Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 juli 2013

Apple neemt OV-app HopStop over

Apple heeft OV-app HopStop overgenomen. De dienst is vergelijkbaar met het in Nederland bekende 9292 OV, maar werkt wereldwijd. Het is de tweede overname binnen 24 uur. Gisteren nam Apple locatiedienst Locationary over. Tim Cook en zijn kornuiten zijn duidelijk kooplustig.

Apple bevestigde de overname tegenover AllThingsD. Door de overname krijgt Apple een dienst in handen die gespecialiseerd is in routeplanning voor OV, fiets, taxi en de benenwagen. Precies wat nog ontbrak in Apple Maps. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat de functies en technologie van HopStop geïntegreerd zullen worden in Apple Maps.

HopStop werkt ook met OV in Nederland.

HopStop is opgericht in 2005 en heeft apps voor iOS en Android. De apps bevatten crowdsourcing features, gebruikers kunnen zelf aangeven of er problemen met een bepaalde OV-lijn zijn. Momenteel kent de dienst ongeveer 2 miljoen maandelijkse gebruikers.

In de VS, Canada, Frankrijk, UK, Rusland en Nieuw-Zeeland is het ook mogelijk om taxiritten met HopStop te plannen. Gebruikers kunnen via de app meteen de kosten van de rit zien. Apple heeft zowel de technologie als het personeel overgenomen. Over het overnamebedrag wilde de iPhone-maker niets kwijt.

Reageer op artikel:
Apple neemt OV-app HopStop over
Sluiten