Apple koopt startup Locationary

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Zojuist is via AllThingsD bekend geworden dat Apple locatiedienst Locationary heeft gekocht. De startup uit Canada verwerkt, valideert en schoont informatie in locatiediensten. Het doel van de overname is overduidelijk; Apple Maps verbeteren. Zowel het personeel als de software worden overgenomen.

Een woordvoerder van Apple bevestigde de overname, er is geen overnamebedrag bekendgemaakt. De woordvoerder wilde slechts kwijt dat Apple af en toe kleinere techbedrijven overneemt en dat er niet gesproken wordt over de doelstellingen en plannen.

Een schematische weergave van de technologie van Locationary.
Een schematische weergave van de technologie van Locationary.

Locationary richt zich vooral op het managen van bedrijfsinformatie in locatiediensten. Hierbij kan worden gedacht aan winkels, kantoren en andere points of interest. Apple Maps legt het op laatstgenoemde gebied nog af tegen bijvoorbeeld Google Maps, het is duidelijk dat Apple hard werkt om hier verandering in te brengen.

 

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Apple Focus

  Zal zeker niet goedkoop geweest zijn. Vooral omdat ze ook het personeel hebben overgenomen.

 • Profielfoto
  bartvdv

  De prijs van een bedrijf wordt uitgemaakt door o.m. de boekhoudkundige waarde en ongetwijfeld nog wat meer. Niet aan de hand van het aantal personeelsleden.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Ik denk dat je duurder uit komt met personeels leden dan als je ze naar huis stuurd.

 • Profielfoto
  suspie

  Wat je wilt hebben zijn juist personeelsleden die hebben bewezen talent te hebben. De technologie kan je licensen of opnieuw uitvinden.

 • Profielfoto
  knekkie

  De startup uit Canada verwerkt, valideert en schoont informatie in locatiediensten.

  Kan iemand een voorbeeld geven? Ik kan mij niet goed voorstellen wat Apple Maps straks meer kan of anders kan of beter doet als de Locationary functies straks zijn geïntegreerd.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Het is een uit de markt halen van wat mogelijk een concurrent kan worden of door een concurrent van Apple kan worden opgekocht. Ik heb ooit nog voor een bedrijf gewerkt dat de markt zo goed in het oog hield dat het kleine bedrijfjes die zouden kunnen uitgroeien tot een concurrent opkocht om toch maar de markt voor zichzelf te kunnen houden. Een tactiek die werkt als je maar genoeg cash op zakt hebt.

 • Profielfoto
  Bianco

  Dat je duurder uit bent met het personeel naar huis sturen, kan in Nederland zo zijn, omdat we hier een KantonRechtersformule hanteren die de nodige centen kan kosten. In Amerika en volgens mij ook Canada kun je ’s middags bij de baas geroepen worden en sta je aan het eind van de dag buiten met je kartonnen doos met persoonlijke spullen.Voor zover ik weet is de betaling dan max 2 weken salaris.