Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 juli 2013

Apple gaat voor groen, groener, groenst

We slaan steeds meer data op in iCloud, al die data wordt in de datacenters van Apple gehost. Voor een nieuw te bouwen datacenter in de stad Reno in Nevada, Verenigde Staten, plant Apple een groot zonnecellenpark. Groen, groener, groenst lijkt de doelstelling van de iPhone-maker.

Gisteren bevestigde Apple tegenover WSJ dat het nieuwe datacenter in Nevada van stroom voorzien zal worden door een zonnecellenpark van 56 hectare. De 43,5 miljoen kilowattuur stroom die opgewekt zal worden is teveel voor het datacenter alleen, daarom wordt samengewerkt met het lokale energiebedrijf. Op deze manier kan de overbodige stroom lokaal benut worden.

Render van het toekomstige zonnecellenpark.

Apple heeft niet vermeld hoeveel er geïnvesteerd zal worden in de solar farm in Nevada. Een vergelijkbaar project in North Carolina had een kostenplaatje van ongeveer één miljard dollar. Greenpeace laat weten blij te zijn met het feit dat Apple zich aan zijn belofte om volledig over te gaan op groene energie houdt. Eerder vorig jaar had de milieuorganisatie forse kritiek op Apple.

Apple beschikt, zodra het datacenter in Reno operationele is, over drie datacenters op strategische punten in de VS. Wij vragen ons af of het daarna niet eens tijd is voor een Europees datacenter. Europa is een grote markt voor Apple, het bedrijf heeft genoeg cash opgeslagen in Europese landen om wel tien datacenters te bouwen en iCloud zou er voor Europeanen sneller door gaan werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple gaat voor groen, groener, groenst
Sluiten