Apple en Samsung waren dicht bij akkoord

Door: Raymon Mens - 4 reacties

De voortdurende patentstrijd tussen Apple en Samsung zal je niet ontgaan zijn. Ondanks dat het lijkt alsof de bedrijven elkaar voortdurend aanklagen, hebben de twee veel onderhandelingen gevoerd en was er zelfs zicht op een akkoord. Dit meldt WSJ aan de hand van publieke documenten uit de rechtszaak tussen de twee fabrikanten.

De onderhandelingen zouden begonnen zijn nadat Samsung vorig jaar schuldig werd bevonden aan een reeks inbreuken op Apple-patenten en het kopiëren van het uiterlijk van de iPhone. Na een maand of 7 onderhandelen, was er in februari van dit jaar zicht op een akkoord. Het is onduidelijk waarom de onderhandelingen stuk zijn gelopen.

Samsung werd in de zomer van 2012 schuldig bevonden aan het kopiëren van het uiterlijk van de van iPhone
Samsung werd in de zomer van 2012 schuldig bevonden aan het kopiëren van de van iPhone.

Uit de documenten blijkt dat Apple een aanbod aan Samsung heeft gedaan. Het Koreaanse bedrijf zou de geschonden patenten af kunnen kopen voor $30 per telefoon en $40 per tablet. Samsung zag een zogenaamde ‘cross patent deal’ meer zitten. Bij zo’n deal worden alle lopende conflicten geseponeerd en kunnen de bedrijven gebruik maken van elkaars patenten.

Apple en Samsung hebben een ingewikkelde relatie. De twee techgiganten bestijden elkaar voortdurend in diverse rechtszaken, maar hebben ook een relatie als leverancier en klant. In veel Apple-producten zitten chips of schermen van Samsung. Apple is voortdurend bezig met minder afhankelijk van Samsung zijn, maar Tim Cook ziet ook wel iets in vriendjes blijven met Samsung.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  marco.nl

  Pfff vermoeiend gezeik van alle beid.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  dit stopt nooit -.-

 • Profielfoto
  nicj56

  Dit is nooit stoppende wedstrijd en nog iets op het plaatje is geen iPhone 4 maar een iPhone 3G of 3GS.

 • Profielfoto
  adsum

  Lijkt wel een ècht huwelijk…