardware die je wilt verbinden aan je iOS device.

  Een iWatch vind ik toch eerder een of ander ding uit een oude science fiction film. Niet doordacht en veel te veel afgeleid van het huidig product en functionaliteit. Wanneer ze het in de markt zetten als remote of controller zijn er veel meer toepassingen denkbaar en een breder publiek bereikbaar. Een horloge zal (net als een bril) altijd een fashion statement zijn. Iets dat je dus niet wilt koppelen aan functionaliteit en techniek.

 • Profielfoto
  MacTS

  ‘De registratie wordt gezien als bewijs dat Apple bezig is met een slim horloge.’

  Hoeft niet natuurlijk. Apple kan dit ook doen om iedereen om de tuin te leiden. Ze schijnen in het verleden wel vaker namen te hebben geregistreerd zonder een bijbehorend product op de markt te brengen.

  Persoonlijk geloof ik niet dat Apple met een iWatch bezig is. In het verleden werden steeds apparaten ge├»ntroduceerd die qua vorm, functie of bediening nieuw of ‘revolutionair’ waren: iPod, iPhone, iPad. Nu zovelen al met een slim horloge bezig zijn kan ik mij dit niet meer voorstellen.

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Doe mij die maar

 • Profielfoto
  1984

  \’De registratie wordt gezien als bewijs dat Apple bezig is met een slim horloge.\’ .

  SmartWatch 2
  De tweede versie gebruikt NFC voor de verbinding met de smartphone. Verder zal Sony 200 apps bijleveren om de interactie tussen horloge en smartphone op maat aan te passen. Zonder verbinding met de smartphone fungeert de SmartWatch 2 als een gewoon digitaal horloge. Onder meer Google, Apple, Samsung en Microsoft zouden ook werken aan smart watches.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Ben wel benieuwd welke innovaties ze mee brengen. Het bekijken van je berichten op je pols is leuk, maar het moet toch wel wat meer kunnen. Het liefst zie ik de iWatch als companion voor al mijn andere Apple devices. Bijvoorbeeld als ik niet minder dan 10 meter van ze vandaan ben ze niet werken.
  Daarnaast is het belangrijk voor Apple om dingen uit iTunes te verkopen, dus het zal iets met muziek, films en/of apps moeten doen.

 • Profielfoto
  steveb

  voor zover ik al gehoord heb heeft apple al een bod gedaan op de merknaam iwatch bij de Vlaamse Media maatschappij
  verder zegt de verspreider van dit gerucht dat het bod reeds aanvaard en uitbetaald werd door apple aan de VMM

 • Profielfoto
  Bianco

  Het zo maar zo ook kunnen gaan om een Apple televisie. Waarbij watch niet gebruikt wordt als zelfstandig naamwoord, maar als werkwoord.