Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juli 2013

Apple brengt Logic Pro X uit

Apple heeft Logic Pro X onthuld, een langverwachte update. Sinds 2009 waren er geen noemenswaardige updates voor Apple’s professionele audio-app. De vandaag vrijgegeven opvolger van Logic Pro 9 heeft een nieuwe interface, nieuwe creatieve mogelijkheden en een grotere verzameling instrumenten en effecten.

Nieuw in Logic Pro X zijn Drummer, een virtuele sessiedrummer die automatisch meespeelt met je nummer en daarbij een grote variëteit aan drumstijlen en -technieken aan de dag legt, en Flex Pitch, een geïntegreerde pitch-editingvoorziening voor geluidsopnamen. Apple heeft daarnaast Logic Remote geïntroduceerd, hiermee kan Logic Pro X vanaf een iPad aangestuurd worden. De nieuwe interface doet aan Final Cut Pro X denken.

De interface van Logic Pro X. (klik voor groter)

Alle functies en mogelijkheden uit Logic Pro 9 zijn behouden gebleven. De nieuwe interface stroomlijnt vooral veel functies en is gericht op gebruiksgemak. Een noemenswaardige functie is de mogelijkheid om instrumenten tijdelijk te groeperen in één track, bijvoorbeeld een track met alle gitaren. Op deze manier blijft het overzicht ook bij gecompliceerde tracks die normaal niet op het scherm zouden passen behouden.

iPad-bediening
Samen met Logic Pro X is Logic Remote uitgebracht, een gratis download in de App Store. Deze app maakt het bedienen van Logic met een iPad mogelijk. Op die manier wordt een iPad een keyboard, drumpad, gitaar, mengpaneel of transportregelaar.

MainStage 3
Naast een nieuwe Logic-versie, is ook MainStage vernieuwd, de live performance-app gaat van versie 2 naar versie 3. MainStage 3 heeft een nieuwe gebruikersinterface en is compatibel met de nieuwe Logic Pro X-plugins, Patches en Smart Controls.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Logic Pro X en MainStage 3 zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de Mac App Store voor respectievelijk € 180 incl. btw (€ 146,34 excl. btw) en € 27 incl. btw (€ 21,95 excl. btw). Logic Remote kan vanaf vandaag gratis worden gedownload in de iOS App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple brengt Logic Pro X uit
Sluiten