Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juli 2013

Apple koopt zichzelf in grootste overname ooit

Er is werderom overnamenieuws. Dit keer heeft Apple geen OV-app of locatiedienst overgenomen, maar zichzelf teruggekocht. Het bedrijf uit Cupertino heeft 16 miljard dollar uitgegeven aan het terugkopen van 36 miljoen aandelen. Met dit geld had Apple concurrenten Nokia en BlackBerry drie keer kunnen kopen.

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van 2013 kondigde Apple het omvangrijke terugkoopprogramma aan. Volgens berekeningen van Fortune heeft Apple nu 4 miljard dollar uit zijn eigen cashreserves aangeboord en nog eens 12 miljard dollar in uitgegeven obligaties.

De recente koersdaling van het aandeel AAPL komt het bedrijf uit Cupertino goed uit. De aandelen konden voor gemiddeld $444 per aandeel teruggekocht worden. In september van vorig jaar stond het aandeel Apple nog boven de $700, aandelen terugkopen zou dan aanzienlijk duurder zijn.

De koers van het aandeel AAPL over het afgelopen jaar.

Door het terugkopen en van de markt laten verdwijnen van aandelen zijn er minder aandelen AAPL in omloop, hierdoor krijgt Apple minder aandeelhouders waar naar geluisterd hoeft te worden. Op deze manier kan het bedrijf meer een eigen koers varen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple koopt zichzelf in grootste overname ooit
Sluiten