Apple ‘brand of the year’ in 3 categorieën

Door: Jan David Hanrath - 24 reacties

Wat gebeurt er als onderzoeksbureau Harris Interactive 38.500 Amerikaanse consumenten ondervraagt over meer dan 1.500 merken verdeeld over 155 categorieën? Dan wint Apple alle productcategorieën die ze tot hun pijlers rekenen: Computers, mobiele telefoons en tablets.

Apple staat namelijk op nummer 1 in de 2013 Computer Brand of the Year-lijst, gevolgd door HP, Dell en Sony. Apple staat met de iPad op nummer 1 in de 2013 Tablet Brand of the Year-lijst, gevolgd door de Kindle Fire, Google Nexus, Samsung Galaxy en HP Slate én Apple’s iPhone staat op nummer 1 in de 2013 Mobile Phone Brand of the Year-lijst, gevolgd door HTC, Samsung en LG.

De merken genoemd hierboven scoren hoger dan gemiddeld in elke categorie. Bij de tablets is het wat dat betreft opvallend dat de Surface van Microsoft en de Playbook van Blackberry klaarblijkelijk onder het gemiddelde scoren en daardoor niet voorkomen in de lijst. Voor de mobiele telefoon-categorie geldt hetzelfde voor Blackberry en Nokia: hun uiterste houdbaarheidsdatum van die merken lijkt verstreken.

Apple wint de computer- en mobiele telefooncategorie voor het tweede jaar op rij. Het publiek wordt in de poll gevraagd om de merken te beoordelen op vertrouwdheid, kwaliteit, aankoopoverwegingen, emotie, passendheid, vertrouwen, prestaties, energie, alomtegenwoordigheid, toekomstbestendigheid, leiderschap en populariteit.

 

 

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Een mooie prestatie vooral als je denkt dat het Amerikanen waren die hierover stemden.
  Overigens heb ik nog steeds volle hoop dat Nokia weer merk Nr. 2 wordt!

 • Profielfoto
  koen

  Broeva! Haro!

 • Profielfoto
  Emielgroendijk

  @jeroen3007, op zich doet Apple het beter in Amerika dan in Europa.

 • Profielfoto
  McNismo

  Ik had niets anders verwacht.
  Echt TOP!

 • Profielfoto
  Hydræ

  Taart!!:grin:

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Erg blij dat ik dit ook weer weet. We kunnen het weekend in.

 • Profielfoto
  The Redesigner

  HP, Sony, Dell, Acer, en Apple verdienen dit allemaal niet.

 • Profielfoto
  McNismo

  En waarom dan niet?

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  Champagne dan maar!;-)

 • Profielfoto
  The Redesigner

  En waarom dan niet?

  Omdat het allemaal “recept” bedrijven zijn. Apple als voorbeeld, doet net of ze bijv. chocolade taart hebben uitgevonden, terwijl taart en chocolade al lang bestaan. Het enige wat ze zelf toevoegen is misschien wat extra suiker en een lekkere romige smaak, iedereen wordt er helemaal wild van, en boem ze hebben een product wat al bestaat maar toch zeggen ze, als ze ieder jaar met het zelfe sprookje als Jobs/Cook het podium van de WWDC opkomen gelopen: wij hebben het uitgevonden bla bla bla…
  Dat is niet waar. En daar erger ik me kapot aan. Ze nemen dus al een recept wat al lang bestaat, voegen er wat kleine dingen aan toe en claimen het als dat van hun eigen.
  Laten we maar beter zeggen, een klein bedrijf ontwikkeld een tablet met ronde hoeken, en misschien een knop aan de voorkant, dan pats bem boem rechtzaak gestart door Apple Inc. “want je steelt ons product.”
  “Edelachtbare, zoals u ziet heeft bedrijf X onze iPad duidelijk gekopieerd want hun tablet heeft ook ronde hoeken.”
  Terwijl “dat product” ( de tablet in zijn algemeen) al zo veel langer bestaat.

  Ik herinner me nog dat meneer Tim Cook, pas geleden nog iets zei zoals : “Moeten wij alles maar uitvinden en het goed vinden dat andere het van ons stelen?”
  Is die vent gestoord? Zegt hij nu dat Apple alles heeft uitgevonden? Dat Apple de tablet heeft uitgevonden, de smartphone etc? Nee, daar is genoeg tegen bewijs voor.

  Ik hou van techniek, en heb zelf enkele Apple producten zoals een iPad, iPhone en een iMac, maar het arrogante gedrag van Apple van de laatste paar jaar zit me nu echt tot me strot. Ik ben nooit echt een die hard Apple fan geweest. Ben ook zeker geen Steve Jobs fan aangezien IK na het lezen van zijn biografie van Isaac Walter, het maar een nare, onsympathieke man vind. Wozniak was het echte genie achter het oude Apple Computer.

  Bij Dell en Acer kun je ook zo’n soort verhaal maken, zei gebruiken ook “taart” en “chocolade” en voegen er wat aan toe, alleen slepen zij niemand voor de rechter en beweren zij niet dat zij alles hebben uitgevonden.

  Ik wil geen draadje starten.

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Steve is juist zo groot omdat hij terug kwam en Apple van de ondergang heeft gered de man met visie (aardig was hij zeer zeker niet)

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Steve is juist zo groot omdat hij terug kwam en Apple van de ondergang heeft gered de man met visie (aardig was hij zeer zeker niet)

  Dat is ook zo. En daarom respecteer ik de man zelf wel heel erg. Een groot miljoenen bedrijf starten in je eigen garage is onmogelijk, maar voor Steve Jobs niet. Ik ben dan geen al te grote fan van Jobs maar ik had hem toch nog liever gezien als CEO, want Tim Cook is echt slecht.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Aandoenlijk, dit jongens-die-net-schaamhaar-hebben-geleuter hierboven.

 • Profielfoto
  sciletto

  En waarom dan niet?

  Omdat het allemaal “recept” bedrijven zijn. Apple als voorbeeld, doet net of ze bijv. chocolade taart hebben uitgevonden, terwijl taart en chocolade al lang bestaan. Het enige wat ze zelf toevoegen is misschien wat extra suiker en een lekkere romige smaak, iedereen wordt er helemaal wild van, en boem ze hebben een product wat al bestaat maar toch zeggen ze, als ze ieder jaar met het zelfe sprookje als Jobs/Cook het podium van de WWDC opkomen gelopen: wij hebben het uitgevonden bla bla bla…
  Dat is niet waar. En daar erger ik me kapot aan. Ze nemen dus al een recept wat al lang bestaat, voegen er wat kleine dingen aan toe en claimen het als dat van hun eigen.
  Laten we maar beter zeggen, een klein bedrijf ontwikkeld een tablet met ronde hoeken, en misschien een knop aan de voorkant, dan pats bem boem rechtzaak gestart door Apple Inc. “want je steelt ons product.”
  “Edelachtbare, zoals u ziet heeft bedrijf X onze iPad duidelijk gekopieerd want hun tablet heeft ook ronde hoeken.”
  Terwijl “dat product” ( de tablet in zijn algemeen) al zo veel langer bestaat.

  Ik herinner me nog dat meneer Tim Cook, pas geleden nog iets zei zoals : “Moeten wij alles maar uitvinden en het goed vinden dat andere het van ons stelen?”
  Is die vent gestoord? Zegt hij nu dat Apple alles heeft uitgevonden? Dat Apple de tablet heeft uitgevonden, de smartphone etc? Nee, daar is genoeg tegen bewijs voor.

  Ik hou van techniek, en heb zelf enkele Apple producten zoals een iPad, iPhone en een iMac, maar het arrogante gedrag van Apple van de laatste paar jaar zit me nu echt tot me strot. Ik ben nooit echt een die hard Apple fan geweest. Ben ook zeker geen Steve Jobs fan aangezien IK na het lezen van zijn biografie van Isaac Walter, het maar een nare, onsympathieke man vind. Wozniak was het echte genie achter het oude Apple Computer.

  Bij Dell en Acer kun je ook zo\’n soort verhaal maken, zei gebruiken ook “taart” en “chocolade” en voegen er wat aan toe, alleen slepen zij niemand voor de rechter en beweren zij niet dat zij alles hebben uitgevonden.

  Ik wil geen draadje starten.

  Ik vind dat je wel een aantal elementen door elkaar haalt en dat is: praktische mogelijkheden, feiten en uitvindingen.

  Je vergeet dat uitvindingen kunnen bestaan uit elementen die er al zijn maar door je eigen element toe te voegen heb je toch echt een uitvinding. Iedereen verbeterd elkaars producten maar ik vind, wanneer je het verbeterd, dat je toch een nieuwe uitvinding creëert. Zijn Volvo, BMW, Mercedes en Volkswagen ineens geen uitvinder meer omdat ze Ford zijn gevolgd? Is Google het niet meer omdat ze Yahoo zijn gevolgd? Is Gazelle het niet meer omdat het wiel al uitgevonden was?
  En niet te vergeten, zijn Apple en Microsoft het niet omdat het bureaublad met pictogrammen al uitgevonden is? Iedereen verbeterd elkaars product door hun eigen uitvinding toe te voegen.

  Hoe je het wend of keert maar dit is gewoon zo. Wat Apple heeft gedaan met iTunes is gewoon een uitvinding, het werkte. Net als de App Store, de iPod, iPhone en iPad. Zij waren toch echt de eerste met een smartphone dat werkte en ook echt slim was, wat normaal met de computer kon communiceren etc.. Ze waren de eerste met een Tablet die deed wat hij moest doen en ook echt mensen hun leven verrijkt en niet te vergeten de iPod met het fenomeen afspeellijsten.

  Wat je zegt over het design is gewoon een spel wat samsung en apple zijn begonnen door het gezeik met Android. Wat je niet moet vergeten en veel mensen doen dat naar mijn mening is dat Samsung mede door Apple zover zijn gekomen met smartphone’s waar ze nu zijn. Apple nam bij Samsung de display’s af en een groot deel van de processors. Het inkomen van Samsung is hierdoor fors gegroeid ”ik zag, ik jat, ik concurreer” is hier wel toepasselijk en sorry hoor, maar de Samsung Tablet was op een gegeven moment niet meer te onderscheiden van de iPad.

  Er zijn teveel variabelen om op te noemen maar je begrijpt me punt wel:)

 • Profielfoto
  Hans3920

  Mooi dat Apple zo hoog scoort,
  wie heeft er voiceover ingebakken zodat mensen met een visuele handicap direct met deze producten kunnen werken zonder dure extra software te moeten installeren?
  Dat is Apple natuurlijk!!!

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Aandoenlijk, dit jongens-die-net-schaamhaar-hebben-geleuter hierboven.

  Jou onzinnige reactie laat alleen maar blijken dat jij duidelijk nog geen schaamhaar hebt.

  @Sciletto, ja ze hebben veel dingen beter uitgepakt dan concurrenten deden, maar bijvoorbeeld het iTunes en het app store concept had Ubuntu al eerder dan Apple.

  Mooi dat Apple zo hoog scoort,
  wie heeft er voiceover ingebakken zodat mensen met een visuele handicap direct met deze producten kunnen werken zonder dure extra software te moeten installeren?
  Dat is Apple natuurlijk!!!

  Wat zeg je? Dure software? Een Mac op zich zelf is al overpriced.
  Dat is Apple Natuurlijk!!!

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Volgens mij heet tot nu toe geen enkel bedrijf alles echt zelf uitgevonden. Wat ik mooi vind van de producten van Apple is dat je ze op de meest verschillende situaties wel tegen komt. Daarom een waardige plaats. Dat betekend overigens niet dat Apple niks fout doet, dat doen de allemaal wel. Had laatst problemen over dat 1 jaar hardware garantie van apple voor en macbook air van +€1500! Ik mocht apple niet eens meer bellen en moest maar langskomen in A’dam terwijl ik in Enschede woon. Premium producten verdienen premium service!

 • Profielfoto
  bettooh

  @bartfolkers Dixons is een aanrader!

 • Profielfoto
  WrijfTin

  @the redesigner

  Dan hadden ze net als htc en alle andere bedrijven netjes royalties of iets van geld moeten betalen dat is in deze wereld meer dan normaal.
  Maar dat deed samsung bij niemand vandaar dat je dan van die lullige rechtszaken kreeg over hoekjes en zulk soort dingen.

  Dus aan beide kanten hebben ze schuld als je niets met apple hebt waarom reageer je zo op apple? Ik zie steeds meer ontspoorde figuren ontstaan die elkaar zo het leven zuur willen maken en over de gekste dingen klagen en zeuren
  Waarom ik snap er echt helemaal niets van

  Apple duur ach wat maak je me nou doe je het zelfde in merkkleding zaken? Omg die broek kost 5 euro bij de zeeman waarom vraagt u er 150 voor u maakt een belachelijke winst
  Nou ik zit er niet mee en maak me daar niet druk om
  Er zijn zat concurrenten en ik laat de mensen met rust die hier geen problemen mee hebben.
  Ik snap niet waarom je anderen om zoon rede moet gaan zieken en verkondigen
  Laat mensen toch met rust en reageer on topic
  Ik snap dat je apple niets vind das je goed recht maar om op zeg

 • Profielfoto
  WrijfTin

  Als je enig inzicht had in apple dan weet je dat apple bestaande technieken gebruikt en ze verwerkt en daarmee successen boekt
  Kijk maar naar de tablet en ipad en de gsm / PDA en de iphone
  Maar ik ben weer van het topic aan het afgaan dus ik hou het bij deze ik vind het naar om hier weer voor de zoveelste keer maar weer dat aan te horen en dat op een apple gerichte website man u kent geen schaamte
  Sorry maar ik begin er echt moe van te worden van zulk soort figuren en zeker op nu.nl zoek een zielenknijper als je er zo mee zit en het niet aan je voorbij kunt laten gaan

  Mijn excuses maar dit moest er even uit

 • Profielfoto
  The Redesigner

  @the redesigner

  Dan hadden ze net als htc en alle andere bedrijven netjes royalties of iets van geld moeten betalen dat is in deze wereld meer dan normaal.
  Maar dat deed samsung bij niemand vandaar dat je dan van die lullige rechtszaken kreeg over hoekjes en zulk soort dingen.

  Dus aan beide kanten hebben ze schuld als je niets met apple hebt waarom reageer je zo op apple? Ik zie steeds meer ontspoorde figuren ontstaan die elkaar zo het leven zuur willen maken en over de gekste dingen klagen en zeuren
  Waarom ik snap er echt helemaal niets van

  Apple duur ach wat maak je me nou doe je het zelfde in merkkleding zaken? Omg die broek kost 5 euro bij de zeeman waarom vraagt u er 150 voor u maakt een belachelijke winst
  Nou ik zit er niet mee en maak me daar niet druk om
  Er zijn zat concurrenten en ik laat de mensen met rust die hier geen problemen mee hebben.
  Ik snap niet waarom je anderen om zoon rede moet gaan zieken en verkondigen
  Laat mensen toch met rust en reageer on topic
  Ik snap dat je apple niets vind das je goed recht maar om op zeg

  Aangezien er alleen maar onzin in je reactie staat, welke mensen laat ik niet met rust?

 • Profielfoto
  WrijfTin

  Lekker onderbouwde reactie jammer joh nu ben je lucht voor me

 • Profielfoto
  Apple Focus

  @ the redisigner

  Ik wist niet dat iemand anders al eens een mp3 speler met fatsoenlijk scherm en goede camera (voor kinderen) had uitgevonden en er dan ook nog eens berichten mee kon sturen.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Daarbij ben ik van mening dat apple niet het product uitvind maar opnieuw uitvind zoal je ziet bij de Macs iphones en iPods. En die dingen wat de producten beter maakt (sommige dingen die wel zijn uitgevonden door apple of er gewoon aan zijn toegevoegd) worden vaak door andere bedrijven gekopieerd.

  Ik geef toe apple is wel een beetje arrogant is. Maar als je niet tegen dat kleine beetje arrogantie kan dan moet je maar een mooie paarse Nokia lumia kopen. Een soepel werkende blauwe Microsoft surface kopen en een al te goede pc kopen met al te perfecte Windows er op. Probleem opgelost;)