Apple neemt OV-app HopStop over

9 reacties

Apple heeft OV-app HopStop overgenomen. De dienst is vergelijkbaar met het in Nederland bekende 9292 OV, maar werkt wereldwijd. Het is de tweede overname binnen 24 uur. Gisteren nam Apple locatiedienst Locationary over. Tim Cook en zijn kornuiten zijn duidelijk kooplustig.

Apple bevestigde de overname tegenover AllThingsD. Door de overname krijgt Apple een dienst in handen die gespecialiseerd is in routeplanning voor OV, fiets, taxi en de benenwagen. Precies wat nog ontbrak in Apple Maps. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat de functies en technologie van HopStop geïntegreerd zullen worden in Apple Maps.

HopStop werkt ook met OV in Nederland.
HopStop werkt ook met OV in Nederland.

HopStop is opgericht in 2005 en heeft apps voor iOS en Android. De apps bevatten crowdsourcing features, gebruikers kunnen zelf aangeven of er problemen met een bepaalde OV-lijn zijn. Momenteel kent de dienst ongeveer 2 miljoen maandelijkse gebruikers.

In de VS, Canada, Frankrijk, UK, Rusland en Nieuw-Zeeland is het ook mogelijk om taxiritten met HopStop te plannen. Gebruikers kunnen via de app meteen de kosten van de rit zien. Apple heeft zowel de technologie als het personeel overgenomen. Over het overnamebedrag wilde de iPhone-maker niets kwijt.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  essiw

  Leuk dat het wereldwijd is, maar hoe zit het met nederland, is HopStop vergelijkbaar met 9292 of gewoon veel slechter?

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Dit is goed nieuws! Apple is dus echt heel erg bezig met hun eigen kaartendienst.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik heb de app wel eens getest, maar ik zag vooral veel potentie voor de VS en Canada… in Nederland werkt het nog niet goed genoeg, zeker niet wanneer je het vergelijkt met apps als Trein en 9292OV.

 • Profielfoto
  koen

  Grappig, de HopStop website maakt gebruik van Bing kaarten.

 • Profielfoto
  essiw

  ^ugh, niet nog meer Bing… apple please… gebruik weer google’s zoekmachine…

 • Profielfoto
  MikeG

  Nee ze gaan meer voor hun zelf veder denk na navigatie bedrijf, en een ov bedrijf ze gaan hun eigen map verbeteren zonder afhankelijk te zijn van anderen. Is verschijnen leuk voor nieuwe diensten wat ze willen op zetten zoals met je mobile pinnen en andere dingen ze doen het niet zo maar.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Euh… wat zeg je ?

 • Profielfoto
  janau

  Zeker door Google vertaald.:-)

 • Profielfoto
  Simon90

  Zouden de jongens van 9292 hier een beetje zenuwachtig van worden?