Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 juni 2013
Leestijd: 1 minuut

Urk blijkt Android-bolwerk, Schiphol is iPhone-walhalla

Tussen de kerkorgels en visafslag zal je in Urk zelden een iPhone aantreffen. De meest kerkelijke gemeente van Nederland blijkt een heus Android-bolwerk. Ook in Helmond en Roosendaal (beiden Brabant) wordt veel Android gebruikt. Op de luchthaven Schiphol overheerst de iPhone weer.

In welke stad voornamelijk iPhone-, Android- of Blackberry-gebruikers wonen, is zien op de Brands Map van Mapbox.com. De kaartendienst verzamelde wereldwijd Tweets en keek of deze vanaf een iPhone of ander toestel verzonden zijn. Aan de hand van de locatie is een interactieve kaart gemaakt die de smartphone-verhoudingen in kaart brengt.

Nederland
De iPhone blijkt het vooral goed te doen in stedelijke gebieden. In de randstad worden meer iPhones gebruikt dan in het Noorden of Brabant. Opmerkelijk is dat in Stadskernen iOS populair is, terwijl in de buitenwijken en dorpen Android weer overheerst.

De verhoudingen in Nederland.

Europa
Blackberry blijkt het nog goed te doen in Franstalige gebieden van Europa. In zowel Brussel als Parijs is flink wat Blackberry gebruik geregistreerd. Spanje blijkt een Android-land, terwijl in Italië de iPhone duidelijk overheerst.

Verenigde Staten
Het zal niet heel verrassend zijn dat in de VS de iPhone met een overheersende meerderheid stipjes op de kaart aanwezig is.

Minste iPhone-gebruik
In Indonesië is amper iPhone-gebruik waargenomen. Blackberry en ‘Other’ overheersen in het land.

Hoe doet jouw omgeving het? Woon je in een Android- of iPhone-gemeente?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Urk blijkt Android-bolwerk, Schiphol is iPhone-walhalla
Sluiten