Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juli 2013
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Apple Maps-vernuftigheden in iOS 7

Ondanks een valse start, is Apple nog steeds hard bezig om zijn eigen kaartendienst, Apple Maps, te verbeteren. In iOS 7 zijn enkele vernuftigheden aan de kaartendienst toegevoegd. Zo is het mogelijk om de app fullscreen te gebruiken en is er een nachtmodus die voor meer comfort tijdens navigeren in het donker moet zorgen.

De nachtmodus is niet via een menu in te schakelen, maar wordt automatisch ingeschakeld wanneer de gebruiker in het donker navigeert. Fullscreen modus is zo fullscreen als fullscreen maar kan zijn, zelfs de tijd, provider en ontvangst-aanduidingen bovenaan verdwijnen geheel.

De fullscreen-modus van Apple Maps.

In de nachtmodus worden de witte kleuren op de kaart vervangen door donkere, mattere kleuren. Deze functie is al enige tijd aanwezig in navigatiesystemen in auto’s. Vaak moet deze echter handmatig ingeschakeld worden. Apple Maps meet met de lichtsensor in de iPhone of nachtmodus ingeschakeld moet worden.

Dagmodus (links) en nachtmodus (rechts).

Naast de verbeteringen aan Apple Maps in iOS 7, brengt Apple zijn maps-applicatie ook naar de Mac. In OS X 10.9 Mavericks is Apple Maps ook als applicatie beschikbaar. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om snel een route op de Mac te plannen en deze naar de iPhone te sturen voor onderweg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuwe Apple Maps-vernuftigheden in iOS 7
Sluiten