Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 juni 2013

Zoomen tijdens filmen in iOS 7 mogelijk

Precies een week na de onthulling van iOS 7 beginnen steeds meer features boven water te komen. Ze zijn niet allemaal even revolutionair, maar zeker fijn om te hebben. iDownloadBlog ontdekte dat het in de eerste iOS 7 beta mogelijk is om te zoomen tijdens het filmen. Dit kan op dezelfde manier als zoomen in iOS 6.

Zoomen tijdens filmen gebeurt door middel van pinch to zoom, precies zoals het bij foto’s al langer in iOS kan. Zoomen tijdens het maken van een filmpje is niet nieuw, de eerste digitale camera’s die ook konden filmen, hadden deze functie vaak al. Ook op diverse Android-telefoons zoals de HTC One is het mogelijk om tijdens het filmen te zoomen.

Het zou ook mogelijk zijn om met een tap op het scherm de focus te verleggen tijdens het filmen. Ook het maken van een foto tijdens het filmen is mogelijk. Apple heeft veel werk gestopt in de nieuwe camera-app, deze bevat onder andere de mogelijkheid tot het maken van panoramafoto’s, filters en het kiezen van een vierkant afbeeldingsformaat.

Omdat de iPhone geen optische zoomlens heeft, wordt de beeldkwaliteit tijdens het zoomen wel minder. Het zoomen zelf lijkt redelijk vloeiend te gaan. Het is wel aan te raden om de zoomfunctie met mate te gebruiken, veel heen en weer gezoom maakt een video vaak onrustig en niet fijn om naar te kijken.

Reageer op artikel:
Zoomen tijdens filmen in iOS 7 mogelijk
Sluiten