Nieuwe Apple Maps-vernuftigheden in iOS 7

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Ondanks een valse start, is Apple nog steeds hard bezig om zijn eigen kaartendienst, Apple Maps, te verbeteren. In iOS 7 zijn enkele vernuftigheden aan de kaartendienst toegevoegd. Zo is het mogelijk om de app fullscreen te gebruiken en is er een nachtmodus die voor meer comfort tijdens navigeren in het donker moet zorgen.

De nachtmodus is niet via een menu in te schakelen, maar wordt automatisch ingeschakeld wanneer de gebruiker in het donker navigeert. Fullscreen modus is zo fullscreen als fullscreen maar kan zijn, zelfs de tijd, provider en ontvangst-aanduidingen bovenaan verdwijnen geheel.

De fullscreen-modus van Apple Maps.
De fullscreen-modus van Apple Maps.

In de nachtmodus worden de witte kleuren op de kaart vervangen door donkere, mattere kleuren. Deze functie is al enige tijd aanwezig in navigatiesystemen in auto’s. Vaak moet deze echter handmatig ingeschakeld worden. Apple Maps meet met de lichtsensor in de iPhone of nachtmodus ingeschakeld moet worden.

Dagmodus (links) en nachtmodus (rechts).
Dagmodus (links) en nachtmodus (rechts).

Naast de verbeteringen aan Apple Maps in iOS 7, brengt Apple zijn maps-applicatie ook naar de Mac. In OS X 10.9 Mavericks is Apple Maps ook als applicatie beschikbaar. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om snel een route op de Mac te plannen en deze naar de iPhone te sturen voor onderweg.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  vaalApple

  Mooi zo !!!

 • Profielfoto
  mymac

  Kleine moeite om er dan een optie aan toe te voegen om het ook handmatig in te kunnen stellen… Soms wil je nou eenmaal net de andere modus.

 • Profielfoto
  iPredict

  Opzich fraaie toevoegingen. Veel gelezen over iOS7 tot nu toe, maar deze verbeteringen aan maps zijn me compleet ontgaan..

 • Profielfoto
  catvlek2

  Jullie vergeten nog 2 functies!

  Tijdens het inzoomen in de app zie je nu links bovenin een balkje met de schaal van de kaart, en rechts bovenin zie je een klein kompasje!

 • Profielfoto
  mslik

  Wat een onzin dat je in de auto de na nachtstand handmatig moet aanzetten. Alle ingebouwde systemen zijn geschakeld aan je verlichting en gaan op nachtmodus als je verlichting aanzet en hij weinig lumen meet. En de Tom Toms van deze wereld gaan of op een sensor of via de tijd op nachtstand. Klinkt wel heel erg als een Amerikaans verkoop praatje dit. Voor de rest top dat het er in zit.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Allemaal mooi, maar de beste optie die aan iOS7 toegevoegd zou kunnen worden, is de mogelijkheid om Google Maps als default kaarten-app in te kunnen stellen.

 • Profielfoto
  TKroon

  @OMT
  Wat leuk te vermelden is, is dat in het notification center je vaste ritten weer worden gegeven. Als ik ’s morgens kijk, staat er dat het in het huidige verkeer 32 minuten duurt om op mijn werk te komen. Als ik ’s avonds de deur uit ga, staat er dat het me 14 minuten zal kosten om thuis te komen. Als ik er dan op klik, wordt Apple Maps gestart en de route getoond. Very nice:)

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  @Catvlek Het kleine kompasje zie ik op mijn iPad met iOS 6 ook al, de schaal niet.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Het enige puntje van kritiek is de slecht verstaanbare Nederlandse stem in de huidige Maps. Ik hoop dat ze dit verbeteren.

 • Profielfoto
  appelsenperen

  @katvlek2

  en rechts bovenin zie je een klein kompasje!

  Dat is al zo in iOS 6

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Als ze nou eens die krankzinnig slechte stembegeleiding in het Nederlands eens verbeteren …

 • Profielfoto
  wimbers

  Die krankzinnig slechte stembegeleiding zit ook in een Audi van 60.000€ dus dat valt in een iPhone dan nog mee.

 • Profielfoto
  maconly

  wat is de nieuwswaarde ?