Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 juli 2013

Apple koopt startup Locationary

Zojuist is via AllThingsD bekend geworden dat Apple locatiedienst Locationary heeft gekocht. De startup uit Canada verwerkt, valideert en schoont informatie in locatiediensten. Het doel van de overname is overduidelijk; Apple Maps verbeteren. Zowel het personeel als de software worden overgenomen.

Een woordvoerder van Apple bevestigde de overname, er is geen overnamebedrag bekendgemaakt. De woordvoerder wilde slechts kwijt dat Apple af en toe kleinere techbedrijven overneemt en dat er niet gesproken wordt over de doelstellingen en plannen.

Een schematische weergave van de technologie van Locationary.

Locationary richt zich vooral op het managen van bedrijfsinformatie in locatiediensten. Hierbij kan worden gedacht aan winkels, kantoren en andere points of interest. Apple Maps legt het op laatstgenoemde gebied nog af tegen bijvoorbeeld Google Maps, het is duidelijk dat Apple hard werkt om hier verandering in te brengen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple koopt startup Locationary
Sluiten